home
03-11-11

STEAUA - Maccabi Haifa: 4-2 (2-2)

Steaua Bucureşti a învins pe Maccabi Haifa cu scorul de 4-2 (2-2), joi seara, pe Arena Naţională din Capitală, în Grupa J a Europa League la fotbal. Steaua a reuşit astfel prima victorie a unei echipe româneşti pe nou Arena Naţională şi păstrează şanse de calificare în faza următoare a competiţiei.

Leandro Tatu ('13), Florin Costea ('28) şi Cristian Tănase ('64, '84) au marcat pentru Steaua, Eyal Meshumar ('36) şi Yaniv Katan ('40) pentru Maccabi. Echipa lui Ilie Stan a condus cu 2-0 a fost egalată şi a reuşit, printr-o mobilizare exemplară, să marcheze de încă două ori în 10 oameni, după eliminarea lui Florin Costea ('61).

Steaua a început meciul cu dorinţa de revanşă după eşecul umilitor de la Haifa, 0-5, şi a avut prima ocazie în min. 7, când Yahaya a salvat în faţa lui Tatu. Steliştii au reuşit să deschidă scorul dintr-o fază fixă, în min. 13: corner executat de Brandan şi micuţul Leandro Tatu s-a înălţat şi a marcat nestingherit, 1-0.

Maccabi a replicat prin şuturi de la distanţă, fără probleme pentru Stanca: Vered ('8, '18, '19), Falach ('17).

Steaua l-a pierdut apoi pe Tatu, accidentat, după ce Gardoş fusese schimbat şi el din acelaşi motiv în debutul partidei.

Steaua şi-a majorat avantajul cu un gol frumos reuşit de Florin Costea, cu un şut cu efect la colţul lung, după ce a combinat cu Rusescu: 2-0 ('28)

Elisha Levi a operat modificări în echipă şi oaspeţii au început să urce tot mai mult şi mai periculos. În decurs de numai patru minute, Maccabi a punctat de două ori şi a restabilit egalitatea în faţa unei echipe uluite. Meshumar a avansat liber şi a marcat cu un şut în diagonală de la circa 25 de metri ('36), după care Katan l-a surprins pe Stanca de la marginea careului (40).

Steaua a avut o ocazie în prelungirile primei părţi, prin Rusescu, dar şutul său a fost respins de portar ('45+2).

La reluare, Steaua a părut inferioară fizic, iar Maccabi controlat jocul în majoritatea timpului. Steaua a avut o ocazie prin Brandan, în min. 56, dar şutul argentinianului, de la distanţă, a trecut peste poartă.

Steaua, aflată şi aşa în suferinţă, a rămas în 10 oameni, după ce Florin Costea a fost eliminat în min. 61, după o intrare stupidă şi brutală. Şi în aceste condiţii, Steaua a reuşit să marcheze din nou, prin Cristian Tănase, care a reluat în plasă mingea recentrată de Nikolic, după ce Martinovic trimisese în bară: 3-2 ('64).

După un şut periculos al lui Tănase (67), Steaua a mai primit o nouă lovitură în min. 68, când antrenorul Ilie Stan a fost trimis în tribună pentru proteste.

După un şut bun al lui Rusescu ('71), Maccabi a atacat în valuri poarta lui Stanca şi a avut câteva ocazii prin Amasha ('72), Golasa ('72) şi Meshumar ('80). Tănase a prins apoi un şut extraordinar de la circa 30 de metri şi a mărit avantajul Stelei: 4-2 ('84).

Steaua a obţinut un succes important, după un meci bun, în care a arătat multe lucruri pozitive, dar şi altele mai puţin bune.

Agerpres

Steaua: Stanca - Martinovici, Gardoş (Rusescu '3), Geraldo, Latovlevici - M. Costea (Năstăsie '85), Brandan, Bourceanu, Tănase - Tatu (Nikolici '26), Fl. Costea. Antrenor: Ilie Stan.
Maccabi Haifa: Davidovici - Meshumar, Buljat, Falach, Twatha - Vered (Yampolsky '34), Yahaya (Turgeman '68), Boccoli (Dvalişvili '38) Golasa - Katan, Amasha. Antrenor: Elisha Levy.

