home
07-11-11

Articol din viitor

Scenariul urmator nu e doar posibil, ci in buna masura probabil. Este forma “mijlocie” a raului spre care, cred eu, ne indreptam cu totii.

In cele din urma, la Steaua lucrurile se vor linisti. Nu in sensul ca se vor normaliza, ci in sensul in care va interveni resemnarea. Miile de suporteri care veneau acum 2-5-10 ani pe Ghencea si care, incepand din 2007-2008 (cand circul a inceput sa devina tot mai grotesc) au renuntat, se vor fi resemnat cu totul. Multi nu vor mai urmari meciurile Stelei, altii le vor urmari fara nicio patima, altii vor continua sa sufere din fotoliu. Fiind atat de putini (probabil 0,1 puncte de rating, ar zice „jurnalistii nostri”), absenta lor va fi (si este deja) neglijabila.

Alte cateva mii care veneau pe Ghencea continua si vor continua sa vina la meciuri. Ei au facut compromisul si il vor face, pentru ca echipa – nu-i asa? – se sustine la greu. Daca au inghitit mizeriile si abuzurile negrilor ani 2009-2010, totul le va parea mult mai dulce de-acum.

Fotbalistic, totul e posibil. Intr-un fotbal atat de cangrenat precum al nostru, chiar o echipa in disolutie precum Steaua poate obtine niste performante – daca are un „an favorabil” sa zicem (cu arbitraje si ce-o mai fi…). Sigur, batalia a devenit tot mai dura, iar titlul nu mai e demult o afacere in doi, ci mai degraba in cinci sau sase, dar chiar si-asa, Steaua ar putea prinde un culoar.

In plus, pentru a vorbi in termeni economici, Steaua va fi in anii ce urmeaza beneficiara unui efect al unei „baze de raportare scazute”. Practic, dupa 5 ani fara titlu si doi ani de locul 6, un loc 3 (sa nu mai vorbim de 2!) va fi o adevarata performanta. Suporterii ramasi se vor bucura, vor intrezari un viitor mai bun, o reintoarcere la gloria de alta data. In fond, nu s-au suparat ei dupa 0-5 la Haifa, dupa 1-5 in Giulesti, de ce ar stramba din nas la un loc 3?

Se vor mai schimba antrenori, sigur, dar orice numar sub 6 pe sezon va fi un semn de progres.

Da, nu vom mai juca in Ghencea, dar peste un an, cine stie ce campanie a gesepe-ului (Petrica!!...) va emotiona marele public cu interviul unui batranel din Academia Fotbalului din Cismigiu, suporter al Stelei inca de pe vremea lui Apolzan, Alecsandrescu, Ienei, care va povesti cu glas molcom ca „da, si cand ne-am mutat de pe Republicii in Ghencea, la marginea Bucurestiului, unii au mai strambat din nas, dar ce sa-i facem, dupa echipa iubita mergi oriunde, nu?”.

Iar Arena Nationala, unde vin atatea femei si e atat de civilizat (in curand, vei putea veni chiar si cu cainele la meci!) chiar pare un stadion mai demn de aspiratiile europene ale Stelei.

Lumea isi va continua cursul, asa cum Manchester United continua sa traiasca (ba si sa fie al doilea club al lumii, ca buget!), desi si-a pierdut nucleul de fanatici in favoarea FC United. Asa cum Sir Alex asigura continuitatea acolo, mereu se va gasi cate un Dukadam sau Iordanescu care sa asigure liantul cu vechea Steaua. „Bozgorul Boloni”, „zdreanta de Hagi”, „homosexualul de Balint” si „blatistul Alecsandrescu” vor fi dati uitarii.

Sunt, totusi, cateva intrebari la care unii dintre suporterii Stelei nu vor putea raspunde atunci. Unii (cei mai multi) nici nu si le vor pune – grijulii – in vreme ce altii degeaba si le-ar pune. Dar unii, putini, poate ca vor avea vreme sa se intrebe:

1. De ce a devenit un fapt normal ca Becali anunta inca de pe-acum la ce jucatori se va renunta din iarna, desi unul din ei e golgeterul intern al Stelei?

2. De ce, intamplator, schimbarile din primul 11 de la o etapa la alta sunt „ghicite” in avans de patronul echipei la emisiunile „de sport”?

3. De ce Ilie Stan pare orice, dar nu un antrenor dornic sa-si exercite autoritatea sa de antrenor (si nu pe-aceea de vataf al patronului, care are in plus licenta sa stea pe banca de rezerve)?

4. De ce Mache e inca pe banca?

5. De ce nu jucam in Ghencea?

6. De ce din nicio stire despre Steaua nu lipseste cuvantul „Becali”?

7. De ce toti oamenii de bun-simt din Romania (stelisti sau nu) vor privi aceasta echipa cu dispret si se vor delimita de ea vizibil?

8. De ce, prin contrast, toti oamenii fara capatai, amatori de manele, Unirea si OTV vor fi atrasi ca un magnet de aceasta echipa?

9. De ce de 10 ani Steaua nu transfera acel „mijlocas de creatie” de 7-8 milioane pe care, chiar astazi, patronul a anuntat a 16-a oara ca il va transfera? Dar varful de careu?

10. De ce Dinamo ne suie pe garduri, iar pentru nasu’ nu e nicio suparare, in vreme ce finu’ exulta?


Intrebari, intrebari, intrebari…

Intre timp, vorba cantecului, noi ceilalti am invatat sa spunem nu.

Ovidiu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Distrugerea jucatorilor - specialitatea casei

cu pieptul in fata si cu mintea goala (mediafax) Dacă săptămânile trecute ne-am ocupat de umilirea antrenorilor vezi articol si de frauda financiară făcută în club vezi articol, această mică trilogie ajunge la final, când vom face �