home
14-11-11

Steaua - de la MApN la Becali (15)

Reluăm, după o pauză prea întinsă, expunerea cronologică a evenimentelor.

Ne aflăm în primăvara lui 2002, sfârşit de martie, mijloc de aprilie. În acest episod vom continua prezentarea aspectul ieşirilor la rampă – iniţiale –, prin avertizări repetate, ale lui Gică Hagi, punctând şi o (mică) parte din modul de raportare al altora la subiect.







► Gică Hagi a atacat în primul rând legalitatea celebrei cotizaţii de 1.200 de dolari, pe care membrii Adunarii Generale au fost obligaţi s-o plătească în urma modificărilor de statut în şedinţa din decembrie 1998.

► „De fapt, a fost o întreagă strategie încă de atunci, să se elimine Adunarea Generală, să se denigreze imaginea şi valoarea clubului, pentru a fi cumpărat apoi pe bani cât mai puţini. Nimeni nu recunoaşte atunci că s-a votat aşa ceva”, a punctat Hagi aseară, la Marius Tucă Show.

► Gică Hagi susţine în continuare păstrarea actualei forme de organizare a AfC Steaua, ca societate non-profit, şi repunere în drepturi a Adunării Generale (iniţiale – n.n.). Mai mult, Hagi a afirmat că în statutul asociaţiei este prevăzut ca preşedintele să fie ales din patru în patru ani: „Prima dată, domnul Viorel Păunescu a fost ales pe 8 aprilie 1998. Au trecut 4 ani, dar nimeni nu ştie să fi fost alegeri noi la Steaua. Aş vrea să-l întreb pe domnul Păunescu când se vor face aceste alegeri!”

► Gică Hagi a mai făcut un bilanţ „aproximativ, pentru că nu am date exacte”, calculând că în ultimii 4 ani AFC Steaua a încasat 14 milioane de dolari din vânzări de jucători, sponsorizări şi alte surse, şi a cheltuit tot atât. Unde sunt atunci cei 7.3 milioane de dolari, pe care spun că i-au investit Păunescu, Piţurcă şi Gigi Becali? „Ar trebui să existe acte, să se dovedească asta!”

► Viorel Păunescu a intervenit telefonic: „în timp au avut loc mai multe modificări la statut şi la componenţa Consiliului de Administraţie. Ultimul consiliu a fost ales în decembrie 2000 (???), deci mai sunt 2 ani până la alegeri!”

► Cât despre bilanţul încasări-cheltuieli, Viorel Păunescu a spus că „am înacasat vreo 11 milioane şi am cheltuit vreo 16. Diferenţa s-o dea Hagi, eu vorbesc pe acte, nu pe presupuneri.

► Gică Hagi a considerat că sub manageriatul lui Victor Piţurcă, mai mulţi jucători – precum Miu, Lincar, Ciocoiu, Dănciulescu – au fost devalorizaţi, rezultând o diferenţă de cotă în defavoarea Stelei, între momentul 1998 şi momentul 2002, de undeva la 9 milioane de dolari (sumă puţin exagerată, dar principiu corect, acei 4 jucători tineri şi foarte tineri, internaţionali, putea fi vânduţi, la momentelor lor maxime, cu o sumă totală care ar fi ajuns la cel puţin 5-6 milioane peste ce a primit Steaua, în momentul despărţirii – n.n.)









În următoarele 3-4 episoade, vom căuta să închidem prezentarea anului competiţional (nu calendaristic!) 2001-2002, prin prezentarea tematică a unor aspecte legate de modul de raportare al suporterilor, modul de raportare al presei (editoriale ale unor formatori de opinie), contextul strict sportiv (performanţe, administraţie, buget, dar mai ales imagine), circul care devenise „Steaua şi Gigi Becali”, majoritatea subiectelor fiind circumstanţiate conştiinţei publice în legătură cu toată seria de transformări, profunde, complexe şi rapide, prin care trecea clubul Steaua, fără o legătură directă cu „privatizarea”, dar cu largi semnificaţii în înţelegerea contextului şi fondului pe care a fost ea posibilă.

Filip Pindean

BIBLIOGRAFIE OBLIGATORIE:


Steaua - de la MApN, la Becali (1)

Steaua - de la MApN, la Becali (2)

Steaua - de la MApN, la Becali (3)

Steaua - de la MApN, la Becali (4)

Steaua - de la MApN, la Becali (5)

Steaua - de la MApN, la Becali (6)

Steaua - de la MApN, la Becali (7)

Steaua - de la MApN, la Becali (8)

Steaua - de la MApN, la Becali (9)

Steaua - de la MApN, la Becali (10)

Steaua - de la MApN, la Becali (11)

Steaua - de la MApN, la Becali (12)

Steaua - de la MApN, la Becali (13)

Steaua - de la MApN, la Becali (14)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Pastrarea valorilor

Recentul sondaj despre suporteri face pe scurt descrierea speciei de freegigi. Nevasta lu’ Dorel lasata nesupravegheata in gospodaria care prinde doar G.S.P Tv, cu sarma prinsa de tavanul vecinu