25-08-11

TSKA Sofia - Steaua Bucuresti

Steaua se pregateste de o deplasare decisiva intr-un oras care i-a priit in istoria (semi)recenta a calificarilor ros-albastrilor.

Sofia este locul in care in 1997, dupa un 3-3 obtinut in extremis in Ghencea, „militarii” reuseau o calificare ce parea compromisa. Similar, in 2005, dupa un 2-1 obtinut foarte greu in Ghencea, Steaua reusea sa se califice scotand un 2-2 in deplasare, la capatul unui meci de infarct pentru cei aproape 1.000 de suporteri stelisti prezenti pe Balgarska Armiya.

Dubla din 2005 a consacrat insa un episod rar intalnit de concordie pe stadioane, galeriile celor doua echipe „militare” fiind infratite si demonstrand acest lucru prin tururi comune de stadion (atat in Ghencea, cat si la Sofia), cu ultrasii romani si bulgari fluturand steagurile propriilor echipe. Era inceputul unei fratii care s-a aratat mai durabila decat parea si care s-a manifestat prin multe participari ale bulgarilor la meciurile decisive ale Stelei, precum si prin cateva vizite de raspuns ale suporterilor stelisti, indeosebi la derby-ul cu Levski.

Premisele pentru suporteri nu par sa se fi schimbat prea mult si e de asteptat ca, daca suporterii stelisti vor face deplasarea, ei sa nu aiba totusi de indurat o ostilitate prea mare din partea fanilor bulgari (aici contand, desigur, si care vor fi suporterii stelisti prezenti). Evident insa ca un final favorabil Stelei, al treilea in 15 ani, ar fi destul de greu de digerat de vecinii din Valea Trandafirilor si ar putea pune la incercare prietenia dintre suporteri.

Pe plan fotbalistic, Steaua porneste ca o favorita clara, dupa un meci tur castigat in mod meritat. In ciuda faptului ca 2-0 este un scor periculos, sa pierzi la trei goluri diferenta pare totusi o contraperformanta greu de atins, chiar si pentru echipa noastra, care n-are un obicei din a se face de ras in cupele europene.

Formatia de start nu este sigura, dar este clar ca astrele au decis, prin accidentarea nefericitului Gabi Matei, ca Nicolita chiar nu poate fi scos din echipa: mereu se va gasi un post liber pentru acest „trabajador” al fotbalului romanesc.

Prin urmare, ne putem astepta la un prim 11 precum acesta:

Tatarusanu – Nicolita, Iliev, Galamaz, Latovlevici – Tanase, Brandan, Bourceanu, Rusescu - Costea, Tatu

Schimbarile (exclus Nikolic!) vor fi decise ulterior, de comun acord, de catre conducerea extinsa a clubului.

Hai Steaua!

fcsteaua.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di