home
19-12-11

Nationala de hochei a Romaniei trebuie desfiintata

Acesta mi se pare singura masura inteleapta si proportionata fata de gesturile care ies la iveala in ultimele zile.

Prin urmare, cetatenii romani de origine maghiara care populeaza nationala de hochei s-au dedat la tot felul de manifestari: cativa copii de 15 ani l-au batut in vestiar pe un coleg de-al lor, vinovat de-a fi fost roman de Ziua Nationala si, de fapt, de a se fi nimerit in singurele judete in care nu romanii sunt majoritari in aceasta tara. Apoi, niste colegi mai mari ai colegilor de 15 ani, jucand un amical cu (ce coincidenta!) Ungaria, au tacut malc la imnul nostru, iar cativa dintre ei au cantat puternic imnul Ungariei. Ungurii cetateni romani au cantat, prin urmare, imnul Ungariei, desi purtau tricolorul pe tricouri. In plus, gestul lor e in dispretul art. 54 din Constitutia Romaniei care prevede explicit la alineatul 1: "Fidelitatea fata de tara e sacra!".

Problema e ca, la fel ca si-n economie, in probleme de dragoste si fidelitate Constitutia inseamna fix pix. Inseamna un fel de "ar fi bine sa fie bine!". Da, ar fi bine ca ungurii de la noi fie mandri ca sunt - nu romani! - ci cetateni romani! Dar ce te faci ca nu sunt?

Simplu: n-ai timp acum, pe loc, sa faci o analiza ca sa descoperi secretul lui Polichinelle - de ce nu-s ungurii fericiti ca sunt cetateni romani. In schimb, poti - si trebuie - sa desfiintezi nationala de hochei a Romaniei.

Pentru ca in mandra noastra tara, pe care noi, majoritarii, o iubim cu foc, singurii care se intampla sa iubeasca hocheiul sunt din pacate ungurii. Adica cetatenii romani de etnie maghiara. Regulile moderne nu interzic niciunui etnic maghiar sa joace pentru nationala Romaniei, insa bunul-simt interzice ca iubitorii de patrie si neam care NU se pricep la hochei sa joace in aceeasi nationala. Prin urmare, ca sa ajungi in nationala Romaniei de hochei trebuie sa-ti placa hocheiul si sa-l joci bine.

Noua, romanilor, nu ne mai place hocheiul, iar pentru asta chiar nu ne trebuie nicio analiza. Se vede cu ochiul liber. Sunt in Romania niste cetateni carora le place insa hocheiul si sunt si buni la hochei (mai buni decat cei 30-40 de romani cu totii care-l mai practica). Acesti cetateni nu iubesc insa Romania. Ei pot juca in nationala, se califica din punct de vedere al meritului sportiv, dar nu merita sa joace intr-o nationala pentru care nu simt nimic. Ba mai rau - o dispretuiesc.

Prin urmare, noi am vrea, dar n-avem cu cine. Ei au cu cine, dar le pute. De ce sa ne mai chinuim unii pe altii? Nationala de hochei a Romaniei nu mai are fundament in acest moment si ea trebuie desfiintata.

Pana cand noi, romanii, vom incepe sa jucam si hochei.

Ovidiu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
44 ani de la 22-12-1967

Ziua de nastere a lui Dan Petrescu

A fost unul din cei mai buni fundasi dreapta ai Stelei de-a lungul timpului. A contribuit la campania '88-'89 a CCE (finalist al CCE), la castigarea campionatului editia '89 si a Cupei Romaniei '89. Cifrele sale la Steaua: 100 de jocuri - 24 de goluri.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di