home
29-10-11

Vinovatii fara vina

Cred că cea mai importantă și adevărată sintagmă pe care am auzit-o în ultimii ani, o reprezintă faptul că românul nu poate să trăiască fără fotbal, însă din păcate singurul ”fotbal” pe care îl vedem este doar îl alte campionate, nicidecum în liga noastră mioritică.
La noi este prezentat alt fotbal, altă latură a sportului rege. Mai pe scurt, la noi avem în față fotbalul în culise, fotbalul corupt, stricat și mai ales, fotbalul din gură. Am avut (fără să vreau), câteva drumuri în zona DNA, ieri și alaltăieri, în prime time și pot să spun cu mâna pe inimă că era mai multă lume prezentă acolo, decât pacienții din spitalul Cobălcescu, aflat în apropiere. Însă de ce să ne mirăm, trăim într-o societate bolnavă de scandal, de can-can, care trăiește pentru asemenea mizerii televizate cu care suntem bombardați constant, așa că mă întreb, oare nu e normal ca Steaua să nu mai existe în asemenea situație?
Alte cluburi îmbrățisează aceste mizerii, le folosesc, se dau în spectacol, în timp ce spiritul Stelei dispare ușor, mai rămâne pasiv în sufletul și mintea celor care au crezut până la capăt și care vor crede încă în Steaua.
Cum spuneam, deși societatea este bolnavă, prostul gust este la putere, vina se împarte în mai multe zone pentru ceea ce s-a întâmplat cu Steaua.


George Becali:

Fără îndoială vina principală a declinului Stelei o reprezintă cel ce creditează clubul. Nu cred că aș putea să mă înșel dacă aș spune că ceea ce el a făcut atunci, în iarna lui 2003 se numește în termeni politici ”lovitură de stat”. A pus mână pe club profitând de Păunescu și după trei ani de himere, de două titluri și senzatiația de performanță, în spatele cortinei exista o măcinare continuă, un Război Rece care nu avea cum să nu explodeze. Ușor, ușor, creditorul a pus mâna în întregime pe club și a început distrugerea lui. L-a stors de bani, obținând un profit de peste 65 de milioane de euro, doar în ultimii 5 ani, însă mințind că el bagă bani și nu obține nimic. A măcinat staff administrativ, staff tehnic și jucători prin campania sa. A distrus antrenori, fotbaliști care promiteau ceva și care au fost măcelăriți psihic de falsul credincios. Vivi Răchită, Marian Aliuță, Adrian Neaga, Walter Zenga, Oleg Protasov, Boris Keca, Vasili Khamutovsky, Carlos, Valentin Badea, Panait, Elton, Andrey, Marius Croitoru, Valentin Bădoi, Ionut Rada, Mihai Guriță, Eric Bicfalvi, Cosmin Vâtcă, Pawel Golanski, Robinson Zapata, Dorel Zaharia, Andres Mendoza, Mihaita Plesan, Antonio Semedo, Pepe Moreno, Pantelis Kapetanos, Janos Szekely, Abel Moreno, Thiago Gomes, Claudiu Ionescu, Robert Neagoe, Arthuro, Andrei Ionescu, George Ogararu, Ricardo Pedriel, Juan Toja, Tininho, Rafael Gzelak, Krum Bibishkov, Jivko Jelev, Stelios Parpas, Dorin Goian, Nicolae Dica, Sorin Ghionea, Mihaita Nesu, Gabriel Bostina, Florin Lovin, Victoras Iacob, Eugen Baciu, Eder Bonfim, Ricardo Gomes, Claudiu Voiculet, Stanlislav Angelov, Iasmin Latovlevic, Geraldo Alves, Novak Martinovic, Romica Surdu, Octavian Abrudan, Mihai Radut, Alex Pacurar, Marius Onofras, Marius Bilasco, Lucian Burdujan, Maicon, Adrian Ilie, Mihai Stoica, Gheorghe Hagi, Marius Lacatus, Dorinel Munteanu, Cristiano Bergodi, Renzo Rossi, Victor Pițurcă, Sorin Cârțu, Ilie Stan.

Impresionant, dacă s-ar putea folosi aceast cuvând în acest context. Cei de mai sus sunt doar cei cu care a lucrat, pe care i-a făcut praf pe unde a apucat.


Suporterii:

După creditor, vina cea mai mare aparține suporterilor. Peluza Nord, Peluza Sud, Tribuna a 2 a, Tribuna a 1 a, Tribuna 0, Secțiunea Vip, Lojele, Suporterii Stelei din afară, din țară, nea Vasile din vârful Omu, tu, eu, ABSOLUT TOTI. Vina ne aparține pentru că Steaua a ajuns în faza terminală a bolii noastre. Ne-am confruntat cu un mare virus sau cum vreți să o numiți, iar noi am arătat nepăsare, nu am stat alături de club, am pus alte interese pe primul plan și am pus și mai mult fundației care ne prezintă pe noi românii, drept un popor jalnic, nevertebrat și laș. Nu am pus interesul Stelei deasupra, nu ne-a pasat unde vom ajunge și uite așa Steaua a părăsit Ghencea, creditorul a stors de bani clubul și pe mulți dintre noi și și-a continuat turul de forță până aproape de exterminarea clubului. Suntem în groapă, auzim cântarea prohodului, însă în continuare multora li se rupe (scuze limbajul) de Steaua, important este să fie circ la tv.


Glorii și Legende:

Trebuie să fim ignorați să nu recunoaștem că și cei pe care i-am avut idoli sunt responsabili de ceea ce a ajuns Steaua București în ziua de astăzi. Mulți dintre ei au uitat de ceea ce reprezintă Steaua au venit, poate împinși de la spate de un bonus financiar și l-au ajutat pe acesta să distrugă clubul pe care se presupune că îl iubesc. Lăcătuș este exemplul cel mai clar care a revenit de trei ori să fie umilit și să pună serios umărul la distrugerea Stelei. Iordănescu, Dumitrescu, Liță Dumitru, Ilie Stan, Helmuth Dukadam, etc. Oameni pe care îi veneram, oameni pe care îi iubeam, oameni care ne-au înjunghiat pe la spate.


Mass – Media:

Rolul media în distrugerea Stelei este și el exponențial. Trebuie în primul rând să acceptăm că mulți dintre oamenii de ”top” din presa de astăzi suferă de sindromul ”Sevilla 86”. Mai pe scurt urăsc Steaua și le crește sufletul când văd unde am ajuns. Aici este vorba de Mihai Mironică, Costin Știucan, Dan Filoti, Matei Udrea, Florin Caramarov, Tolontan, Cătălin Geambașu, Silviu Tudor Samuilă, Radu Banciu etc, formatori de opinie care l-au împins zilnic în față pe creditor. Puteți căuta pe youtube filmulețe cu mulți dintre aceștia care se distrează cu creditorul fie în platou, fie la telefon, apoi acesta îi înjură, aceștia îl critică puțin și apoi se împacă de dragul audienței. Episoadele cu Manolo, cu Cartianu, Banciu, etc în care verii interlopi au facut ce au făcut, iar colegii lor ziariști, unii prezenți chiar în platoul emisiunii tăceau chitic.
Exista o falsă simpatie pentru declinul Stelei, însă rolul acestora în hrănirea creditorului a fost și o să rămână exponențial pentru declinul Stelei. Unele emisiuni vor începe cu el, orice s-ar întâmpla.


Am citit acum câteva zile un post al unui user de aici care spunea că articolele de pe acest site sunt pur informative, adică prezintă situația însă nu oferă și soluții.
Plecând de la acest site s-au organizat o sumedenie de proteste împotriva creditorului, însă numărul suporterilor a fost de nu știu câte ori mai mic decât se aștepta, probabil din comoditate sau alte cauze. S-a încercat înlăturarea creditorului, s-au oferit soluții, însă nu a existat interes. Nu a existat interes când Hagi, Lăcătuș sau altă personalitate a fost îngropată de creditor, așa că de ce ar exista acum?

Un singur lucru însă trebuie memorat, în 10 ani de zile, Steaua București nu o să mai existe. Întrebarea este, vouă vă pasă?


I.N.Money

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Distrugerea jucatorilor - specialitatea casei

cu pieptul in fata si cu mintea goala (mediafax) Dacă săptămânile trecute ne-am ocupat de umilirea antrenorilor vezi articol si de frauda financiară făcută în club vezi articol, această mică trilogie ajunge la final, când vom face �