home
17-09-11

Ridica-te si mergi!

Deși nu sunt în totalitate de acord cu modul în care Gazeta Sporturilor a prezentat povestea lui Neșu, săptămâna aceasta, nu pot decât să îmi dau jos pălăria și să aplaud. Nu am fost de acord de faptul că aceștia au prelungit pe durata întregii săptămâni un interviu, pentru un mic profit în plus.
Cu toate acestea, faptul că Mihăiță a ținut să vorbească cu noi, reprezintă un mare succes din partea lor.

Eh, ca pe majoritatea dintre voi, povestea asta a lui Neșu m-a cam dat pe spate și am preferat să nu o urmăresc detaliat, după primele zile în care am vorbit cu un prieten suedez, ce stă în Utrecht. Pe lângă ce se întâmpla cu Steaua, vestea necazului lui Mihai m-a lovit ca un trăznet, mai ales că aceste face parte din familia noastră, a steliștilor. Senzatia că un frate de al tău, mai mic sau mai mare, cum este Neșu, riscă să rămână paralizat, sterge cu buretele orice problemă pe care o avem și pe care o considerăm majoră. Mai contează dacă Steaua pierde meci de meci sau că acest club este condus de un creditor, când vezi o asemenea tragedie? Spun cu mâna pe inimă că prefer înca 10 ani, cu același patronat, chiar și 15, dar să știu că mâine Mihăiță se ridică și merge fără nicio problemă.

Taică-miu avea o vorbă: ”Să te ferească Dumnezeul să te lovești de Neșu”, fâcând referire la spiritul de luptător pe care Mihăiță îl avea. Vă amintiți meciul ală în groapă, când a sărit la cap cu Grigorie, i-a spart capul, a rămas căzut la pământ până au venit doctorii, care l-au văzut vizibil comoționat și cereau schimbarea, dar Mihăiță trăgea de ei să continue?
Mai știți la celebrul meci cu bricheta, când Pancu, în stilul propriu anti stelist a început să intre la intimidare, să lovească în stânga și în dreapta, până a dat de Mihăiță care l-a trimis direct în ambulanță?

Acesta este Mihăiță Neșu, pentru el nu conta că era 0-5 sau minutul 95, el avea aceeași determinare, din primul până în ultimul minut de joc și tocmai de aceea era atât de iubit de suporteri. Erau omul care nu te refuza să faci o poză cu el, chiar dacă la rând mai erau douăzeci de oameni și el se afla la masă, era omul care parcă îi era rușine să ceară ceva de la patronat, când salariul intârzia să vină și banii care i se cuveneau erau munciți de el. Este destul de trist când vezi, când auzi că cei din conducerea clubului la care și-a petrecut atâția ani, nici măcar nu își arată susținerea față de el. Când apar alte mari probleme, când apare spre 24, tiki taka Barcelona, nunți și alte kitschuri, este nevoie să vezi o mână de olandezi, să vezi suporteri români, fie că sunt stelisti, rapidisti, dinamovisti, etc, să aibe bannere si mesaje pentru Mihai și să înțelegi că asta contează. Circarii de la televizor nu vor fi veșnici, însă suporterii da și Mihăiță nu o să fie vreodată singur, în acest necaz pe care îl are, însă este trist, este trist că tocmai Steaua îl uită.

Poate dacă în situația sa era alt jucător, probabil eram mai moderați, mai pesimiști, însă când știi că vine vorba de Mihăiță și știm ce om puternic este, poți să întrebi orice suporter și acesta o să își răspundă același lucru: ”În maxim doi ani este înapoi pe teren!”
Așa că ridică-te și mergi Neșule, ridică-te că fiecare pas o să îl facem cu tine, fiecare bucurie o să o trăim cu tine. Știm că o să fie greu, că o să exite momente în care totul o să pară imposibil, însă noi vom fi acolo. Vei trece cu bine peste acest necaz pentru că a doua ta familie o să fie aici, nu o să te lase la greu, frații și surorile tale Steliste au încredere în tine. Așa că vom refuza să credem într-un eșec, eșecul nu există când vine vorba de tine.

Ești invincibil, Neșule!

I.N.Money

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel