21-08-11

Meme antrenor, sperante de viitor

Steaua, in partida de duminica de la Ploiesti, cu Astra, a aratat jalnic. Jalnic in adevaratul sens al cuvantului, cu pleiada de pseudo-vedete dand dovada neputintei si cu o tactica ce te poate face, in cel mai bun caz, sa zambesti. Paradoxal, sau poate nu, Steaua din meciul cu Astra a aratat cum si-a dorit mult-laudatul "manager" sportiv, general sau subaltern al lui Argaseala si Teia.

"ROs-albastrii", cat vor mai avea inca aceste culori, au inceput, cum am spus, in asentimentul lui Meme, cu Tatarusanu in poarta, cu "pariul" Matei, cu Geraldo fortat in locul "metronomului" Galamaz, cu Brandan in rolul de coordonator, cu Tanase si Nicolita pe benzi si cu Nikolici in avanposturi in locul lui "Nila" pentru a da o mica dovada de disidenta prin tinerea pe banca a lui Costea cel mic.

Tactica lui Ronny, pardon, Meme, a fost una deloc surprinzatoare. S-a renuntat complet la jocul pe mijloc pentru a forta excesiv benzile de unde s-au aruncat centrari aiurea, prada usoara pentru fundasii adversi. Accidentarea lui Matei ni l-a adus in teren pe "Pufulete" Rusescu, atacant care doar in sezonul in care a fost rezerva lui Bilasco la urziceni a aratat ca se pricepe putin la fotbal. In schimb, in sezonul trecut, in care a fost titular la fosta campioana, a demonstrat ca nu a are mai mult talent decat un stiulete de porumb, de aici si celebra porecla.

Cireasa de pe tort a fost scoaterea lui Nikolici dupa jumatate de ora de joc, introducerea lui "Nila", care mai mult s-a calcat pe glezne cu Tanase in primul sfert de ora, "Pufulete" jucat extrema si Tatu varf central-pivot aiurind complet jocul si asa aiurit. Presingul a fost inexistent iar schimbarile precipitate, demne de un strut atacat care isi baga capul in nisip, au alimentat substantial precipitarea jucatorilor.

Binenteles, la aceasta inovatie tehnica extraordinara se adauga oboseala acumulata dupa parcursul prin tara pe stadioanele pe care echipa mai este inca acceptata gratis, Steaua ajungand la nivelul de a fi epuizata din punct de vedere fizic in etapa a patra, fara ca meciurile - care vor fi - din Europa League sau Cupa Romaniei sa erodeze si mai mult.

Eu pariez ca, pana la iminenta demitere a lui Levy, Geraldo, Latovlevici, Radut, Gardos, Nikolici sau Bicfalvi vor prinde tot mai putine minute.

Ronny arata si el ca nu si-a depasit conditia de portavoce a "atotcunoscatorului" subaltern al lui Vali Argaseala si, din pacate pentru el, nici macar nu poate sa moara pe mana lui.

Marius

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di