21-06-11

11 ani fara Sfinx

In dimineata zilei de 21 iunie 2000, se stingea din viata una dintre cele mai proeminente personalitati din istoria fotbalului romanesc: Ion Alecsandrescu.

GALERIE FOTO CU SI DESPRE SFINX!

21iunie2000

In afara colosalei mosteniri ros-albastre, Sfinxul a fost peste 20 de ani si secretarul general al Federatiei Romane de Fotbal, o functie prin intermediul careia a avut o contributie importanta la crearea centrului de juniori "Luceafarul", care a dus in spinare fotbalul romanesc pana la, ce coincidenta, Euro-2000. Abia dupa aceea au mai miscat si astia ceva pentru "reconstructie"...

Ion Alecsandrescu a fost un om de fotbal apreciat aproape unanim de cei care l-au cunoscut, ceea ce, in Romania, este un fapt nu rar, ci miraculos. De la Ion Craciunescu si Adrian Porumboiu, pana la Cornel Dinu, niciunul dintre adversarii/dusmanii Stelei nu a avut un tupeu chiar atat de jegos incat sa ii reproseze ceva.

Doar tov. colonel de securitate Mircea Lucescu o tine pe-a lui, desi multa lume stie ca avea usa deschisa la "nea Ion", pentru sfaturi! Pai cine altcineva ar mai fi in stare sa-i calce pragul casei cuiva pentru sfaturi, iar apoi sa-i vorbeasca munca de rau?

Nu mai este nevoie sa spunem ce a insemnat Sfinxul pentru cei cu care a colaborat, din postura de antrenor, ori jucator!

La cateva luni dupa finala de Sevilla, jurnalistul Horia Alexandrescu a scris o carte despre acea echipa, acele meciuri si acele personalitati, "Steaua, Campioana Europei", lucrare in care a inserat si un interviu cu Ion Alecsandrescu. Titlul este mai mult decat inspirat (nu si grafia numelui fostului mare presedinte de club!), in ciuda aparentei sale simplitati: "A fi om de fotbal". FCSteaua.ro are onoarea sa vi-l prezinte pe tacutul Sfinx intr-unul din cele mai ample interviuri pe care le-a oferit vreodata:













Binecuvantata fie-i amintirea!

BIBLIOGRAFIE OBLIGATORIE:

"Intotdeauna trebuie sa avem grija de Sfinx!"

Steaua Sfynxului

Ion Alecsandrescu-Sfinxul

Apoi am intrat in legenda... (1980-1985)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Mihaita Nesu a inceput recuperarea! ALATURI DE BICHO!!!

Suntem alaturi de tine, Mihaita!Fundaşul român al echipei FC Utrecht, Mihai Neşu, a început recuperarea la un centru specializat, după accidentarea suferită în 10 mai când şi-a fracturat una dintre vertebrele cervicale, inf