home
08-10-11

"Transferuri" si "Investitii"

Răspunsul pe care îl primești când întrebi pe cineva ”Pentru ce a avut loc revoluția din 1989”, o să fie întotdeauna ”Pentru dreptul de a putea avea o idee, pentru libertate, etc”.
Plecând de la acestă idee de concepții diferite a pornit acest ”Război Rece” între suporterii ce simpatizează Steaua și îl detestă pe cel ce o creditează și ceilalți care sunt de acord cu patronatul clubului. Chiar pe acest site au existat zeci de contre, de dezbateri între oameni din cele două tabere sau poate încercarea unei tabere de a îi convinge pe ceilalți că Becali reprezintă cel mai mare rău pe care acest club îl poate avea. Discuția a mers mai departe s-au dat argumente peste argumente, însă din partea cealaltă venea mereu același răspuns ”Becali a demis antrenori că echipa nu mergea, Becali bagă bani în echipă, bagă milioane din averea sa și alții își bat joc”.
După ce săptămâna trecută v-am oferit un exemplu al managementului mizerabil al clubului față de antrenori, vă vom prezenta mai jos cum acest principiu că ”bagă bani” nu este nimic altceva decât o vrăjeală ieftină.

1) Partea financiară:

Steaua a participat în grupele Ligii Campionilor 3 sezoane consecutiv, din toamna lui 2006, până în iarna lui 2008, în acești trei ani, Steaua a primit din banii cuveniți din partea UEFA suma de aprox. 51 de milioane de euro.

De asemenea, Steaua a primit în jur 900.000 de euro din biletele doar de la meciul cu Real Madrid din 2006. În total, suma vânzării biletelor pentru meciurile din Ligă ajunge undeva la 5 milioane de euro

Privind meciurile de Liga 1, calculul este mai dificil, ținând cont că prețurile au variat și Steaua a disputat și mai multe partide cu porțile închise. Totuși, din 2006 până în 2011, Steaua a obținut din bilete (în afară de UCL) în jur de 20-25 de milioane de euro.

Așadar, în perioade septembrie 2006-2011, clubul a obținut un profit de aprox. 81 de milioane de euro. (fără banii din televiziune, sponsori, reclame și marketing).


2) Partea ”transferurilor”

Nu spun că suma de mai sus trebuia investită toată în club, însă totuși cum te autoproclami patron când tu doar plătești salarii?
Acum câteva săptămâni, creditorul clubului a anunțat că din iarnă bagă bani și o să aducă un mijlocaș coordonator care să limpezească jocul Stelei. Ciudat, parcă pare atât de cunoscută această declarație, nu?

Episodul 1: Hagi, Pedrazzini, Lăcătus (sezonul 2007-2008).

Venirea lui Gică în Ghencea l-a urcat pe maybach pe Becali: ”Acum să vezi tată cum facem legea în campionat” urlă creditorul. Gigi Becali negocia cu Gica Hagi pentru a prelua echipa, Stelei i-a fost propus atacantul Augustin Delgado. Internationalul ecuadorian in varsta de 32 de ani avea o carte de vizita foarte buna, in CV-ul sau fiind trecute 30 de goluri in cele 69 de partide disputate pentru nationala tarii sale. "E un varf bun de tot in nationala Ecuadorului, dar nu stiu cat costa", declara in iarna insusi Gica Hagi, in momentul in care isi facea planuri pentru a prelua Steaua.

Becali: "Vor pleca 3 jucători şi vom aduce un atacant valoros. Sînt dispus să plătesc 5 milioane de euro"

5 milioane pentru un atacant



Steaua Bucuresti a ajuns la un acord cu formatia franceza Charleroi pentru transferul mijlocasului Fabien Camus, a anuntat patronul echipei din Ghencea, Gigi Becali.
"Am fost vineri seara la hotelul unde era Charleroi. Am vorbit personal cu jucatorul. I-am facut o oferta si a zis ca e greu sa o refuze: 350.000 de euro la semnatura, 200.000 de euro salariu pe an si 2.500.000 de euro pentru club", a declarat Becali, potrivit Newsin

Becali promite pe Camus


Cu Gică s-a certat, a plecat fără să îi aducă jucătorul de 5 milioane și în momentul demisiei sale, creditorul a anunțat.

"Trebuie sa invete. I-am spus: te fac antrenor mare, daca ma asculti si pe mine, iti promit ca in iarna iau doi jucatori de 10-15 milioane si te fac antrenor mare. De fapt, il fac banii mei. Hagi e ca un copil rasfatat, il iubeste prea mult lumea. Ca un parinte, iti mai dau cate o palma".

Becali il minte pe Hagi

Așadar, în perioada Hagi, Lăcătuș, Pedrazzini, Steaua a avut următoarea campanie de achiziții:

Mihai Guriță – gratis
Valentin Bădoi – gratis
Eric Bicfalvi – 100.000
Cosmin Vâtcă – 200.000
Adrian Neaga – gratis
Emeghara – 800.000
Golanski – 800.000
Alex Iacob – 100.000
Robinson Zapata – 500.000
Dorel Zaharia – 350.000
Ionuț Rada – 400.000
Mihăiță Pleșan – 800.000
Andres Mendoza – gratis
Dayro Moreno – 1.500.000 (deși creditorul a anunțat inițial suma de 2.500.000).
Pepe Moreno - împrumut

Sumă totală = 5.550.000 de euro – 3.800.000 (vânzarea lui Thereau și Paraschiv) = 1.750.000 de euro investiți într-un sezon.


Episodul 2: Lăcătuș, Munteanu, Lăcătuș.

Finanţatorul Stelei anunţă că va aduce în Ghencea un atacant care să semene cu Adriano, Eto'o sau Drogba, dar pe care să nu plătească mai mult de 5 milioane de euro.

"M-am consultat cu jucatorii inainte sa iau decizia de a-l demite pe Dorinel. Cu Marius Lacatus nu semnez acte. Nici inainte nu aveam contract cu Lacatus. Nici cu Zenga, nici cu Lacatus si nici cu Olaroiu nu am semnat acte. Si de-aia sunt prieten si acum cu ei. Pe Lacatus nu-l voi da afara niciodata. Am gresit data trecut cand i-am acceptat demisia.

Nici Pepe Moreno nu e chiar pe placul meu. Sa vedem daca imi aproba banca un imprumut de 4-5 milioane ca sa iau un atacant asa cum imi place mie. Vreau un atacant ca Adriano, Drogba sau Eto'o. Poate chiar si Fabbiani, ca e puternic. Oricum, Kapetanos nu-mi displace", a declarat Gigi Becali.

Becali promite atacant mare



Gigi Becali anunta ca vrea sa scoate bani pentru jucatori de valoare si dezvaluie ca are deja in vizor un atacant si un fundas.

"Aduc un fundas stanga si un atacant pe care voi da 4 milioane de euro. Nu mai aduc din astia de cateva sute de mii ca mai mult ma enerveaza. Vreau sa vand in timp din jucatorii cu salarii mari, si sa aduc tineri cu salarii sub 150.000 de euro. E posibil sa revina Pepe Moreno, de Mendoza nu-mi placea, vreau jucatori care sa alerge, o sa ma interesez prima data la un jucator cati kilometri alearga.", a spus Gigi Becali la Sport.ro

Fundas de 4 milioane in Ghencea



Sand, Chevanton şi Armenteros, ţinte pentru retur

Conducerea din Ghencea neagă, însă, interesul pentru fotbaliştii argentinieni

Aşa cum a anunţat, Gigi Becali vrea să aducă câţiva jucători de clasă mondială în Ghencea. Deocamdată, latifundiarul testează piaţa sudamericană, în special pe cea din Argentina. Astfel, cotidianul din ţara tangoului, “Ole”, scria, ieri, că Steaua a trimis prin fax o ofertă de 7.700.000 de dolari pentru achiziţionarea atacantului Jose Sand, care evoluează la echipa Lanus Buenos Aires, liderul campionatului Argentinei. Sursa citată precizează că impresarul lui Sand, Juan Cruz Olier, va pleca cât de curând în Europa.

Becali promite atacant de 7.7 milioane din Argentina


Așadar, transferuri în perioada Lăcătuș, Munteanu, Lăcătuș:

Pantelis Kapetanos – gratis
Janos Szekely – 1.500.000
Claudiu Ionescu – gratis
Robert Neagoe – gratis
Ciprian Tătărușanu – 1.500.000
Thiago Gomes – împrumut
Arthuro – 300.000
Andrei Ionescu – gratis
Ricardo Pedriel – 100.000
George Ogăraru – împrumut
Abel Moreno – gratis
Juan Carlos Toja – 500.000 deși creditorul anunțase 2.000.000 (vărul Giovanni făcând o confesiune presei).

Sumă totală = 3.800.000 – 8.300.000 (suma din vânzarea lui Dică, Rădoi și Neșu) = 4.500.000 de euro PROFIT.


Episodul 3: Bergodi, Stoichiță.

Ca sa-l convinga pe Bergodi sa semneze, Becali ii promite 5 transferuri. "Daca nu le fac, sa-mi spuneti Gigi mincinosul". Maine, de ziua lui, Gigi il cheama pe Bergodi la ordine.

Tanase, Cesinha si Bozovic - sunt jucatorii ceruti de Bergodi ca sa ia titlul. Toti costa 4 milioane.


Bergodi cere transferuri de 4 mil, Becali ia jucatori gratis: Cat rezista? pe www.sport.ro


La intrebarea ce jucatori vor veni la Steaua in aceasta vara? Becali a raspuns in stilul caracteristic.

"La multi ani Bozovici, la multi ani Cesinha, la multi ani...ala de la Bistrita...Sanmartean!", a fost raspunsul lui Becali catre jurnalistii prezenti la palatul din Aleea Alexandru.

Astfel, Becali pastreaza suspansul in ceea ce priveste transferurile gruparii din Bulevardul Ghencea in aceasta vara.

Patronul ros-albastrilor, Gigi Becali, a anuntat ca argentinianul Emiliano Armenteros si brazilianul William Barbosa urmeaza sa semneze in scurt timp contractele cu echipa din Bulevardul Ghencea.

Emiliano Daniel Armenteros (21 de ani) este un mijlocas de 1,84 cm care a acumulat 11 selectii in nationala de tineret a Argentinei, alaturi de care a cucerit, in 2005, Campionatul Mondial. In vara acestui an, Armenteros s-a despartit de Independiente, semnand cu echipa spaniola FC Sevilla.

La randul sau, brazilianul William Barbosa este un atacant masiv de 1,89 cm care a evoluat in ultima vreme in divizia secunda din Japonia la Vegalta Sendai. Fotbalistul in varsta de 24 de ani apartine insa de clubul brazilian Botafogo, acolo unde a jucat doar cateva meciuri.

Gigi Becali a mai spus ca pana la startul pregatirilor, lotul Stelei va fi completat cu inca un "stranier", numele acestuia nefiind insa precizat.

Italianu a fost demis după ce l-a pus la punct pe Becali și probabil acest profesionalism al său l-a făcut pe cel ce creditează clubul să îi ofere cel mai slab lot din ultimul deceniu.

Antrenorul lui Modena, Cristiano Bergodi, a declarat ca nu intelege de ce acum sint bani la Steaua pentru transferuri, nu ca atunci cind antrena el si nu i-a putut aduce pe Bozovici si pe Cesinha.

"Este foarte ciudat lucrul acesta cu banii. De unde au iesit asa, in mod brusc, pentru transferuri? Eu cand i-am vrut anul trecut pe Bozovic si pe Cesinha mi s-a spus ca nu sunt bani", a afirmat Bergodi pentru Prima TV.

După evoluţia dezatruoasă din derby-ul cu Rapid, patronul Stelei, Gigi Becali, promite că va investi peste 8 milioane de euro în transferuri.

Pe lîngă intenţia de a-i păstra doar pe Tătăruşanu, Nicoliţă, Emeghara şi Kapetanos din actuala echipă, Becali a dezvăluit încă o dată că îşi doreşte să creeze o structură asemănătoare celei din era Piţurcă.

“Din actualul lot o să mai păstrez doar 3-4 jucători. Pe Tătăruşanu, pe Emeghara, care chiar dacă a jucat slab, băiatul e fotbalist bun. Apoi, Nicoliţă, care va fi fundaţia noii temelii a echipei, plus Kapetanos. În rest, cred că nu mai e nimic de salvat.

Problema e că echipa e praf şi trebuie schimbat absolut tot. Cred că fără 8-10 milioane de euro nu voi putea realiza reconstrucţia Stelei, dar voi băga aceşti bani şi voi face o trupă adevărată, exact ca acea echipă de pe vremea lui Piţurcă”, a spus Becali

Becali promite transferuri de 10 milioane



Așadar, cifrele în perioada Bergodi, Stoichiță sunt următoarele:

Miguel Tininho –gratis
Rafael Gzelak – împrumut
Krum Bibishkov – gratis
Cristian Tănase – 1.800.000
Jivko Jelev – gratis
Frații Karamian – gratis
Gora Tall – gratis
Stelios Parpas - împrumut

Suma totală: 1.800.000 – 2.600.000 (suma transferurilor lui Goian și Lovin) = 800.000 PROFIT.


Episodul 4: Pițurcă, Edi Iordănescu, Lăcătuș, Cârțu, Olăroiu


Finantatorul Stelei a anuntat ca este dispus sa ii ofere lui Victor Piturca un buget de 10 milioane de euro pentru transferuri.

"Pana nu vine alt antrenor, Mihai Stoichita nu pleaca. Daca nu vine Piturca, atunci Stoichita ramane. Cu Piturca discut la modul general, nu am negociat nimic. Trebuie sa punem lucrurile cap la cap.

I-am spus ca, in momentul in care voi sta la masa cu el, ii arat un cont de 10 milioane de euro, ii spun ce vreau, iar el imi zice de ce are nevoie. Poate cheltuim 3 milioane, ca mi-a spus ca nu are nevoie de bani multi", a spus Gigi Becali la GSP TV.

Oficialul gruparii din Ghencea a mentionat ca nu e dispus sa ofere salarii prea mari pentru jucatorii pe care ii va aduce.

"Cele mai importante lucruri sunt salariile, care trebuie sa ramana la fel. M-as distruge sa dau 500 de mii de euro unui jucator, mai ales daca nu iau campionatul", a incheiat Becali

http://www.ziare.com/becali/stiri-gigi-becali/becali-ii-promite-lui-piturca-10-milioane-de-euro-pentru-transferuri-1017465



Vezi mai multe din Sport pe 220.ro

Cosmin Olăroiu a refuzat să pregătească Steaua şi în sezonul viitor, astfel că patronul din Ghencea se dă de ceasul morţii pentru a-i găsi un înlocuitor.


Gheorghe Hagi este vizat pentru o revenire, în acest sens Gigi Becali promiţându-i „Regelui" condiţii perfecte pentru performanţă. „Îţi fac o echipă atât de bună, că nu mai ratezi niciun trofeu. Aduc numai jucători de top. O să iasă treabă excelentă şi o să reuşeşti şi tu", i-a explicat finanţatorul roş-albaştrilor tehnicianului.





Așadar, cifrele în mandatul Pițurcă, Iordănescu, Lăcătuș, Cârțu, Olăroiu sunt:

Eder Bonfim – 300.000
Claudiu Voiculeț - gratis
Stanislav Anghelov – gratis
Iasmin Latovlevic – 200.000
Cosmin Matei – 200.000
Geraldo Alves – gratis
Novak Martinovic – 200.000
Octavian Abrudan – 150.000
Mihai Răduț - 800.000
Răzvan Stanca – 100.000
Alex Păcurar – 100.000
Dorel Stoica – gratis
Iordan Todorov – gratis
Lucian Burdujan – gratis
Nicolae Dică – gratis
Maicon – împrumut
Lotul Unirea Urziceni – datoria pe care o avea Bucșaru.

Sumă totală = 2.050.000 – 7.000.000 (bani din transferurile lui Ovidiu Petre, Mihaiță Pleșan și Bogdan Stancu) = 4.950.000 de euro PROFIT.


Așadar, în perioada 2006-2011, clubul Steaua București, creditat de George Becali a investit în transferuri suma de 13.200.000 de euro pentru aducerea nu a unor jucători promiși, staruri ci mai degrabă a unor jucători de umplutură. De asemenea, clubul Steaua București, CREDITAT de George Becali, a obținut din transferuri în aceeași perioadă suma de 21.700.000 de euro.

Adăugam această suma la cei 81 de milioane de mai sus și ajungem la suma de 102.700.000 de milioane de euro profit pentru George Becali !

Scădem din această suma circa 30-40 de milioane de euro care reprezintă salarii + alte utilaje, gen plata chiriei, apă, curent, etc și tot rămânem cu circa 60-70 de milioane de euro care au intrat în buzunarul celui ce creditează Steaua.


Scopul acestui articol nu este acela de a vă scoate ochii, ci din contră, reprezintă o tentativă să vă facă să îi deschideți. Sumele sunt luate de pe site-urile Onlinesport, Gazeta Sporturilor și Prosport (vă mulțumim), nu sunt fictive și reprezintă crudul adevăr cu care ne confruntăm. Sperăm să înțelegeți că aceaste articole doresc limpezirea lucrurilor în club, nu răul echipei și înlăturarea unei lipitori care ne toacă mărunt cu voia noastră. Țineți minte că o parte din acei bani sunt și din buzunarul dumneavoastră, celor ce îl susțineți și cu care vă dă în cap luând echipa din Ghencea și refuzând să plătească 800.000 de euro din suma de mai sus, 800.000 de euro pe care voi i-ati dat pe bilete și asistând la circuri jenante ale echipei și când cereați explicații, vina era aruncată spre banca tehnică. Nu credeți că această scuză nu mai este valabilă?

Becali nu investește, Becali jefuiește clubul cu fiecare ocazie pe care o are. Nu v-ați săturat de promisiuni amărâte?

Eu unul da.


I.N.Money

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di