home
08-06-11

CSA nu i-ar fi permis lui Becali sa inregistreze marca Steaua la OSIM

Steaua a împlinit ieri 64 de ani de la înfiinţare, însă clubul sportiv nu a avut timp de sărbătoare, pentru că şefii-ofiţeri au declanşat războiul total cu Gigi Becali.

Fotbalul s-a rupt de Clubul Sportiv al Armatei în 1998, iar, de atunci, cele două entităţi au coexistat sub acelaşi nume, Steaua, mânate de interese comune. Fiecare avea nevoie de cealaltă, în ecuaţie intrând noţiuni legate de palmares, tradiţie, baza materială sau bani. Relaţiile nu s-au scurtcircuitat nici măcar când fotbalul a trecut prin două reorganizări: în 2003, când Gigi Becali a preluat echipa de la Viorel Păunescu şi, ulterior, în 2008, când toate acareturile au fost trecute pe noua societate, FC Steaua Bucureşti.

Actele depuse la Tribunal, pe 25 mai


Pactul s-a rupt în 2011. Supărat că trebuie să plătească un impozit enorm pe terenul închiriat în Ghencea, Becali a anunţat că mută echipa pe alt teren. Mai mult, că dă jos nocturna şi dezmembrează tot ce a clădit pe stadion. N-a mai plătit nici chiria, iar contractul cu Armata a căzut. Clubul Sportiv a asistat câteva luni impasibil la spectacolul mediatic lansat de Becali şi a contraatacat dur: pe 25 mai a deschis la Tribunalul Bucureşti o acţiune prin care contestă dreptul echipei de fotbal de a se folosi de numele şi sigla Stelei! "Acţiunea există, iar primul termen are loc pe 13 septembrie", anunţă fostul atlet George Boroi, actual comandant al CSA Steaua.

Pe ce se bazează acţiunea? Pe faptul că echipa de fotbal n-ar fi avut niciodată acordul Clubului Sportiv să înregistreze marca la OSIM. Or, acest lucru s-a petrecut, prin două cesiuni succesive (în 2004 şi în 2008). Drept urmare, CSA a chemat în instanţă şi OSIM-ul, dar şi vechea societate care a administrat echipa de fotbal (AFC Steaua, cea abandonată cu 14 milioane de euro datorii).

Opt ani de tăcere din interes comun


Bun, de ce timp de opt ani nimeni nu s-a sesizat vizavi de această neregulă? Simplu: pentru că între cele două entităţi au existat interese comune. De pildă, jumătate din banii pe care Gigi Becali îi plătea lunar ca şi chirie se vărsau în conturile clubului sportiv. Acesta a fost şi discursul de ieri al latifundiarului: "Timp de opt ani am încheiat contracte pe numele Steaua şi nu au zis nimic. Deci timp de opt ani au dormit, au fost undeva în Kazahstan şi acum s-au trezit! Asta e o chestie de râs, deoarece numai în mintea lui Oprea (n.r. - Gabi Oprea, ministrul apărării naţionale) se poate întâmpla aşa ceva. Eu am înregistrat marca la OSIM acum opt ani, iar o eventuală contestaţie o puteau face doar în termen de şase luni. În plus, pentru mine au votat atunci vreo nouă generali. Acum s-au trezit şi ei să mă conteste?".

Generalul Laurenţiu Roşu: "N-am votat nicio cesiune"


În 2003, când Gigi Becali a preluat clubul, comandant la CSA Steaua era fostul generalul Laurenţiu Roşu. Ieri, general a explicat pentru ProSport ce s-a întâmplat la evenimentul clamat de Becali. "Nu am votat nicio cesiune de marcă, pentru că astfel de lucruri se reglementează prin documente, nu prin ridicări de mâini. Atunci s-a votat un singur lucru, acordul ca Gigi Becali să preia clubul de la Viorel Păunescu. Atât. În ce priveşte acţiunea de acum a Clubului Sportiv, nu pot să precizez ce sorţi de izbândă are, pentru că nu cunosc documentele depuse la dosar".

ProSport


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut