home
06-10-11

Situatia Puiu

Trecerea de la era Mm Stoica 2 la Anghel Iordanescu echivaleaza cu mantuirea, sau cu evadarea din purgatoriu pe un norisor linistit. La prima vedere, trecerea de la voma infatuata a omului din cutia de carton, cel mai cel, miezul miezurilor, la un stelist pur sange, este mutarea pe care o asteptam cu toti, si parca nu mai venea. Echivaleaza cu un proiect Piturca nou, este daca nu singura sansa, poate printre ultimele, de a ne trezi din amortire, din incubul care ne bantuie de nici nu mai stim cand, poate de la golul lui Macarone.

Anghel Iordanescu este un om care tine forte mult la imaginea lui, la modul lui de fi, si de aceea nu cred ca va abdica de la cateva principii, pe care noi la asteptam si pareau ca nu mai vin. Pare ideal ca sa avem un ros-albastru pe banca, Ilie Stan, un manager adevarat, cunoscator al fenomenului, si mai mult, general in armata romana care sa gestioneze clubul de la A la Z, intr-o maniera in care avem cu toti incredere. In acest context iminenta intoarcere pe arena care se identifica cu fibra stelista, devine un vis frumos, un cadou de Craciun, daca acest plan se va pune in aplicare in preajma sarbatorilor.

DAR! Dar, Dar… Dar ce ne facem cu cancerul la limba, cu urcatul pe Lexus, Maibach, Rolls etc, cu armata de Mache, Teia, Dediu si baietii negri care intuneca la propriu tribuna stelista? Tragem linie, bem o bere, ne impacam, ne pupam si uitam tot? Cedam inca o data, a n-a oara, a cata oara, mai numara cineva? Sau suntem verticali pana la capat si mentinem oprobiul la adresa celui ce ne-a aruncat intr-o stare de ura, poate mai viscerala decat cea la adresa rivalilior de-o viata?

Practic este dilema, sau situatia Puiu.

Daca va veni cu un proiect macar similar cu cel al lui Piturca, atunci va trebui sa calcam pe inima a n+1 oara si sa revenim langa echipa. Pentru ca, oricat ne-ar enerva, ne-ar durea, si ne-ar arde, un proiect Puiu ar trebui sustinut. Pentru ca este ros-albastru, pentru ca Puiu este Steaua adevarata. Si o imagine cu el, Duckadam si Ilie stan este reconfortanta, este un pansament pentru toate nenorocirile de pana acum. Nu ne vindeca, dar ne poate incepe mult dorita terapie spre normalizare.

Dar daca Iordanescu sr. va veni doar pentru a fi o noua papusa asezata in loja, langa Duckadam, doar un om de imagine menit sa medieze revenirea in Ghencea, sa pacaleasca masa de manevra din tribune si sa gireze cancerul, atunci eu zic sa zicem pas, si sa ne vedem in continuare de VPM-ul nostru cel de toate zilele.

Asa ca, pana una alta, trecand peste intrebarea fireasca pe care i-am adresa-o generalului: De ce tocmai in decembrie, si nu de acum, ca ne arde , de nu mai putem?, trebuie sa-i adresam deschis o alta intrebare lui Anghel iordanescu, asa ca de la stelist la stelist: Zii nea Puiu, ai venit sa sufleci manecile, sa te bagi sa scoatem cauruta din sant, sau doar sa-ti lasi haina pe capra si sa ne zambesti frumos, uitandu-te in timp ce noi ne chinuim sa nu ne moara Steaua?

Asa cum il stiu eu, daca e sa vina cu adevarat la Steaua, si nu doar ca marota politica intr-un pact electoral, atunci generalul o sa puna umarul, pentru ca Steaua noastra e si Steaua lui. Asa ca, hai nea Puiu, daca e cu-adevarat sa vii, arata-ne proiectul!

Alex (keluboss)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di