home
14-10-11

Mircea Sandu, semitonul lui Gigi Becali

Teoria muzicala ne invata ca octava este divizata in 12 note, iar distanta dintre fiecare nota este cunoscuta ca semiton. Extrapoland, am putea spune ca Mircea Sandu este semitonul cel mai inalt al notei muzicale care ne zgarie pe creieri, iar Gigi Becali este semitonul care ni-i bubuie. Deci intre ei n-ar fi decat o diferenta de nuanta, nu de fond.

Seful, din august 1990, al asa-zisului fotbal romanesc a luat toti microbistii de tampiti intr-o conferinta de presa, tinuta joi, iar cei care se fac ca fac presa nu au inca reactii (cu exceptia notabila a ProSportului, care parca a anticipat declaratiile incredibile ale subordonatului-sef al lui Nicu Gheara).

Cat se poate de pe scurt, iata ce parere are Mircea Sandu despre presedintele Federatiei Romane de asa-zis Fotbal:

"Viitorul preşedinte care va mai face calificări consecutive va fi probabil peste 10 ani şi va face eventual vreo trei calificări pe ce lăsăm noi acum, pe proiectele astea. Performanţă în România nu se va face mai devreme de cinci ani. Recunosc meritul comunismului în performanţele echipei naţionale. Am jucat în perioada aia, ştiu că era respect, ordine, pregătire, azi sunt droguri, atunci nu erau, azi e televiziune, atunci nu era, laptopuri, corespondenţe directe, unii se mai joacă cu fetele la laptop".

Deci a inceput prin a se lauda, dupa care a recunoscut "meritul comunismului". Nu al centrului "Luceafarul" - cine l-a impiedicat sa faca asa ceva timp de 21 de ani (21 de ani !!!)??? - nu al unor oameni ca Ion Alecsandrescu, pe vremea aceea secretar general al Federatiei Romane de Fotbal, care a avut un aport esential in crearea acelui centru.

Iata, deci, ca un Stelist (si ce Stelist!) si-a legat numele nu numai de Steaua '86, ori de Steaua '89, ci si de Generatia de Aur cu care se lauda deseurile nucleare Mircea Sandu, Dumitru Dragomir ori Jean Padureanu, sefu' Gloriei Bistrita zbierand, alaturi de ailalti, cat il tineau bojocii, atunci cand venea vorba de sistem de play-off, ori cu 14/16 echipe, ca "atunci cand am avut 18 echipe am avut si echipa in Liga Campionilor (bai, cine era, Rapid sau Dinamo? Chiar nu mai stiu...), si Nationala la Mondiale si Europene".

O fi bine sa te lauzi cu ce nu-ti apartine nici cat fotbal pe Ghencea?

Mai mult, nu numai ca individu' isi aroga meritele celui mai temeinic proiect din fotbalul romanesc, centrul "Luceafarul", dar isi pregateste intrarea in nemurire, trecandu-si deja pe raboj meritele succeselor "de pe peste cinci ani, pe proiectele noastre".

Vi se pare revoltator? Mai revoltator decat "Steaua fara Becali nu are farmec!" ? Mai revoltator decat "Veniţi cu macaraua şi luaţi Steaua. Dacă vin cu macaraua, eu le dau voie. Poftim, luaţi numele de Steaua, dar numai cu macaraua" ?

Gigi Becali are senzatia ca el este Steaua, asa cum Mircea Sandu are senzatia ca, fara el, Generatia de Aur nu exista. Diferenta dintre ei este, deci, una de nuanta (adica de discurs, de un anume grad de discretie, de expunere in mass-media), nu de fond: Fara mine muriti, viermilor!

Iar discutia poate fi ridicata cel putin cu un diez, daca nu cu un ton.

Mircea Sandu afirma gesticuland ca bunul sau coreligionar: "Ce să fac eu cu rezultatele din teren? Ce să-i fac lui Mutu că o repriză nu a jucat nimic, iar a doua a fost excelent? Astea sunt problemele jucătorilor şi antrenorilor, ei trebuie să le rezolve, nu eu din birouri". Nu suna asta cam ca "Io, Gigi Becali, am bagat bani! Ce sa fac? Sa intru io pe teren?"

Cu alte cuvinte, "IO, adica IO, nu altii, nu am nicio vina. Aia pe care ii platesc IO sunt vinovati". Ba are tupeu' sa-i traga o scatoalca si unui Dan Petrescu: "Eu l-am ofertat pe Dan Petrescu, de ce n-a venit? De ce nu mi-a spus că vrea să vină şi să califice echipa în 2012 sau 2014? El e de felicitat pentru ce face acolo, a confirmat că îi pare rău că nu a acceptat oferta FRF!"

Faptul ca valoarea brandului pe care il ai la deshtu' mic te-a strivit ca pe o rama jegoasa si inapta ce esti nu se pune. Faptul ca esti mic, ca om si ca profesionist/patron, precum un "licichirici" in bataia soarelui de iulie nu se pune. Faptul ca ai datoria si onoarea sa consolidezi ce ai luat de la alde Ion Alecsandrescu&comp. de-a gata nu se pune.

Mircea Becali si Gigi Sandu nu ar fi putut exista unul fara altul. Oricare ar fi octava in care ar fi cantat, indiferent de cum ar fi sunat diezul ori bemolul tonului ales, ei tot ne-ar fi zgariat/bubuit creierii.

Insa adevarata problema este ca microbistul roman protesteaza cu virulenta cu care pestele urla-n garla. Probabil de-aia apa trece si pietrele (de moara) raman...

Lari

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

George Ogararu: "Fotbalul de azi este un mutant a ceea ce era odata"

Un Domn: GEORGE OGARARUGeorge Ogararu este unul dintre fotbalistii pe care iti face placere sa ii auzi vorbind. De aceea ne-am gandit sa mai aflam cate ceva despre ceea ce gandeste fotbalistul in afara terenului de joc.