home
21-09-11

Si daca Goga nu-i gratis? - 21 septembrie

Dorin Goga s-a decis, in sfarsit, sa se faca fotbalist, da' nu se stie daca-l va mai prinde pe Ronny Levy pe banca tehnica, ori pe Florin Gardos in echipa de anu' asta. In alte stiri, cica dupa plecarea lui Banel Nicolita, nimeni nu pune botu' la banderola de capitan. Rasisti imputiti!

Detaliile:

Deşi nimeni nu spera ca mutarea să se mai realizeze, se pare că Dorin Goga va ajunge în cele din urmă la Steaua. Ştirea a fost dezvăluită chiar de ... (n. red. indescifrabil, 'tu-i branza ma-sii!)

Jucătorul pare să fi ajuns la un acord cu patronul stelist, deşi precedentele negocieri nu s-au finalizat. După cîteva etape jucate în divizia secundă, Goga s-a convins că viaţa nu e prea bună la matineu şi se va întoarce în Liga 1. Va ajunge la Steaua liber de contract, dar Becali vrea să-i dea bani şi lui Marian Iancu.

"Mai iau un jucător, ca să avem lotul complet. Vă spun că mai avem nevoie de un mijlocaş ofensiv, foarte tehnic. O să îl iau pe Goga liber de contract. L-am sunat azi şi i-am zis. Bă, tu vrei să ajungi fotbalist odată. Mi-a spus: Gata nea Gigi, vin! Cred că săptămîna viitoare va ajunge la noi", a povestit Gicuta Becalitza.

Aflat sub contract cu Poli Timişoara, Goga ar putea semna cu roş-albaştrii chiar dacă a expirat perioada de transferuri. El are un memoriu la LPF, prin care solicită să devină liber de contract, iar dacă acest lucru se va realiza, atunci are dreptul să meargă la orice echipă chiar în actualul campionat. Gigi Becali a mai negociat în tercut cu Goga, însă acesta a solicitat să aibă la Steaua acelaşi salariu pe care l-ar încasa la Poli în sezonul 2012-2013, 350.000 de euro.

Iancu infirmă

Patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, a comentat posibilul transfer al lui Goga, spunînd că nu a apucat să discute nimic cu Becali. Totuşi, acesta crede că tranzacţia are şanse mici să se realizeze, pentru că jucătorul nu poate deveni liber de contract.

"N-am vorbit cu Gigi nimic în ultimul timp şi dacă a vorbit cu jucătorul, a făcut-o fără să ştiu eu. Oricum, nu mă deranjează, o să negociez cu el şi o să aflaţi scorul tranzacţiei zileel viitoare. Noi am cîştigat litigiul cu Goga şi e a făcut recurs, n-are nici o şansă să devină liber de contract: e cu salariile la zi şi a mai şi luat 100.000 de euro în avans", a spus Fantzi.

Goga a fost greu de luat din Banat din cauza salariului său foarte mare, 25.000 de euro pe lună, unul care va creşte în campionatul următor cu cîte 5.000 de euro lunar, indiferent de eşalonul în care va evolua Poli. La Steaua va avea acelaşi salariu, plus 200.000 de euro primă de instalare. Iancu abia aştepta să scape de salariul uriaş pe care i-l plăteşte atacantului şi chiar l-a criticat dur ca să-l forţeze să plece de la Timişoara. Goga poate să joace atacant dreapta sau în spatele vîrfului.

8 goluri a marcat Goga în 29 de meciuri disputate pentru Poli în campionatul trecut, în care a fost extremă dreapta în majoritatea partidelor.

1 milion de euro a plătit Timişoara pentru Goga atunci cînd l-a cumpărat de la Universitatea Cluj, formaţie care retrogradase din prima ligă.

Gazeta Sporturilor

~~~~~~~~~~~~~~~~


Noi stim ca papagalii si elefantii sunt ierbivore, da' nu credem ca o dita zburatoare supraponderala n-o sa mai ciuguleasca ceva din staulu' aluia care baga jdemilioane-n echipa. Pana si urcatorii pe Maybach mai scot cate ceva din troaca cu zer, d-apai Vishinache Violet...

Dar, vorba evreilor, sa ne vedem de ronii nostri:

Pentru cei 22,8% care au votat pana acum la sondajul nostru ca Ronny Levy va face eventul, sa mentionam ca israelianu' are cele mai slabe rezultate din ultimii 8 ani: Niciodată, începînd din sezonul 2003-2004, nu s-a întîmplat ca echipa să aibă atît de puţine puncte după 7 etape şi nici atît de multe înfrîngeri ca acum. Şi asta în condiţiile în care nu a jucat încă nici măcar un singur derby!

Detaliile:

Levy are cel mai prost început de campionat după primele 7 etape dintre toate sezoanele pe care Steaua le-a început cu Gigi Becali ca patron.

În afara accidentărilor horror ale lui Tătăruşanu şi Băcilă, înfrîngerea din meciul cu Pandurii produce un cutremur fără precedent la Steaua. Ronny Levy a obţinut titlul de antrenorul cu cele mai slabe rezultate în debutul unui campionat cît timp patron al roş-albaştrilor a fost Gigi Becali. Niciodată, începînd din sezonul 2003-2004, nu s-a întîmplat ca echipa să aibă atît de puţine puncte după 7 etape şi nici atît de multe înfrîngeri ca acum. Şi asta în condiţiile în care nu a jucat încă nici măcar un singur derby!

Palmaresul lui Levy îl plasează pe ultimul loc în acest top. Are numai 10 puncte şi nu mai puţin de 3 înfrîngeri, contraperformanţă care n-a fost atinsă nici de Stoichiţă, nici de Lăcătuş, nici de Hagi şi nici sezonul trecut, nici chiar în precedentele 3 campionate, la finalul cărora Steaua s-a clasat în afara podiumului.

Tehnicianul israelian a fost adus de Steaua la începutul lunii iunie, după ce Becali fusese refuzat de mai mulţi antreori, printre care Olăroiu, Conceicao şi Grigoraş. Levy a fost propus şi adus de Mihai Stoica, managerul general al Stelei care s-a autodeclarat zilele trecute drept "cel mai bun conducător de club din România". Atunci cînd l-a prezentat ca "principal" al Stelei, MM l-a descris pe Levy ca fiind "un antrenor titrat, ale cărui performanţe îl recomandă să preia o echipă ce are ca obiectiv cîştigarea campionatului".

Gigi l-a vrut pe Grigoraş, MM pe Levy

MM a fost unul dintre argumentele principale pentru care Grigoraş a refuzat să preia Steaua în urmă cu 4 luni. Atunci, MM i-a transmis lui Becali că "Grigoraş nu e de Steaua. El nu lucrează deloc în privinţa organizării defensive şi noi nu avem o echipă deja formată. În plus, nu e un antrenor de talia Stelei". Grigoraş a aflat, a declinat oferta şi a anunţat: "N-aveam nici o şansă să performez la o echipă al cărei manager nu mă dorea".

E cel mai slab şi defensiv

Ronny Levy stă foarte prost şi atunci cînd vine vorba despre organizarea defensivă a Stelei. Echipa a încasat nu mai puţin de 9 goluri în 7 etape, adică o medie de peste un gol pe meci, barieră nedepăşită în precedentele 8 sezoane în debut! Pînă la Levy, cele mai multe goluri încasate în primele 7 etape s-au înregistrat în precedentele două campionate, cîte 6 goluri primite.

"Credeţi-mă, sînt cel mai bun din România! N-are nimeni performanţele mele, ştiu şi 3 limbi străine, deci sînt foarte bun, iar dacă n-are nimeni chef să mă laude, mă laud singur" - Mihai Stoica, manager Steaua

12 ani au trecut de cînd Steaua a bifat ultima dată mai mult de două înfrîngeri în primele 7 etape. În 1999-2000, cînd se înregistraseră 4 insuccese, Steaua a terminat pe un loc în afara cupelor europene

Alte bile negre ale lui Levy

- A pierdut deja primul trofeu al sezonului, Supercupa României, 0-1 cu Oţelul la Piatra-Neamţ
- Are nu mai puţin de 4 înfrîngeri din totalul de 11 meciuri oficiale ale sezonului
- 70% dintre punctele din campionat, 7 din 10, sînt făcute în faţa unor echipe aflate pe ultimele 5 locuri în clasament

Levy, locul 11 din 11 antrenori

Sezon - Antrenor - Puncte acumulate (7 etape) / Număr de înfrîngeri - Loc ocupat la final
2003-2004 Piţurcă 15/0 2
2004-2005 Zenga 16/1 1
2005-2006 Protasov 17/0 1
2006-2007 Olăroiu 17/0 2
2007-2008 Hagi-Pedrazzini 12/1 2
2008-2009 Lăcătuş 16/1 6
2009-2010 Bergodi-Stoichiţă 13/2 4
2010-2011 Piţurcă-I. Dumitrescu 14/1 5
2011-2012 Levy 10/3 ?

2,5 era cota pe care o avea Levy, în urmă cu o lună, pentru a fi demis de la Steaua în cursul lunii septembrie

Gazeta Sporturilor

Cu toate acestea, unicu' antrenor din istorie care are tupeu' inimaginabil sa dea cu sutu' in Cutia de Carton nu dispera:

- Domnule Levy, cum vă explicaţi ultimele două înfrîngeri surprinzătoare din campionat, 0-3 cu Mediaşul şi 1-2 cu Pandurii?
- Ştiu că ultimele rezultate nu au fost cele mai bune. Şi eu, şi cei din conducere, dar şi suporterii sîntem dezamăgiţi, însă cred că Steaua îşi poate reveni. Aici vorbesc doar de campionat pentru că eu cred că pînă acum în Europa nu ne-am făcut de rîs: sîntem în grupe şi nu am pierdut în faţa lui Schalke, un adversar foarte puternic.

- De ce nu poate atinge echipa acelaşi nivel ca în Europa şi în campionat?
- Nu sîntem la fel de concentraţi, avem mereu o cădere după partidele europene, ca şi cum nu am fi aceeaşi echipă. Plătim un tribut greu faptului că lipseşte concentrarea şi nu ajungem la nivelul adevăratei noastre valori. Ăsta e fotbalul, sînt zile cînd eşti cel mai bun şi zile cînd nu-ţi iese nimic. Nu disper, am încredere în echipă şi cred că o vom scoate la capăt.

- Duckadam a spus despre dumnevoastră...
- Am aflat şi eu ce-a spus Duckadam, dar nu vreau să comentez deloc. Ştiu doar că el nu decide la echipă.

- Cum e atmosfera la echipă după aceste rezultate?
- Steaua se poartă foarte bine cu mine, îmi respectă munca mea de tehnician, aşa cum şi eu îi respect pe cei din conducere.

- Depinde soarta dumneavoastră la Steaua de următoarele meciuri?
- Nimeni din conducere nu mi-a dat nici un ultimatum. Ştiu singur că pentru orice antrenor contează rezultatele şi orice antrenor depinde de ele. Nu e presiune doar la Steaua, am mai trecut prin asta şi înţeleg că depind de ceea ce face echipa pe teren. Asta e în toată lumea. Ştiu doar că acum trebuie să ne concentrăm la meciul cu Sănătatea Cluj din Cupă, iar apoi la cel cu Sportul. Trebuie să cîştigăm în ambele pentru a ne reveni la capitolul moral.

Încurajat de familie

Ronny Levy a fost încurajat la Bucureşti de soţia sa, Sima, dar şi de fiica Lior. Aceasta este ofiţer în armata israeliană şi s-a eliberat după doi ani şi jumătate de stagiu militar. Levy mai are doi fii, dar Lior este fana numărul unu a lui Levy, aceasta citind pe internet tot ceea ce se petrece cu tatăl său.

Guitza a evitat în ultima perioadă să-l atace pe tehnicianul de 44 de ani, chiar dacă rezultatele israelianului sînt cele mai slabe ale unui antrenor stelist în ultimii nouă ani: "Care e problema că Levy are cel mai prost start? Ăsta e doar startul, cursa e de 1.000 de metri. Asta e tactica noastră. Aşa am făcut tactica, să luăm startul mai uşor şi să revenim apoi mai puternici! Aşa ne-am înţeles cu Ronny, pierdem puncte acum ca să se unească echipa mai bine".

Gazeta Sporturilor

Sa trecem de la evrei, la unguri, iertata-ne fie gluma, domnule George Soros! Traiasca lira sterlina! Traiasca euro! _|_ alora care nu mai permit speculatii financiare!

Dupa cum v-ati dat seama, era vorba de arbitrul Istvan Kovacs, care cica a trecut in raport ca randamentu' lu' Gardos pe picioru' lu' Bacila a fost extrem de ridicat si de bine realizat, astfel ca sesaru' risca sa ia o pauza maricica de la tranzactiile prin alunerare. Da' cica Steaua poate aduce dovezi ca randamentu' lu' Florin n-a fost la "rupere". Inca o data, iertata-ne fie gluma, domnule George Soros!

~~~~~~~~~~~~~~~~


Florin Gardoş află azi cît plăteşte pentru accidentarea lui Cosmin Băcilă. Varianta pesimistă, cea care îi sperie şi pe el, şi pe conducătorii Stelei, înseamnă o suspendare între 16 şi 24 de etape, pentru "vătămare foarte gravă a adversarului". Doar pentru "vătămarea adversarului" ar lua între 6 şi 10 etape. Comisia de Disciplină va judeca azi unde se încadrează accidentarea pe care Gardoş i-a provocat-o lui Băcilă.

Steaua a pregătit imagini video cu duelul dintre cei doi jucători, ca să susţină că atacul lui Gardoş a fost unul firesc, deloc exagerat ca agresivitate. Plus mărturia celor de la Pandurii, oficiali ai clubului şi Băcilă însuşi, care zic că a fost vorba doar despre un accident nefericit, nu de intenţia stelistului de a-şi "rupe" adversarul.

Ameninţarea pentru planul roş-albastru vine însă de la Istvan Kovacs, arbitrul întîlnirii. În raportul pe care l-a completat după meci, el a descris accidentarea în termeni care îl incriminează pe Gardoş: "Stelistul a pus crampoanele şi talpa pe piciorul jucătorului de la Pandurii, provocîndu-i o dublă fractură, de tibie şi peroneu". Raportul va fi luat în calcul de comisia care va decide azi soarta lui Florin şi ar înclina către înscrierea lui la paragraful din regulament care prevede pînă la 24 de etape de suspendare! Adică maximum!

4 meciuri a prins Gardoş (23 de ani) ca titular în acest sezon la Steaua. Roş-albaştrilor le rămîn, în lipsa lui, patru stoperi: Galamaz, Geraldo, Iliev şi Martinovici

Steaua crede că e răzbunare

Oficialii din Ghencea au aflat că raportul conţine o tentă anti-Gardoş şi susţin că arbitrul Istvan Kovacs ar fi scris astfel şi ca să se răzbune fiindcă Gigi Becali l-a criticat des de-a lungul timpului, acuzîndu-l de mai multe ori că e împotriva Stelei.

"Nu scrie corect în limba română!"

Gheorghe Constantin, fostul preşedinte al CCA, în mandatul căruia a fost promovat Kovacs în primul eşalon, susţine că arbitrul nu e în stare să scrie corect în limba română: "Dacă nu-l remarcam eu pe Istvan, n-ar fi avut nici o şansă în carieră, cu maghiara lui! La testele scrise mai mult de nota 8 nu lua niciodată, dar am ţinut să trec peste acest aspect, că nu stăpîneşte româna, deoarece am văzut în el un mare talent".

"N-ar mai juca la Steaua!"

Liţă Dumitru, cel care l-a crescut pe Gardoş la Chiajna şi i l-a propus Stelei, e şocat de situaţia în care se află fostul lui elev: "Ce nevoie va mai avea Steaua de un fotbalist suspendat 16 sau 24 de etape? E prea de tot! Să se ţină cont că nu a fost vorba despre intenţie! Îl cunosc pe Gardoş foarte bine şi nu e un fotbalist dur. Regret enorm că a picat în situaţia asta".

Ar sta cît Mutu, mai mult ca Băcilă!

Cu 24 de etape de suspendare, Gardoş s-ar întoarce pe teren abia în runda a 32-a a campionatului, în luna mai. Cu două luni mai tîrziu decît data estimată a revenirii victimei Băcilă! Florin ar ajunge la 9 luni de pauză, exact cît a stat Mutu în urma scandalului "sibutramina". Adrian s-a întors ca titular la Fiorentina şi în vara asta a mai prins un contract în Serie A, la Cesena.

Gazeta Sporturilor

~~~~~~~~~~~~~~~~


Deci, daca am discutat de (a)romani, de unguri, de evrei, ce urmeaza? Evident, o discutie despre banderola de capitan: Cu Bănel Nicoliţă plecat în Franţa, roş-albaştrii au rămas fără rezervă de lider în teren. Pe scurt, cica George Galamaz ar putea deveni nou' capitan, dupa ce Tatarusanu s-a accidentat, iar Brandan nu vrea. Dar, sa nu uitam ca si Tanase a mai avut rolul indeplinit odinioara de Titani precum Alexandru Apolzan, Gheorghe Constantin, Anghel Iordanescu, Tudorel Stoica, ori Marius Lacatus.

Ar putea fi o explicatie ca Pablo Brandan nu e atat de doritor sa fie capitan. Potrivit ProSportului, dar informatiile nu sunt confirmate de ofiterul de presa al Stelei, Razvan Rotaru (adica de GSp), Tanase&comp. vad ca-s cei mai buni, da' n-au ce face, pen'ca ei nu dorm doua nopti in acelasi pat.

Dupa cum veti citi in materialul de mai jos, nenorocitii astia de jucatori, platiti atat de bine, se bucura de TOATE conditiile, da' fac nazuri. Or fi, dreaq, d-aia din Sud, in blana de oaie...

~~~~~~~~~~~~~~~~


Steaua este pe locul 7, la şase puncte în spatele liderului Dinamo , iar ultimele rezultate au început să îl facă pe Becali să se gândească la vechea reţetă: aducerea unui nou antrenor. Totuşi, jucătorii au o listă de nemulţumiri, pe care le prezintă şefilor prin intermediul staffului tehnic.

Lipsa meciurilor de pe teren propriu, publicul cald pe care fotbaliştii îl aveau în Ghencea şi faptul că salariile nu sunt plătite la zi sunt principalele scuze pe care vestiarul echipei roş-albastre le invocă şefilor în lipsa rezultatelor. "Vedem la televizor că avem cel mai bun lot, că trebuie să batem numai cu 5-0, dar nimeni nu se uită că jucăm pe unde apucăm şi nu dormim două nopţi în acelaşi pat", sunt voci din vestiarul Stelei care acuză organizarea defectuoasă a clubului.

Niciun alt stadion nu este acasă

Steaua nu a disputat niciun meci pe terenul tradiţional, în Ghencea, şi a parcurs până acum 5.400 de kilometri în acest sezon. Aceasta este principala problemă pe care fotbaliştii o doresc rezolvată, în primul rând pentru că nu mai beneficiază de avantajul meciurilor de "acasă", iar apoi din cauza oboselii acumulate pe drumuri. "Ne este foarte greu să mergem din oraş în oraş. Trebuie să se termine odată cu balamucul ăsta şi să ne stabilim şi noi undeva", a spus un fotbalist al Stelei. Mâine, Steaua va bifa, la Buzău, al patrulea stadion pe care va juca meciurile de "acasă" din acest sezon, după Constanţa, Ploieşti şi Cluj.

Salariile nu sunt plătite la zi

O problemă mai veche este că banii au întârziat să apară. Înaintea partidei de Europa League, cu Schalke, Gigi Becali le-a făcut o vizită jucătorilor şi le-a plătit o parte din banii restanţi, dar nu pe toţi. Astfel, fotbaliştii încă au de încasat sume importante rămase din ultimele luni. "Am venit pentru nişte salarii şi nu ne sunt plătite cum se aude pe la televizor. Încă avem bani de încasat şi trebuie să ne ajutăm familiile, să ne plătim chirii sau alte cheltuieli. Normal că e o chestie care ne distrage atenţia de la joc", a spus un jucător al Stelei.

Acuză lipsa suporterilor din peluză

Un alt motiv pentru care jucătorii sunt nemulţumiţi este că în acest sezon au avut un singur meci în care au fost susţinuţi de suporterii din Peluza Nord. Aceştia au spus că se întorc lângă echipă, dar la Cluj, contra lui Schalke, au fost aproximativ 300 de persoane prezente în peluza stadionului din Gruia. În sezonul trecut, în ciuda rezultatelor mai puţin reuşite, în peluză se aflau mai mereu circa 2.000 de oameni care susţineau echipa. Cauza principală pentru care fanii Stelei absentează de pe stadion este vechiul conflict pe care aceştia îl au cu finanţatorul echipei, acesta transmiţându-le public să nu mai vină să susţină echipa.

Conştient probabil de cerinţele jucătorilor săi, Gigi Becali a anunţat ieri, la Fanatik Show, că Steaua va juca în curând numai pe Naţional Arena meciurile de pe teren propriu. "În primul rând vom evolua în cupele europene acolo, iar pentru Liga I vom încheia contracte individuale", a punctat latifundiarul.

"Abia aşteptăm să revenim în Ghencea, acolo e locul nostru, acolo ne simţim cel mai bine" - Geraldo Alves, fundaş Steaua

~~~~~~~~~~~~~~~~


In incheiere, va invitam sa degustati, alaturi de noi, o portie de normalitate:

Ajunge Pandurii o echipă mare?

Petre Grigoraş: Pe noi nu ne ajută tradiţia, deoarece în Oltenia n-a existat decât Universitatea Craiova. Şi la Târgu-Jiu, 90 la sută dintre oameni plâng după Ştiinţa. Pandurii reprezintă o palidă consolare pentru olteni, dar asta nu ne împiedică să facem oamenilor bucurii.

Aţi bătut Steaua în deplasare. Cât valorează victoria?

După ce a păţit Băcilă, nu mai reprezintă mare lucru. Trei puncte şi atât. Personal, sunt dezamăgit de reacţiile celor de la Steaua dinainte de meci şi cred că din cauza acestei presiuni tâmpite făcute de unii s-a ajuns să fie tensiune şi pe teren.

Te referi la capitolul Chiricheş?

De acolo a început totul. Nu e normal să te comporţi aşa faţă de un jucător pe care l-ai transferat. Păi, cei de la Steaua, ce doreau, să ia un blatist? Dacă Chiri făcea penalty sau ce mai voiau ăia pe acolo, ce ar fi fost? Mi-e efectiv silă de cei care au creat toată tevatura asta.

Se spune totuşi că eşti pe lista Stelei, ca antrenor?

Numai de asta nu-mi pasă mie acum. O singură dată m-a sunat Gigi Becali astă vară. Mi-a zis: „Hai pe la mine pe la palat să discutăm". I-am răspuns că nu vin eu aşa la palat cum fac alţii şi i-am cerut două zile să mă gândesc şi să mă sfătuiesc cu stafful meu, dar apoi n-a mai sunat. Acesta a fost singurul meu contact cu Steaua. Acum sunt interesat numai de Pandurii. Nu sunt nebun să nu-mi dau seama că una e să fii antrenor la Steaua şi alta e să fii la Pandurii, dar niciodată n-am să mă autopropun eu undeva şi nici nu o să mă duc în genunchi la uşa vreunui patron.

Deci nu eşti stelist?

Am fost stelist un an de zile, în sezonul 1989-1990, când am jucat în Ghencea, alături de Hagi, Balint, Dan Petrescu, Lăcătuş şi alţi jucători uriaşi. Apoi mi-am văzut de ale mele. În copilărie ţineam cu Dinamo, singurul dintre cei opt copii ai familiei, dar echipa mea de suflet e Farul Constanţa. Iar după ea, Oţelul Galaţi, unde am avut trei ani şi jumătate foarte buni.

Există similitudini între Pandurii de acum şi Oţelul din perioada în care ai antrenat-o?

Asta trebuie să o spună cei din exterior. Eu încerc să imprim stilul meu, care nu mai e demult o necunoscută. Îmi place ca echipele pe care le antrenez să joace după cum vor ele, nu după cum vor alţii.

De aceea nu le pui jucătorilor nicio înregistrare video?

Nu le pun meciurile adversarilor. Noi nu jucăm după adversar, jucăm ce ştim şi ce ne place. Iar eu prefer să pierd cu 6-3 decât cu 1-0. Adică vreau să dăm gol. Şi încă ceva. Mi-ar plăcea să avem meciuri din trei în trei zile, pentru că cel mai complex antrenament e meciul.

Duminică ai fost eliminat pentru proteste...

Ce proteste? M-am dus la Băcilă după ce am văzut că e grav accidentat. Nu era normal să intru pe gazon? Băiatul se zbătea, avea nevoie de cineva lângă el. Oricum, dacă voi fi suspendat, înseamnă că pe Animal Planet lumea e mai corectă decât în fotbalul nostru. O să-i cer lui George Copos planeta şi o să o scufund eu.

Va face Chiricheş faţă la Steaua?

Joacă şi într-un picior la Steaua de acum. Iar la naţională e o soluţie certă. Chiricheş e un băiat deştept, talentat şi are mereu capul cu el. Şi Pintilii e un fotbalist care poate ajunge mult mai sus şi mai sunt şi alţii la Pandurii.

Tiki-taka de la Gorj îţi spune ceva?

Titluri de presă. Mie îmi place mult Barcelona, dar nu de acum, ci începând cu vremurile lui Cruyff. Dacă Pandurii ar face 1% din ce face Barça, eu aş fi cel mai fericit din lume.

Altfel nu eşti fericit?

