home
25-09-11

LIVE VIDEO Sportul Studentesc - STEAUA. Pericol de spanzuratoare

Steaua va juca in "Regie" astazi, cu Sportul Studentesc, de la ora 17:00, in a opta etapa a Ligii I, impotriva unei echipe care a fost banuita mereu in ultimii 4-5 ani ca a blatuit jocurile cu echipa de la care tocmai l-a cumparat pe sub mana pe Tibi Balan.


Cu sprijinul www.pariuri-sistem.ro

Cu cateva zile inainte de acest meci, Scaraotchi a primit o veste buna, de la unul dintre cei mai vajnici discipoli ai sai:

"Daca nu batem Sportul, pana la anul nu mai vorbesc la televizor. Ma spanzur la palat, gata! La revedere cu Becali!"

Biletele la acest meci vor costa 20 de lei la peluza, 25 de lei la peluza de la Tribuna II-a si 30 de lei sub tabla de la Tribuna I. Radu Petrescu va oficia la "centru" acest meci, iar in ureche va auzi indicatiile pretioase ale tusierilor Miklos Nagy si Valentin Avram.

Acesta este cel de-al patrulea meci in deplasare al Stelei in acest sezon. Iata "performantele" inregistrate:

Etapa I: 1-1 cu Vointa Sibiu
Etapa a IV-a: 1-2 cu Astra
Etapa a VI-a: 0-3 cu Gaz Metan Medias

Totusi, daca e sa ne luam dupa zvonacii de la G(igi al) Sp(orturilor), batem sigur. I-aaauuuuzi uuunnnaaa:

~~~~~~~~~~~~~~~


Transferul cu numărul 13 al Stelei din acest sezon aruncă în aer chiar meciul dintre echipele implicate în această tranzacţie. După mai multe luni de discuţii, Gigi Becali şi Vasile Şiman au bătut palma cu 3 zile înainte de data la care e programat meciul Sportul - Steaua.

"De ce e dubios acest lucru? Ce importanţă are că se joacă duminică Sportul - Steaua? Acum s-a ajuns la un acord, acum se face trecerea lui Bălan la Steaua. Nu-şi au rostul astfel de speculaţii", a spus ieri Şiman la GSP TV.
"Adică eu sînt suspectat după tot ce s-a petrecut în anii trecuţi, cînd am făcut egal cu echipa mea, Gloria Buzău, şi după ce m-a bătut Urziceni cu jumătate din jucători de la mine?!", a fost şi reacţia lui Becali.

Acest caz naşte totuşi cîteva întrebări al căror răspuns ar putea rezulta din desfăşurarea meciului:

1. De ce, deşi negocierile sînt începute de foarte multă vreme, acordul s-a realizat chiar înainte cu puţine zile de meciul direct Sportul - Steaua?

2. Dacă nu va exista nici un transfer, ci doar o legitimare a jucătorului pentru că el va veni liber de contract, cum se va face plata banilor de la Steaua către Sportul?

3. De ce Şiman a fost de acord să bată palma cu Becali şi să-l lase pe Bălan să meargă la antrenamentele Stelei înainte de jocul direct, descompletîndu-i astfel lotul lui Mulţescu pentru jocul cu roş-albaştrii?

PRECEDENTE NEGRE

Blat acum 5 ani şi jumătate

În mai 2006 s-a jucat poate cel mai controversat meci între Sportul şi Steaua. Oaspeţii aveau neapărată nevoie de toate cele 3 puncte pentru că erau în luptă la baionetă cu Rapid pentru titlu. S-a terminat 2-1 pentru Steaua, cu golul victoriei marcat de Rădoi dintr-un penalty produs într-o manieră hilară de Stăncioiu. Gazeta Sporturilor a titrat "Blat" pe prima pagină în ediţia de a doua zi, amendînd modul în care a cîştigat Steaua în Regie, dar şi ce s-a întîmplat la întîlnirea CFR - Rapid 1-3. Ce s-a petrecut înaintea acelui Sportul - Steaua seamănă izbitor cu ce s-a întîmplat acum. Steaua i-a ofertat în zilele premergătoare zilei de 22 mai 2006 pe 4 dintre jucătorii "studenţilor": Bălan, Mazilu, Varga şi Lazăr, lucru amendat vehement de rivalii din Giuleşti.

Meci dubios şi în primăvară

În urmă cu 5 luni, tot în Regie, Steaua a cîştigat cu 2-1 un meci care a produs multe discuţii la final. Sportul a condus cu 1-0 pînă spre final, cînd fundaşul Alin Raţiu a fost autorul unei gafe de proporţii, în urma căreia Maicon a marcat. GSP a dezvăluit la vremea respectivă că Raţiu şi-a rezolvat probleme financiare după acel joc şi a renunţat să-şi mai vîndă maşina, o limuzină de lux. "Finul meu, Şiman, n-ar fi trebuit să-şi lase copiii să se uite la acest meci", a fost declaraţia acuzatoare a lui Copos despre acel joc.

Victorii pe linie ale Stelei în campionat

Data: Meciul

Aprilie 2011: Sportul - Steaua 1-2
Octombrie 2010: Steaua - Sportul 4-2
Mai 2006: Sportul - Steaua 1-2
Noiembrie 2005: Steaua - Sportul 4-1
Septembrie 2004: Sportul - Steaua 1-2
Aprilie 2005: Steaua - Sportul 1-0

~~~~~~~~~~~~~~~


I-aaaauuuzzziii dooouuuaaa:

~~~~~~~~~~~~~~~


Steaua întîlneşte în această după-amiază Sportul în Regie, însă atmosfera din jurul acestui meci este una extrem de încărcată. Cu numai trei zile înaintea partidei directe, patronii celor două cluburi au bătut palma pentru transferul mijlocaşului Tiberiu Bălan la Steaua, asta deşi discuţiile între Becali şi Şiman pentru trecerea jucătorului la echipa lui Levy erau începute de mai mult timp. Cu două zile în urmă s-a mai petrecut un fapt suspect. Vineri seară, ora 22:00, o terasă din Centrul Vechi. La una dintre mese stau stoperul "studenţilor", Alin Raţiu, şi portarul Stelei, Răzvan Stanca. Cei doi vor fi adversari în această după-amiază, însă în viaţa de zi cu zi sînt prieteni foarte buni, ei petrecîndu-şi vacanţele împreună alături de alţi jucători actuali sau foşti din Liga întîi precum Gabriel Cînu, Cristi Irimia şi Gigel Bucur.

Cei doi au fost colegi în Regie timp de patru ani, atunci cînd actualul stelist evolua pentru Sportul. Deşi meciul direct urma să se dispute peste nici 48 de ore, Stanca şi Raţiu nu s-au ferit să se afişeze împreună la aceeaşi masă în compania altor amici.

Raţiu: evoluţie suspectă în primăvară

În urmă cu 5 luni, Steaua a cîştigat în Regie cu scorul de 2-1, iar la finalul meciului discuţiile asupra partidei au fost unele aprinse. Sportul a condus cu 1-0 pînă spre final, cînd "dubla" lui Maicon a adus victoria roş-albaştrilor. Atunci, Alin Raţiu a făcut o gafă majoră, care i-a prilejuit brazilianului să marcheze golul victoriei. Gazeta Sporturilor a dezvăluit după acel meci faptul că fundaşul central de 29 de ani şi-a rezolvat subit problemele finaciare pe care le avea. Înainte de meci el îşi scosese la vînzare limuzina, însă a renunţat să o mai cedeze imediat după întîlnirea cu Steaua din Regie.

3 meciuri a evoluat Raţiu sezonul acesta din Liga întîi şi doar 2 ca titular, cu CFR şi cu Mioveniul

~~~~~~~~~~~~~~~


Totusi, Becali n-a putut sa-l bage sub masa pe Siman si-naintea meciului de Cupa din 2008, cand Ghionea&comp. si-au batut joc bannerul "Cupa - o chestiune de onoare", arborat la Urziceni. Iar anu' trecut i-am facut pulbere la penalty-uri! Eh... ce e blat, ca frisca trece!

A-propos de acel meci de la Urziceni, din 14 octombrie 2008: autorul primului gol de atunci, Curelea, a fost curtat in vara mai ceva ca fetele lu' Becali sa-si primeasca banii cu intarziere, dupa cativa scuipati in freza, de la echipa care va juca la Buzau.

Astazi, Lucian Filip, unul dintre cei mai talentati tineri fundasi din Romania formati in Ghencea, implineste 21 de ani. LA MULTI ANI, LUCIAN!!! Speram ca vei avea ocazia sa joci spanzuratoarea cu noi. Promitem sa te lasam sa castigi!

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel