home
25-09-11

Inca o evolutie penibila pentru Steaua

Steaua s-a umplut din nou de penibil in Liga 1, fosta echipa din Ghencea "reusind" doar o remiza pe terenul celei mai slabe echipe din campionat, Sportul Studentesc. "Studentii", care nu au nicio legatura cu fotbalul din prima divizie, au tinut cu dintii de un 0-0 care ii duce cu un punct mai aproape de indeplinirea baremului.

Amenintat cu demiterea de presedintele "de imagine" Helmuth Duckadam, de parca fostul portar ar avea chiar vreun cuvant de spus in cadrul clubului, antrenorul Ronny Levy a inceput cu o formula ofensiva, Tanase, Tatu, Costea si Rusescu fiind trimisi in jumatatea adversa, sustinuti bine din spate de Prepelita si Brandan. In aparare, "eternul" Galamaz a facut cuplu cu Iliev, in timp ce in benzi au jucat Emeghara si Latovlevici.

Steaua: Stanca - Emeghara, Iliev, Galamaz, Latovlevici - Prepelita, Brandan, Tanase - Tatu, Rusescu, M.Costea.

Daca pe hartie lucrurile aratau cu nu se putea mai bine, alta a fost realitatea din teren. "Ros-albastrii" au dominat copios, insa in multe momente au facut-o doar teritorial, neamenintand poarta lui Popescu nici macar la nivel de intentie.

E drept ca au fost si cateva ocazii mari, insa acestea au fost irosite cu nonsalanta de Rusescu, Tatu sau Nikolici. Meciul nu a prea avut istoric - Steaua a dominat in majoritatea timpului, dar steril.

Punctele slabe:

- pana la acest meci, de fiecare data am laudat angajamentul indus jucatorilor odata cu numirea lui Levy. Imi placea faptul ca se agatau de fiecare minge, ca incepeau presingul de foarte sus... Acum insa acest aspect a fost istorie, stelistii revenind la "formula obisnuita" de joc - economicos, inchis, lipsit de fantezie si determinare.

- "reprofilarile". Levy tine parca mortis sa imi aminteasca de "maestrul" Lacatus folosind jucatorii pe alte posturi de cat pe cele cu care sunt obisnuiti si cele pe care dau randament. Pentru ca asta e marea problema a "reprofilarilor", jucatorii nu numai ca nu evolueaza mai bine decat pe vechiul post, ba chiar o fac mai prost. Astfel, Tatu e pus sa faca si faza devensiva pentru ca are o capacitate de efort demna de invidiat, devenind un fel de Nicolita mai tehnic si mai rapid. In loc sa profite de explozia fotbalistului, de abilitatea lui de a scoate omul din joc si de faptul ca joaca mai mereu cu capul sus, Levy il foloseste preponderent pentru dublaj in aparare. Misu Costea este, la fel, un fotbalist cu explozie si tehnica, insa acolo unde se simte cel mai bine se calca pe picioare cu Dodel-Tanase. In aceste conditii,a fost mutat ba pe banda dreapta, ba in centru, insa a disparut din joc.

- defensiva condusa de "supercampionul" Galamaz are emotii si in fata celui mai penibil adversar. Totusi, George e titular...

- fotbalistii nu stiu sa ocupe terenul, nu stiu sa paseze pe pozitie viitoare, nu stiu sa se demarce (memorabila ramane faza in care Tatu a plecat pe contra, insa a pasat inapoi pentru ai lui colegi n-au fost capabili sa apara la combinatie). Lucrurile astea erau vizibile de mult, Levy probabil ca le-a observat din stagiile de pregatire, insa corectia nu vine.

Dupa doua infrangeri consecutive, egalul obtinut in deplasare pare un rezultat bun. Pare. Cert e ca Steaua va avea un nou sezon mediocru, in caz ca se astepta cineva la vreo performanta, obiectivul urmand a se schimba in "calificarea in Europa League".

Totusi, e bine ca echipa are galerie!
Daca fotbal nu jucati, de la Steaua sa plecati!

Uitasem. In seara asta, sa stati cu ochii pe gesepeteve, digi sau sportro. Creditorul a PROMIS ca se spanzura daca echipa nu castiga cu Sportul. Socant, dar n-a castigat. Sa fie circ!

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel