home
13-09-11

Analiza

Dupa pauza cauzata de jocurile echipei nationale, echipa cu tricolorul in tomberon si imnul re-inventat, a reinceput circul din prima liga.

Data trecuta am tras un semnal de alarma, asa online, internetic, ca tot suntem acuzati ca am fi ultrasi de tastatura. Nu Dom-le, suntem oameni care stiu putin fotbal, care vad jegul si mocirla in care se joaca fotbalul la noi si care incearca sa “educe”, daca mai e ceva de educat, din consumatorii de fotbal de la noi, care intoxicati de mass-media, cred ca Liga lui Mitica ar fi Primera Division sau cel putin Serie A.

Din pacate… nu e asa; si am revazut a mia oara acelasi scenariu al neputintei, servit de aceiasi echipa, Steaua Location Unknown. Nu stiu daca sa ma bucur sau sa spun “I told you so!” pentru ca esecul de la Medias eram convins ca o sa se intample, singura necunoscuta pentru mine ar fi fost proportiile, care mi-au depasit asteptarile.

Steaua a ramas aceiasi echipa anonima, pe care, daca iti pui capul la contributie si iti asezi bine jucatorii in teren, cum a facut Pustai, nu numai ca nu-ti da gol, dar le mai si dai tu 2-3, asa ca sa fie umilinta completa. Cu un lot net inferior, adica… nici nu vreau sa ma uit pe transfermarkt pentru a face calculul matematic, Mediasul s-a distrat cu Steaua, a dat 3 fara prea mare efort, indiferent de fantastica posesie a trupei lui Levi.

Acum, dupa meci, trupa de slugi a ghibonului a iesit in fata cu cea mai penibila scuza posibila: “Banel ne-a lipsit! Se simte ca a plecat!” Imi vine sa plang. Ajung la concluzia ca echipa asta era alcatuita in jurul lui Banel, cam cum era nationala din 90 in jurul lui Hagi. Doar ideea de a gandi o echipa in jurul lui te duce direct cu gandul la sinucidere… mai multe nu zic ca omul a plecat, bravo lui, sa fie sanatos, ii doresc numai “succesuri” atat in plan fotbalistic cat si in cel personal.

Urmeaza doua meciuri relativ usoare, acasa(vorba vine) cu Pandurii si in deplasare(de-adevaratelea) cu Sportul. Doua meciuri din care Steaua ar trebui sa scoata 6 puncte, inaintea meciului cu Otelul unde e posibil sa o fure din nou, dar sa nu ne hazardam in pronosticuri de astea pentru ca echipa lui Levi poate oricand pierde un meci, indiferent de adversar, doar ne-a demonstrat-o de atatea ori in ultimii ani, indiferent de lot, antrenor, presedinte sportiv s.a.m.d.

Sa nu ma intelegeti gresit, sau vre-un pesimist, dar eu iau evolutia echipei si o analizez, si culmea, tot cu virgula imi da de vreo 3-4 ani. Departe de mine gandul de a murdarii blazonul si palmaresul exceptional al ultimilor ani. Nici nu ma gandesc sa zic ceva de rau, ba din contra, eu sustin nemarginit acest circ al fotbalului romanesc, pentru ca e noua directie pe care se merge:

bambilici, plesneala, turca, intamplarea… the new football.

AndyQ

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel