home
28-04-06

Am fost la un pas de finalã! (Prosport)


Steaua a ratat incredibil calificarea în ultimul act al Cupei UEFA, dupã ce a condus cu 2-0, jucând foarte slab în repriza a doua.

A fi sau a nu fi în finalã? De aici au început emoþiile Stelei ºi ale tuturor celor care n-au fost, vorba lui Ion Þiriac, netrebnici sau nesãnãtoºi la cap pentru a nu þine joi seara cu roº-albaºtrii.
Partida începe ºi englezii se nãpustesc pe noi. Par nervoºi, dar sunt ºi haotici. Îi respingem exact ºi în minutul 2 le dãm primul avertisment. Dicã trimite puþin peste poartã dupã un corner executat de Boºtinã. Middlesbrough se enerveazã ºi încearcã sã împingã jocul spre noi. Publicul e cu ei ºi la fiecare duel câºtigat de oamenii lui Boro explodeazã. Acustica stadionului te face sã te simþi ca într-un tunel în care se apropie trenul, fãrã a ºti de unde. Însã Petre Marin nu pare a se sinchisi de asta ºi în minutul 16 penduleazã pe stânga ºi ºuteazã pervers, ca Bãrbulescu pe vremuri. Jones nu poate reþine, respinge în faþã, iar Dicã preia ºi apoi înscrie. E 0-1. Trenul i-a lovit pe englezi. Steaua zburdã în continuare ºi, contrar aºteptãrilor, fiecare corner sau loviturã fixã e ca o bombã aruncatã în careul englezilor. Explozia se produce în minutul 24. Boºtinã executã de la colþ, Rigott e la un pas de autogol, mai bate Boºtinã o datã, cap Goian, respinge Jones ºi apoi Goian marcheazã. 2-0 pentru Steaua ºi toatã lumea e a noastrã. Mai ales cã Iacob trece pe lângã golul de forfait în minutul 31.
Situaþia se schimbã dupã ce Macarone intrã în locul lui Southgate. Terenul se înclinã spre Carlos ºi italianul chelios îl executã pe goalkeeper-ul Stelei în minutul 33. A fost gura de aer pe care ºi-o dorea Boro. Englezii ne cãlãresc serios pânã la pauzã ºi doar Carlos salveazã avantajul. El, când a respins ºuturile lui Viduka, ºi imprecizia lui Downing au dus Steaua finalistã la cabine.
Repriza a doua am trãit-o cu ochii la ceas ºi cu presiunea în artere ca la un meci de box. Steaua n-a contat în atac ºi avalanºa gazdelor ne-a acoperit treptat. Mai ales dupã ce Middlesbrough a riscat tot, jucând cu patru atacanþi ºi cu un public parcã scos din minþi. Semnalul degringoladei l-a dat eroul din prima reprizã, Carlos. A ieºit bezmetic, în minutul 64, pe sub o minge ºi Viduka a marcat cu capul. Steaua a mai încasat-o o datã peste 7 minute, de la Rigott, ºi finalul pãrea parcã blestemat, cu umbra lui Basel, eliminatã în sferturi, plutind deasupra bãncii noastre. Oli a mutat defensiv cu Bãlan ºi Baciu pe gazon, pe rol de kamikaze în faþa urgiei engleze.
Sfârºitul a fost incandescent, cu Steaua agãþându-se de orice balon pe care scria finalã. Nu ºi de cel de la centrarea lui Dowling din minutul 89 care i-a pus mingea pe cap lui Maccarone, al cãrui gol ne-a aruncat în infern.

Organizatorii au udat excesiv gazonul
Antrenorul celor de la Middlesbrough, Steve McClaren, le-a cerut celor care se ocupã de îngrijirea gazonului de pe stadionul “Riverside” sã-l ude pânã cu o orã ºi jumãtate înaintea fluierului de start. Cosmin Olãroiu anticipase aceastã miºcare încã din preziua partidei, reclamând faptul cã suprafaþa de joc nu se va prezenta în cele mai bune condiþii.

Ionel Ganea a venit la meci la invitaþia lui Gigi
Singurul fotbalist român care mai evolueazã în Anglia, Ionel Ganea (Wolverhampton), a venit la meci însoþit de un prieten, dupã ce a primit douã invitaþii de la Gigi Becali. În tur, “Ghanezul” ghicise cã Steaua va bate cu 1-0, iar la Middlesbrough va pierde cu 1-2, dar se va califica. Ieri, românul a dat un alt pronostic: “Nu cred cã va pierde echipa lui Oli. Se va termina la egalitate, scor 2-2”. Pânã la urmã, Ganea n-a ghicit nimic, nici scorul, nici soarta calificãrii, el fiind extrem de afectat de eliminarea Stelei.

Un suporter român s-a prãbuºit pe gazon
Imediat dupã ce Nicolae Dicã a scuturat în minutul 15 plasa porþii lui Jones, în terenul Stelei a pãtruns un spectator, fan al roº-albaºtrilor, care a vrut sã-l îmbrãþiºeze pe Ghionea, însã s-a prãbuºit pe gazon. Au intervenit prompt medicul Paligora de la Steaua, dar ºi brancardierii care l-au scos pe targã pe suporterul pãtimaº. Se pare cã românul se afla sub influenþa bãuturilor alcoolice, însã doctorii au reuºit sã-l repunã pe picioare. El riscã o amendã de 100 de lire sterline ºi o noapte în beciul poliþiei.

Dupã 20 de ani
Foºtii componenþi ai generaþiei “Sevilla ‘86” sunt hotãrâþi sã organizeze o întrunire pe 7 mai 2006 la 20 de ani de la câºtigarea CCE. Întâlnirea va avea loc chiar dacã membrii conducerii clubului din Ghencea nu se vor implica. “Dacã nu se va organiza nimic de la club, atunci ne vom strânge noi, foºtii componenþi ai generaþiei «Sevilla 1986», la o întrunire”, a spus ieri Marius Lãcãtuº, care va pãrãsi în curând Steaua.


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Otelul - Steaua 0 - 1 (0 - 0)

Ionescu a facut cel mai bun joc al sau de cand a venit la Steaua.Dupa doua rezultate slabe acasa, Steaua a reusit sa castige meciul de la Galati, cu Otelul, din etapa a patra a ligii 1. Trei puncte foarte importante care aduc din nou Steaua in apropierea locului 1.