home
05-10-11

Maria Pădurariu

Prolificitatea remarcabilă a secţiei de canotaj CSA Steaua s-a bazat atât pe munca antrenorilor, cât şi pe nişte calităţi excepţionale ale sportivilor care au produs rezultatele.

La feminin, pe lângă numele mari din istoria secţiei există un grup destul de consistent de sportive apropae necunoscute, care au constituit baza piramdei.

Între acestea se numără şi Maria Pădurariu.

Născută la 5 octombrie 1970, în Negreşti (Vaslui), Pădurariu a fost un talent precoce, cu o ardere foarte rapidă.

În anii 1991 şi 1992, ca sportivă a CSŞ nr. 2 Constanţa, a ieşit pe locul secund în topul celor mai buni sportivi constănţeni.

În 1991 a cucerit medalia de bronz a Campionatului Mondial de la Viena, la 8+1 văsle, 2000 de metri, România fiind în formula Doina Spen-Bălan, Adriana Chelariu-Bazon, Iulia Bobeică-Bulie, Veronica Cochelea-Cogeanu, Mărioara Curelea, Maria Pădurariu (poziţia a 7-a), Doina Ciucanu-Robu, Elena Georgescu-Nedelc. Timpul echipei noastre a fost de 6:34.07, mult în afara aurului disputat la fotografie de Uniunea Sovietică (6:28.71) şi Canada (6:28.20).

În 1992, înaintea Olimpiadei de la Barcelona, este legitimată de CSA Steaua.

La Barcelona face parte din echipa de 4 care termină pe locul 5, cu un timp de 6:37.24, la 2000 de metri.

La proba-regină, 8+1, 2000 de metri, finala s-a disputat pe data 2 august 1992, pe Lake Banyoles. România a ratat medalia de aur, echipa Canadei cucerind-o în mare stil, cu un nou record olimpic, 6:02.62. Fetele noastre au fost în luptă pentru locul 2 cu Germania, impunându-se şi câştigând argintul olimpic în extremis – 6:06.26 în faţa lui 6:07.80. Ca o paranteza, cu timpul olimpic de 6:06.26 am fi spulberat aurul mondial sovietic de 6:28.71, de la Viena.

La numai 21 de ani, în 1992, Maria Pădurariu devenea unul din cei mai tineri sportivi români declaraţi Maestru Emerit al Sportului.

Din păcate, cariera ulterioară nu s-a ridicat la înălţimea începuturilor. A pierdut locul în barca naţională 8+1, iar evoluţia ulterioară din cadrul clubului Steaua (chiar dacă în mereu în prim-planul concursurilor interne) a stat sub semnul mediocrului până la sfârşit.

Canotoarea Maria Pădurariu – medaliată olimpic – este una din sutele de sportive semi-anonime care au contribuit la anvergura Stelei.

La mulţi ani!

Filip Pindean

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di