Ilie Stan: "Sunt foarte bucuros că am câştigat acest meci, în condiţii extraordinar de dificile. Mă bucur că am avut puterea să revenim în zece oameni şi să înscriem două goluri. Este meritul jucătorilor şi al tribunei, care a fost al 12-lea jucător. Am trăit momente unice în viaţă, dorinţa jucătorilor de a spăla umilinţa de la Haifa a fost decisivă.

Îmi doresc foarte mult să ajungem în iarnă, pentru că mai avem mult de muncit şi atunci pot să implementez mai bine ce vreau eu de la echipă. Dacă domnul Becali are răbdare, eu sunt convins că Steaua poate avea rezultatele dorite de suporteri. Cred în continuare în calificare mai ales după ultimele rezultate.

L-am pierdut pe Gardoş, a trebuit să improvizez şi cred că a dat roade. Gardoş va face mâine o ecografie. E greu şi pentru el, nu a jucat de multă vreme, iar acum a fost şi un meci cu miză.

Îmi pare rău pentru Rapid, pentru Răzvan, îmi pare bine pentru Hizo, pentru Porumboiu, pentru fotbalul românesc în ceea ce priveşte rezultatul Vasluiului".


Tehnicianul oaspeţilor, Elisha Levi, nu a mai susţinut conferinţa de presă de după meciul cu Steaua, deoarece în sală erau prea puţini jurnalişti, decizia fiind luată la sugestia purtătorului de cuvânt al clubului israelian.

Novak Martinovic: "A fost un spectatol extraordinar, deşi am întâlnit un adversar bun şi am jucat cu un om mai puţin, am reuşit să obţinem o victorie. Am fost bine organizaţi şi putem să ne bucurăm după această seară. Avem şanse de calificare, trebuie să fim la fel de bine organizaţi şi putem scoate un rezultat pozitiv la Schalke. E important să câştigăm şi următorul meci, cel din campionat, cu echipa Concordia. Le mulţumesc suporterilor că mi-au scandat numele, îmi vor rămâne mereu în memorie aceste lucruri".

Alexandru Bourceanu: "Această victorie înseamnă continuare drumului pe care l-am început cu victoria de la Petrolul. Suntem în creştere, motivaţie am avut în toate meciurile, dar am reuşit să punem presiune pe adversar. Ne-a unit momentul de la Ploieşti, le dedicăm victoria lui Galamaz, Martinovic şi Stanca. Suporterii au trăit şi ei frustrările alături de noi. Important este să batem pe Larnaca şi dacă scoatem un punct cu Schalke, ar fi extraordinar. "

Cristi Tanase: "Ne-am dăruit şi am muncit până la finalul meciului. Am avut încredere în noi, lucru pe care nu l-am mai avut demult. A fost un meci foarte greu, mai ales că am jucat cu un meci în minus. Am muncit foarte mult şi jucătorii şi-au dorit extrem de mult această victorie. S-a văzut că suntem o forţă, că suntem uniţi. Nu ne interesează ce fac ceilalţi, ne interesează ce facem noi şi sperăm să câştigăm cât mai multe meciuri".

Mihai Costea: "Ne bucurăm că am câştigat, sperăm să ne calificăm. Aveam nevoie de victorie pentru că ne doream să răzbunăm scorul din Israel şi cred că am reuşit. La 2-2 mai speram şi chiar şi în zece oameni speram la victorie".

Florin Costea: "Suntem foarte mulţumiţi că am câştigat. Mai puţin important e scorul. Victoria contează şi cele trei puncte. Este foarte greu, dar ne vom lupta în continuare şi sper să ne calificăm până la urmă. Suporterii noştri au fost minunaţi. Le mulţumim că au fost alături de noi. Sperăm să fie aşa la fiecare meci".

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Distrugerea jucatorilor - specialitatea casei

cu pieptul in fata si cu mintea goala (mediafax) Dacă săptămânile trecute ne-am ocupat de umilirea antrenorilor vezi articol si de frauda financiară făcută în club vezi articol, această mică trilogie ajunge la final, când vom face �