Sunt fericit că am o familie unită şi frumoasă şi ne ţinem aproape mereu. Iar când câştig un meci sunt bucuros.

Nu suferi că n-ai antrenat nicio echipă mare?

Am antrenat Oţelul, actuala campioană. Dacă te referi la Steaua, Dinamo, Rapid, ei bine, nu sufăr deloc. Îmi e bine aici unde sunt şi profit din plin de libertatea şi încrederea pe care mi-o dă conducerea clubului, care nu s-a băgat niciodată peste mine.

Te întreabă preşedintele pe cine bagi pe teren?

De multe ori vede echipa pe gazon, dar dacă mă întreabă îi răspund. Preşedintele face şi el parte din echipa asta şi ideal e să-şi vadă de-ale lui.

Dar dacă ai primi pe bancă un bileţel cu schimbările pe care ar vrea unii să le faci?

L-aş trimite înapoi după ce aş scrie pe verso „Du-te dracului!".

Nu pari chiar un prieten al conducătorilor?

Poate de-aia nici nu am ajuns mai sus. Sunt prieten cu cei care te respectă şi recunosc că cel mai urât şi dăunător lucru din fotbalul românesc e bălăcăreala publică. Eu nu pricep cum doi milionari în euro, oameni care trebuie să aibă o ţinută, se porcăiesc pe la televizor şi incită la revoltă. Pe de altă parte, sunt conştient că nu voi apuca ziua în care asemenea personaje nu vor mai fi în fotbal.

Băiatul tău, Alexandru, a venit anul acesta la Pandurii.

Nu l-am adus eu, conducerea l-a propus. Ca fotbalist, el e precum oricare altul. Nici n-are voie să-mi spună tată la antrenamente şi, dacă mi-ar spune, l-aş trimite la vestiare. El trebuie să-şi vadă de cariera lui şi să crească în valoare.

Aşa tată dur eşti?

Ca tată nu sunt dur, dar ca antrenor e altceva. Eu niciodată nu l-am ajutat pe el şi l-am cunoscut târziu ca fotbalist, deoarece am trăit cu teama că lumea va spune că-l favorizez. Ei bine, acum îmi pare rău că nu l-am antrenat mai de mult, dar asta nu schimbă datele problemei. E bun, joacă, nu e bun, se pregăteşte să ajungă bun.

Visezi să antrenezi, la un moment dat, o echipă din străinătate?

Nu, deloc chiar. Am avut nişte oferte de la arabi şi una bună din Tunisia, dar eu sunt naţionalist, aşa de felul meu, îmi place în România. Nu m-aş duce afară. Şi îmi plac şi jucătorii români, deşi am şi eu în echipă străini. Chiar cred că există resurse în fotbalul ăsta al nostru.

Şi de ce nu le exploatăm?

Întreabă-i pe cei care transferă 20 de străini pe sezon, trei sferturi din ei, ca să fie rezerve.

„Grigoraş, cel mai tare din oraş", merge şi la Târgu-Jiu?

Nu sunt eu cel mai tare, nici măcar din gură. Echipa asta trebuie să joace de plăcere şi să aprecieze că e condusă de nişte oameni care n-ar zice nici dă-te mai încolo. Mai rar aşa ceva în societatea nostră, darămite în fotbal.

Cum te-ai caracteriza ca antrenor?

Nu ştiu dacă sunt bun sau rău, dar sigur nu sunt fraier şi mă consider cinstit. Dacă greşesc, nu o fac cu intenţie şi nu-mi e ruşine să recunosc unde am greşit.

Ai vreun model de tehnician?

Nea Mircea Nedelcu, Dumnezeu să-l odihnească, a fost omul care mi-a deschis ochii în fotbal, pe când jucam la Bacău. În rest, admir mulţi colegi de breaslă, dar nu mi-a marcat nimeni existenţa.

"Altul ar fi închiriat un elicopter ca să ajungă mai repede la palat dacă ar fi fost sunat de Gigi Becali să preia Steaua."

"Eu nu cert jucătorii în public. La mine, cea mai grea pedeapsă e să stai pe bară sau la echipa a doua. Doare mai tare decât o înjurătură."

"Eram convins că nu vom pierde cu Steaua, dar i-am lăsat pe cei de acolo să vorbească mult dacă asta le face plăcere."

6 echipe a antrenat Grigoraş în cariera lui: Farul, Oţelul, Poli Iaşi şi Pandurii în Liga I şi Petrolul Moineşti şi FC Oneşti, în Liga a II-a.

Adevarul

~~~~~~~~~~~~~~~~


Nu plangeti, bah! Inca mai avem sanse la titlu!

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel