home
18-06-06

Care Port? Care Mouth? (GSP)


"Portsmouth e un fel de jiulpandurii a campionatului românesc. Echipã perifericã, provincialã, fãrã dimensiune, finanþatã de fiul de 30 de ani al unui bogãtaº rus. Nici un titlu de campioanã, nici o ispravã internaþionalã. O Cupã luatã în '39, cînd inclusiv fotbalul englez avea basca pe cap. Mare, ceaþã, vînt ºi o grãmadã de ruble convertibile transformate la curs bun în pounds.

Ce sã caute Mirel acolo? Nu e Milan, nu e Real, nu e Bayern, nu e Manchester, ci echipa rusului Gaidamak. Ruºii scriu H ºi pronunþã G, la ei Victor Hugo e Victor Ghiugo, aºa cã Gaidamak e Haidamac în toatã regula. Mã duc la Haidamac, naºule, sã joc la o echipã mare de pe locul 17! Matale iei 11 milioane miercurea viitoare ºi le pui peste alea pe care le-ai cîºtigat miercurea trecutã cu terenurile de la Pipera. Ban cu ban se face sacu! Eu mã bag sã sar la cap cu berbecii de englezi, care or sã-þi dea paralele cu punga, aºa cum te-ai dus matale cu primele noastre de joc la Liverpool, dacã þii minte.

Liverpool am spus? Aºa mai merge! Cît de naivi pot sã fie românii steliºti ºi nesteliºti sã-ºi închipuie cum cel mai bun jucãtor din Divizia A se duce sã se batã la retrogradare în Albion! Aºadar, Portsmouth e paravan pentru Liverpool, aºa cum a fost Livorno pentru Juve, cînd Mutu a plecat de la Chelsea. Dar de ce e nevoie de paravane? Ce, Portsmouth e terenul MApN-ului ºi Rãdoi pîrloaga din ªtefãneºti? Dar asta e altã dilemã economicã, pe care o va rezolva fie marea finanþã rusã a petrolului, fie Sebastian Bodu. Cert este cã Liverpool e ca o mãnuºã pentru Rãdoi. Acolo existã deopotrivã matahale precum Crouch ºi Sami Hyppia ºi esteþi iberici de-ai lui Rafa Benitez, ca Xabi Alonso sau Luis Garcia. De Gerrard nu mai amintim, pentru cã poate chiar lui îi va lua Mirel locul.

Problema nu e ce va face Mirel în Anglia, pentru cã se va descurca. De fapt, el e unul dintre puþinii oameni cu momente ºi apucãturi britanice din campionatul nostru. Întrebarea e ce va face Steaua fãrã el. Nu pentru cã n-ar mai exista pe planeta asta un mijlocaº defensiv care sã-i ia locul. Existã, slavã Domnului, rezervele salsa-merengue ale Paraguayului abia aºteaptã sã se îmbrace în roº-albastru. Rãdoi va fi greu de înlocuit, pentru cã Steaua nu se desparte de un închizãtor, ci de un simbol. Iar simbolurile nu se cumpãrã, se formeazã în decursul anilor. Bãnele, ce zici, te bagi sã preiei ºtafeta?"

Alin Buzarin, GSP


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Otelul - Steaua 0 - 1 (0 - 0)

Ionescu a facut cel mai bun joc al sau de cand a venit la Steaua.Dupa doua rezultate slabe acasa, Steaua a reusit sa castige meciul de la Galati, cu Otelul, din etapa a patra a ligii 1. Trei puncte foarte importante care aduc din nou Steaua in apropierea locului 1.