28-08-11

Steaua Bucuresti - FCM Targu Mures 2-0(1-0)

Steaua Constanta, Steaua Buzau, Steaua Ploiesti, Steaua Cluj Napoca, Steaua Ploiesti din nou, a devenit o adevarata provocare sa stii cand Steaua joaca acasa sau in deplasare. Dar, intr-o vreme in care niste "conducatori" au ajuns nu sa se roage de adversari pentru a primi bilete in plus, ci sa refuze biletele si apoi sa ii certe pentru ca le-au permis suporterilor stelisti accesul la meci, doar pentru a se da in final nevinovati si incercand sa para niste neintelesi, nimic nu mai surprinde.

Steaua: 12. Tataruşanu - 16. Nicolita, 22. Galamaz, 23. Geraldo, 5. Brandan - 24. Rusescu(90.Nikolici, 23), 55. Bourceanu, 26. Bicfalvi(14.Latovlevici, 55), 10. Cr. Tanase - 77. Tatu, 9. M. Costea(18.Martinovici, 68)

Cu 4 echipe calificate in cupele europene, ai crede ca fotbalul romanesc e plin de valori sau ca e macar in top 10. E nevoie sa te uiti la cum trateaza aceste echipe "europene" simplele calificari pentru a-ti da seama, de fapt, cat de mici sunt. In Romania tantarul devine armasar cu cea mai mare usurinta, asa si niste echipe slabe devin colosi iar niste simple calificari, performante imense. Din pacate, avem de-a face cu aceste transformari doar la nivel declarativ, realitatea lovind din plin, dur, de fiecare data.

Daca TSKA Sofia a fost "calcata in picioare", te-ai astepta ca FCM Targu Mures sa nu puna prea mari probleme. Nu ai insa cum sa scapi de acelasi joc plictisitor, greoi, slab, chinuit. Cu Brandan trecut fundas stanga intr-un moment in care parea ca si-a intrat in mana la mijloc, cu Nicolita, eternul Nicolita, doboratorul de recorduri, ca fundas dreapta, si cu mii si mii de inchizatori, Steaua a oferit suporterilor o prima repriza mai buna ca cel mai tare somnifer. Primele 45 de minute s-ar fi terminat la egalitate, 0-0, daca bravii fotbalisti stelisti nu ar fi fost manati de injuraturile trimise de suporterii adevarati la adresa adversarilor dar, mai ales, la adresa lui Ilyes si a echipei nefericite din Stefan cel Mare. Asa a reusit Geraldo sa deschida scorul in minutul 45, trimitand cu capul in poarta cornerul batut de Brandan.

1-0 la pauza, 15 minute de liniste, apoi iar joc(!?). Cu echipele mici, pe care cei care nu se califica in cupe europene le zdrobesc fara probleme, Levy s-a mai ars. De aia a facut doar modificari defensive. Alte injuraturi pentru Ilyes, alta faza a Stelei si Tatu scoate penalty. Degeaba. Brandan l-a ratat, dar, intr-un fel. asta parca era de asteptat.

Cu creditorul plecat sa faca pe Marlon Brando la nunta cocalarului suprem(sper sa ma ierte Marlon Brando ca i-am pus numele in aceeasi propozitie cu un interlop), presiunea a fost, surprinzator, mai mare, fotbalistii stelisti fiind foarte agresivi, plini de nervi. Atacantii stelisti s-au lovit fara cel mai mic succes de zidul numit Ghionea, Sorin - fotbalist adevarat. Noroc cu fundasii. Tot pe final de repriza-minutul 87, tot un fundas -Martinovici, tot cu capul dintr-un corner batut de Brandan, asa s-a facut 2-0, un scor mult mai linistitor, teoretic. Doar teoretic, pentru ca nici chiar eliminarea unui adversar, in minutul 88, nu a linistit nervii stelistilor. Frica, nesiguranta, disperarea, pase gresite, executii ratate, toate acestea s-au vazut clar in jocul Stelistilor. Oare umbra lui Shalke a provocat toate acestea? Vom afla raspunsurile la timpul lor.

S-a terminat 2-0, Stelistii iesind de pe teren victoriosi, intr-un cor de injuraturi adresate rivalelor. Ce poate fi mai frumos?!

Victoriile aduc victorii, asa zice o vorba. Dar pana cand?
Momentan, Steaua si ai ei suporteri adevarati functioneaza dupa motto-ul:

Ooooo... nu ma trezi din somn,
Ca sunt mai daramat decat coliba unchiului Tom!



FCSteaua.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel