21-08-11

Astra Ploiesti - Steaua 2-1 (1-0)

Steaua incepe meciul impotriva Astrei cu avantul obtinut in urma victoriei cu 2-0 in fata celor de la TSKA Sofia. Arena din Ploiesti pare mai mult potrivnica gazdei normale, Astra, decat Stelei, iar cei 6000-7000 de suporteri confirma acest lucru. Meciul incepe destul de greu pentru Steaua, iar numai dupa cateva minute, Gabi Matei cedeaza inca o data. Asadar, schimbare încă din minutul 3. Gabi Matei s-a accidentat de unul singur şi a fost înlocuit cu Raul Rusescu. Ocaziile mari de poartă au întîrziat să apară, Steaua a încercat să rupă apărarea lui Şumudică pe flancuri în timp ce Astra a încercat să dea lovitura prin Fatai şi Udoji.

Ronny Levy a făcut şi a doua schimbare în minutul 33, înlocuindu-l pe Nikolici cu Mihai Costea şi imediat a apărut şi prima fază de poartă. Tatu a scăpat singur spre poartă dar a trimis slab şi Silviu Lung a respins (36). La faza urmatoare, Hategan vede un penalty semi-imaginar la Geraldo, care abia il atinge pe Miranda. Ousmane N'doye transforma fara probleme, iar Astra preia conducerea in fata unui stadion potrivnic (conform celor doi comentatori).

Repriza a doua incepe cu Astra in atac, iar Stratila, jucatorul trimis la plimbare de staff-ul competent din Ghencea, furnizeaza o centrare foarte buna pentru Miranda, lovitura de cap a argentinianului stargand transversala.

Steaua da semne de revenire la doar 5 minute dupa startul celui de al doilea act, cand Tatu recentreaza la 14 m, de unde Raul Rusescu suteaza puternic, insa Silviu Lung jr salveaza, La faza imediat urmatoare, Iliev gafeaza incredibil si Fatai il executa fara probleme pe Tatarusanu, 2-0 pentru Astra, in minutul 53. Imediat dupa golul 2, cel ce se viseaza in finala Europa League paraseste corabia, plecand de la loja si dand dovada pentru a infinita oara de caracterul pe care il detine.

Desi condusa, Steaua nu da vreun semn de trezire, iar Junior Moraes, nu cel visat de toata lumea, ci fundasul stanga al Astrei trimite peste poarta dintr-o lovitura libera obtinuta de acelasi Stratila. La faza imediat urmatoare, mingea sare ciudat la Iliev care intoarce spre Bourceanu, insa sutul ex-galateanului este blocat de fundasii Astrei.

In minutul 75, Mihai Costea si intreaga banca tehnica cer penalty la un presupus hent a lui Ndoye, insa Hategan face semn ca jocul sa continue, iar la numai doua minute, Tatu este oprit dintr-o cursa in care se indrepta spre poarta Astrei, starnind mania bancii de rezerve. Scandalul continua in minutul 77, cand mingea il loveste iarasi in mana pe Lucian Goian, in urma unui sut a lui Brandan, dar Hategan ramane impasibil.
In minutul 80, Rusescu trimite puternic spre poarta ploiestenilor, dintr-o lovitura libera, insa Silviu Lung jr respinge iarasi. In minutul 91, Mihai Costea suteaza perfect de la 18 m, din voleu si reduce scorul 1-2. In minutul 94, Hategan fluiera finalul unui meci prost facut de Steaua, meci in care Sumudica obtine prima victorie ca antrenor, in fata Stelei.

Asadar, Steaua pierde primul meci din acest sezon, primul meci in care cel ce crediteaza clubul se face nevazut, cand echipa nu merge. Astra a meritat victoria si a ridicat un mare semnat de alarma pentru returul de joi, de la Sofia. Prima infrangere a Stelei, de data aceasta nu mai avem "tiki-taka Barcelona", finale de Europa league sau "sus pe maybach".

Oare incepe numaratoarea inversa pentru Levy?

Echipe de start:
ASTRA: Silviu Lung Jr - Măţel, Goian, Bruno Miguel, Junior Morais - Strătilă, Takayuki Seto, N'Doye, Udoji - Fatai, Miranda
Rezerve: C. Lung, Găman, Ţigănaşu, Ologu, Budescu, Al. Stan, Matei

STEAUA: Tătăruşanu - G. Matei, Iliev, Geraldo, Latovlevici - Nicoliţă, Bourceanu, Brandan, Cr. Tănase - Tatu, Nikolici
Rezerve: R. Stanca, Gardoş, Rusescu, Bicfalvi, Prepeliţă, Galamaz, M. Costea

fcsteaua.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di