home
12-08-06

Uriaºul nostru (GSP)!


Cristian Geambaºu crede în destinul de fotbalist al lui Dorin Goian

Dorin Goian e un bãiat voinic de la Moldova care vorbeºte puþin ºi joacã mult. Faulteazã rar ºi urcã des în atac, unde nu prea rateazã întîlnirea cu mingea. El nu se considerã star în ascensiune ca Ianis Zicu, purtãtor de cuvînt din oficiu ca Sãpunaru ori proprietar de drept al faulturilor stupide ca Marius Constantin, ºmecheria cu ghivent a Grantului. Cînd se hotãrãºte totuºi sã cuvînte, Dorin o face cu simplitate. Aproape enervant de sobru, ca atunci cînd deposedeazã.

"De cînd m-am transferat la Steaua visez sã joc în Champions League. ªi o fac în fiecare noapte". Tocmai pentru cã ne aflãm în faþa unui cetãþean care refuzã beþia de cuvinte, avem motive temeinice sã credem cã Dorin nu ºi-a pritocit declaraþia în faþa oglinzii. A spus ce a gîndit, neinfluenþat de rãzboaiele imaginare ale lui George fost Gigi sau MM fost Mihai Stoica. Alþii viseazã Lexus-uri, yahturi populate cu sirene siliconate, palate cu scãri a la Scarface. Dorin de la Moldova vrea în Liga Campionilor. Acesta este visul lui erotic. Fata lui Morgana.

Dacã am fi avut darul lui Carl Gustav Jung în citirea viselor, am fi descoperit probabil tot felul de resorturi tainice în reveriile nocturne ale fundaºului stelist. Complexe oedipiene, instincte atavice, frustrãri din copilãrie, totul guvernat de diferitele faze ale creºterii ºi descreºterii lunii. În lipsa unor astfel de referinþe, ne mãrginim sã observãm cã existã încã fiinþe pe care banii mulþi nu le-au alienat, cã normalitatea poate rezista cu brio în vecinãtatea patologicului. Asta cu condiþia sã fii bãiat modest, harnic, ambiþios, învãþat sã dea bineþe ºi necunoscuþilor.

Dorin Goian e un bãiat voinic de la Moldova care a vãzut demult cum va arãta ziua de 23 august, a returului cu Standard. Cerul, gazonul, tribunele. El este gata. Se va trezi, se va da jos din pat, se va echipa ºi va intra pe teren cu liniºtea omului neobiºnuit sã triºeze. A celui obiºnuit sã-ºi facã meseria cinstit. Tot ce urmeazã apoi e un bonus. Un vis adevãrat.


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Otelul - Steaua 0 - 1 (0 - 0)

Ionescu a facut cel mai bun joc al sau de cand a venit la Steaua.Dupa doua rezultate slabe acasa, Steaua a reusit sa castige meciul de la Galati, cu Otelul, din etapa a patra a ligii 1. Trei puncte foarte importante care aduc din nou Steaua in apropierea locului 1.