home
27-10-11

George Becali - persona non-grata! (UPDATE 4)

Mizeria pe care o răspândeşte în societatea românească domnul George Becali, creditorul clubului Steaua, ar părea că nu poate fi stăvilită de nimeni şi de nimic.

Pentru a nu mai dezgropa miile de morţii, vom face de acum înainte minimul gest de a puncta de fiecare dată când acest personaj tenebros îşi varsă lăturile asupra moralei sociale, de pe cadavrul clubului Steaua.

Mai precis, nu vom obosi să arătăm acele atititudini care determină existenţa domnului Becali – atitudini care sunt interzise şi pedepsite de regulamentul disciplinar FRF –, atât prin sancţiuni extrem de dure (şi clare) la adresa echipei reprezentate (în speţă, Steaua), cât şi prin sancţiuni la adresa emitentului (în spetă, domnul George Becali).

Articolul 4 – Persoane

Sub incidenţa regulamentului disciplinar se află nu doar oficialii clubului, ci şi:
c) alte persoane a căror apartenenţă la un club este de notorietate si nu a fost contestată până la momentul săvârsirii unei abateri;

Pentru ziua de azi, mai precis week-end-ul 14-16 octombrie 2011, domnul Becali provoacă doar 2 încălcări flagrante (şi distincte, nu continuate) ale regulmentului, pentru care trebuie să fie, dar nu este pedepsit:

***


DECLARAŢIA NR. 1. Toţi sunt oameni deosebiţi, unuia îi dădeam câte 500 de euro, aşa că nu m-ar fi amendat nici mort.

Păţanu (n.n. membru în Comisia de Disciplină) chiar mi-a zis „Fratele meu, n-am ce să-ţi fac, aşa a zis Mitică să facem.”

***



Aceste declaraţii intră sub incidenţa Articolului 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declarații care afectează imaginea fotbalului.

Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane, se sancţionează astfel: b) dacă autorul este un oficial, cu măsura suspendării de la 2 la 6 luni.

Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârsită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele: b) dacă autorul este oficial al unui club sau asimilat acestuia (finanţator, sponsor, alţii asemenea), el va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicată anterior.

5. Declarațiile făcute de persoanele arătate la art. 4.1, lit. a) - g), care sunt de natură să prejudicieze în orice mod imaginea fotbalului cum ar fi – dar fără a se limita la: corectitudinea desfășurării jocurilor de fotbal, cele privind prestația arbitrilor, încălcarea unor prevederi regulamentare, activitatea unor persoane care intră sub incidența prezentului regulament, plata unor sume de bani pentru stimularea partenerilor de competiție sau altele asemenea – și care nu sunt dovedite –, se sancționează la prima abatere cu măsura suspendării de la 8 la 16 jocuri pentru jucători sau antrenori și de la 6 la 12 luni pentru oficiali și penalitate sportivă de 300.000 de lei. În caz de recidivă, persoana care face astfel de declarații, va fi declarată persona non grata.

Este declaraţie de natură să afecteze „onoarea, demnitatea, imaginea publică” unui membru al Comisie de Disciplină, despre care domnul George Becali a declarat cî ia ordine de la Dumitru Dragomir, deşi statutul strabileşte expres independenţa Comisiilor? Este săvârşită prin mass-media? Este referitoarea la corectitudinea aplicării regulamentului şi la încălcarea prevedrilor regulamentare? Este referitoare la „imaginea fotbalului” când se referă la 500 de euro daţi unui membru al Comisiei de Disciplină, pentru a influenţa o decizie? Este neprobată? Este recidivă? Este de toate, şi recidivă, pentru că doar ce-a luat 3 miliarde amendă pentru declaraţii defăimătoare şi este în interiorul termenului de prescripţie de 6 luni, pentru persoanele fizice.

Să nu mai vorbim de ignorarea totală a articolului 52, punctul 7: Cluburile ai căror jucători, antrenori sau oficiali afectează, în orice fel, imaginea unei competiții prin săvârșirea unor fapte de natură să ducă la discreditarea acesteia, se sancționează cu excluderea din competițiile în curs/sau viitoare de la una la două ediții competiționale.

Steluţa trebuia să aibă vreo 200 de ani de suspendare până acum.

***


DECLARAŢIA NUMĂRUL 2: Pe Dinu Gheorghe îl credeam prieten, dar el în loc să se apropie îşi dă importanţă. E un dobitoc! A spus să tai o oaie? Mai bine să sugă el mielul! E un vagabond! E doar sclavul lui Copos. Eu nu vorbesc despre cocaina din zarzavatul lui de la vamă, da?!

***



Această declaraţie intră şi ea sub incidenţa aceluiaşi articol 52:
1. Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane, se sancţionează astfel: b) dacă autorul este un oficial, cu măsura suspendării de la 2 la 6 luni.
2. 2. Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârsită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele: b) dacă autorul este oficial al unui club sau asimilat acestuia (finanţator, sponsor, alţii asemenea), el va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicată anterior.
5. În caz de recidivă, persoana care face astfel de declarații, va fi declarată persona non grata.

Deci, doar dacă judecăm începând de azi, fără să luăm în calcuil MIILE de abateri din anii trecuţi, din lunile trecute, din săptămânile trecute, din zilele trecute, domnul George Becali ar trebui să primească, la cea mai blândă instanţă, o amendă de 6 miliarde de lei şi suspendarea de minim 12 luni.

Vom pucta, de azi înainte, fiecare din următoarele astfel de fapte (şi vor fi sute), în urma cărora cel asimilat clubului Steaua, creditorul George Becali, trebuie declarat persona non-grata (la fiecare dintre recidive, nu la concurs), iar clubul Steaua trebuie exclus din competiţie pe o perioadă de minim o ediţie competiţională.

În fapt, domnul George Becali trebuie să acumuleze, până azi, suspendări de mii de ani, amenzi de mii de miliarde, iar clubul Steaua trebuia exclus din competiţie, pentru faptele vădite, incriminate expres de Regulamentul Disciplinar, care este ignorat şi folosit pentru interese personale, în dispreţul legii, al statului de drept şi al moralităţii.

Cerem încetarea sfidării!!!

Cerem aplicarea legii!!!

Cerem normalitate!!!


George Becali – PERSONA NON-GRATA!



* * * * * * * * *



UPDATE 1: Articolul de mai sus a fost scris acum două săptămâni, pe 17 octombrie, dar nu a fost postat la timp, aşa că am aştepatat până când va reveni tema în actualitete. După pelerinajul din Israel credeam că voi avea de aşteptat vreo lună până când lăturile acestui psihopat să inunde spaţiul public, însă i-am subestimat demenţa creatoare. Au trecut doar câteva zile.

În această dimineaţă, la sport.ro, domnul George Becali a făcut următoarele afirmaţii:

„Ce să judece Paţanu` (Florin Gâtejan, noul şef al Comisiei de Disciplină – n.n.), cică e el acum şeful Comisiei. Păi i-o fi dat Copos vreo 1.000 de euro la începutul campionatului, ce să judece ăsta? Sau Vamă i-o fi dat 1.000 de euro la începutul campionatului.”

„Gâtejan a luat câteva mii înainte să judece, ne-a dat verdictul „inadmisibil”, ăsta e un moş la 60 de ani.”

„Din toată Comisia de Disciplină, doar doi-trei sunt pretabili la şpagă.”

„Îi dau 10.000 lui Paţanu` la începutul campionatului şi nu mă doare capul, îi zic, «ia mă 10.000» şi toată Comisia e a mea.”

Ori domnul Becali este obligat să dovedească cele afirmate, ori să fie aplicată odată legea: „În caz de recidivă, persoana care face astfel de declarații, va fi declarată persona non grata.”



* * * * * * * * *



UPDATE 2 (5 decembrie 2011):
"Mai bine mulg oi decît să fiu ca Badea, comunist! Şi ca Săvulescu, homosexual!"

Patronul Stelei a reacţionat violent după ce a aflat că cei doi acţionari şi-au dat acordul ca pe tabela stadionului să fie puse imagini cu Dragoş Stoica, omul de televiziune care îl imită pe Becali, însoţit de o turmă de oi.
Derby de România s-a încins peste măsură cu 45 de minute înainte de fluierul de start al lui Cristi Balaj. După ce porţile stadionului s-au deschis şi au intrat spectatorii, pe tabela din Ştefan cel Mare au apărut imagini cu Dragoş Stoica, actorul care îl imită pe Gigi Becali într-un show de televiziune. Pe tabelă au apărut imagini din emisiunea respectivă, cu Stoica la o stînă de oi.
În momentul în care a aflat, Gigi Becali a luat foc şi s-a dezlănţuit în direct la GSP TV: "Dacă au apărut acele imagini pe tabelă înseamnă că s-a făcut cu acordul şefilor lui Dinamo. Dar ştiţi cine sînt şefi la Dinamo, nu?! Nesăratul ăla de Nicu Badea, care nu apare niciodată, care stă ascuns, care e un nimeni, dar care a fost cel mai mare comunist înainte de '89. În plus, în comuna lui, se plimba cu căruţă din aia pictată, cu verde, cu roşu, ştiţi cine se plimbă cu aşa ceva, ţi... ăia".
"Apoi, Dragoş Săvulescu, da?! Ala pe care l-a prins nevastă-sa cu un bărbat în pat. Ăştia sînt şefii lui Dinamo care pun imagini cu oi pe tabelă! Eu măcar recunosc, am fost cioban, mulg oi, îmi plac oile, care-i problema?! Mai bine mulg oi decît să fiu comunist şi ţi... sau să mă prindă soţia cu un bărbat în pat, în dormitor!", a adăugat Becali.
***


Reamintim: Articolului 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declarații care afectează imaginea fotbalului.

„Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane, se sancţionează astfel: b) dacă autorul este un oficial, cu măsura suspendării de la 2 la 6 luni.

Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârsită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele: b) dacă autorul este oficial al unui club sau asimilat acestuia (finanţator, sponsor, alţii asemenea), el va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicată anterior.”

5. În caz de recidivă, persoana care face astfel de declarații, va fi declarată persona non grata.




* * * * * * * * *




UPDATE 3 (11 decembrie 2011)

În urma meciului Steaua – CFR Cluj, disputat pe data de 10 decembrie 2011, creditorul clubului Steaua Bucureşti, domnul George Becali, a încălcat, încă odată – în mod flagrant – normele de convieţuire socială consacrate de regulamentul disciplinar al FRF prin norme exprese.

Reamintim stare de recidivă perpetuă în care se află domnul Becali, dispreţul evident faţă de societate, şi, de asemenea, reamintim că legea – bună-rea – trebuie respectată, instanţele abilitate fiind obligate să o aplice în litera ei, interpretările neputând excede la infinit evidenţele tulburătoare.

Pentru fanii stelişti reamintim că nu are absolut nicio importanţă vreun eventual substrat emoţional sau subiectiv („acum chiar are dreptate, merită jigodiile de bozgori” etc.), tot ceea ce contează fiind respectarea legii şi regulamentelor.

Aşadar, motivele pentru care clubul Steaua trebuie retrogradat şi domnul George Becali exclus pe viaţă din activitatea sportivă:

„Balaj are rădăcini ungureşti, eu aşa cred. Are legături cu seviciile secrete ungureşti. Verificaţi! Auzi, ce escroc Balaj!

Este treabă satanică ce fac Paszkany, Mureşan şi Balaj”

Cristi Balaj e cel mai mare nenorocit, o hahaleră! O jigodie de om care a călcat în picioare spiritul românesc. Nu-l voi ierta toată viaţa pe zdreanţa de Balaj!

Ştiam că e inteligent şi fură cu talent, dar de data asta şi-a dat arama pe faţă, cînd a văzut că nu mai poate să fure cu talent. O jigodie de om şi-a bătut joc de copiii Stelei şi i-a lăsat să-i călărească ungurii! E cel mai ipocrit şi mai nenorocit om pe care-l ştiu!

A fost un arbitraj şmecheresc, s-a arbitrat numai în favoarea lui. Balaj este un arbitru bun, este cel mai şmecher, să te ferească Dumnezeu de astfel de arbitri. Este cel mai ipocrit şi cel mai nenorocit om. Abia acum am văzut ce fel de om este Balaj.

Astfel de oameni nu trebuie să trăiască, sunt nişte jagardele. Nu se face nicio curăţenie.

Singura echipă care este pe blat cu arbitrii este CFR-ul. Le-au dat banii înainte şi nu ai cum să-i prinzi. E un criminal, n-are demnitate. Nu mai poate să facă DNA-ul nimic. Cu două luni înainte de a începe campionatul au luat 300-500.000 de euro, nu ştiu cât le-o fi dat, dat le-a dat.

Îl rog pe nenorocitul ăsta de Balaj să mă dea în judecată. Zicea că are şi el copii şi nevastă acasă şi nu-i place să fie făcut în toate felurile la televizor. Păi, băi, nenorocitule, nici copii nu meriţi să ai.”

***


Articolului 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declarații care afectează imaginea fotbalului.

„Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane, se sancţionează astfel: b) dacă autorul este un oficial, cu măsura suspendării de la 2 la 6 luni.

Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârsită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele: b) dacă autorul este oficial al unui club sau asimilat acestuia (finanţator, sponsor, alţii asemenea), el va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicată anterior.”

Declarațiile făcute de persoanele arătate la art. 4.1, lit. a) - g), care sunt de natură să prejudicieze în orice mod imaginea fotbalului cum ar fi – dar fără a se limita la: corectitudinea desfășurării jocurilor de fotbal, cele privind prestația arbitrilor, încălcarea unor prevederi regulamentare, activitatea unor persoane care intră sub incidența prezentului regulament, plata unor sume de bani pentru stimularea partenerilor de competiție sau altele asemenea – și care nu sunt dovedite –, se sancționează la prima abatere cu măsura suspendării de la 8 la 16 jocuri pentru jucători sau antrenori și de la 6 la 12 luni pentru oficiali și penalitate sportivă de 300.000 de lei. În caz de recidivă, persoana care face astfel de declarații, va fi declarată persona non grata.

Articolul 4 – Persoane

Sub incidenţa regulamentului disciplinar se află nu doar oficialii clubului, ci şi:
c) alte persoane a căror apartenenţă la un club este de notorietate si nu a fost contestată până la momentul săvârsirii unei abateri;

Cerem respectarea legii!

Cerem încetarea sfidării!!

Cerem normalitate!!!



* * * * * * * * *



UPDATE 4: Haţegane, du-te în gura mă-tii!

Nici pe perioada unei importante sărbători religioase, postul Crăciunului, domnul George Becali nu se poate abţine a crea mizerie. Făţărnicia personajului este notorie, starea de recidivă cronică, asemenea.

Noi ne ţinem de promisiune şi prezentăm încălcări obsedant de flagrante ale regulamentului disciplinar.

Reamintim, orice acuză trebuie probată de către cel care o face. Nu contează dacă are sau nu dreptatre, iar în cazul lui Becali nu ne mai interesează chiar deloc partea „moralicească” a problemei. Mai exact, să fure unguraşii cât vor, treaba lor dacă nu sunt prinşi şi dovediţi, dar Becali să fie condamnat pentru simplul fapt că a fost prins şi dovedit.

Acestea de jos sunt declaraţiile care-l prind şi dovedesc, acela de sus este regulamentul care-l condamnă. Încetaţi sfidarea!

17 decembrie 2011: Nimeni din România nu are vreo şansă în faţa arbitrajelor pro-CFR!

Se ştia că Haţegan este arbitrul clujenilor de vreo 3 ani, s-a spus că ia bani de acolo.

Bă, Haţegane, tu îţi baţi joc de noi? Du-te în gura mă-tii. Este un nenorocit" (fanatik)

18 decembrie 2011: „Ciordesc ăştia de la CFR şi nu am cum să îi mai prind.” (gsptv)

George Becali – PERSONA NON-GRATA!

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di