home
11-05-11

Asa a vrut Dumnezeu

Steaua s-a calificat in finala Cupei Romaniei, editia 2010/2011, dupa o "dubla" deloc agreabila cu FC Brasov, in semifinalele intrecerii. Daca in Ghencea a fost 0-0, elevii lui Olaroiu (sau ai lui Caramarin, sau ai lui Necula, sau ai lui Meme) au "scos" un 1-1 chinuit in deplasare si au obtinut calificarea in marea finala.

Olaroiu, sau cine antreneaza Steaua in acest moment, a inceput disputa de sub Tampa cu Tatarusanu in poarta, Emeghara, Alves, Geraldo si Latovlevici pe linia de fund, Marinescu, Brandan, Nicolita, Dica si Tanase la mijloc si cu Marius Bilasco in avanposturi. Pe banca de rezerve au luat loc Stanca, Iliev, Szekely, Răduţ, Onofraş, Bicfalvi si Maicon.

Steaua a inceput jocul de la Brasov oarecum in atac. Oarecum pentru ca "ros-albastrii" au incercat sa mentina posesia si sa preseze in jumatatea adversa, dar fara a ameninta cu adevarat poarta lui Marc. Singura ocazie cat de cat periculoasa a Stelei din prima repriza i-a apartinut lui Marinescu (jucator ce este ca si cedat la Astra Ploiesti), insa Laurentiu a luftat din marginea careului oaspetilor.

Daca stelistii nu au amenintat poarta brasovenilor, acestia din urma au si inscris in prima parte. Brandan a jucat un balon cu mana in propriul careu in finalul rundei iar arbitrul Cristi Balaj a aratat punctul de la 11 metri. Ilyes a transformat fara mari emotii si "stegarii" erau calificati in finala.

Partea secunda a insemnat o incercare continua si pe alocuri disperata a stelistilor de a restabili egalitatea.

Pentru mine ramane inca o dilema cum de absoluti toti antrenorii de dupa Bergodi nu au reusit sa schimbe macar putin jocul infect al lui Tanase & Co. Nu trebuie sa fii un mare strateg, ba cred ca si un absolvent de scoala ajutatoare ar reusi sa blocheze jocul previzibil al Stelei. Cum nu exista un jucator capabil sa creeze faze in zona centrala, "ros-albastrii" incearca poarta adversa aproape exclusiv din benzi, cursele jucatorilor de tusa fiind urmate de centrari plouate in careul advers, prada usoara si pentru fundasii din Liga a 3-a.

In aceasta parte secunda trebuie remarcata si evolutia lui Janos Szekely, jucator care se dovedeste o noua "teapa" de proportii. Demn de mentionat este si jocul lui Maicon, care intr-un sfert de ora a jucat mai multe baloane decat Bilasco in 90 de minute.

Revenind la joc, mult-contestatul Dica a fost si de aceasta data omul providential. Mai intai a luat la tinta bara portii lui Marc cu o executie superba din lovitura libera iar in final a adus calificarea cu un gol foarte frumos. "Ronaldica" a reluat superb, fara preluare, o pasa buna a lui Radut iar portarul advers nu a avut altceva de facut decat sa scoata mingea din plasa.

Steaua s-a calificat in finala Cupei iar aceasta performanta are o singura explicatie:"Asa a vrut Dumnezeu".

Urmeaza, foarte probabil, un meci pentru trofeu cu Dinamo, pe acelasi stadion din Brasov in data de 25 mai. Dupa doua infrangeri in campionat, este ocazia perfecta pentru revansa, insa nu cred ca este cineva care crede cu adevarat in victorie.

FC Braşov: Marc - Rusu, Majernik, Oros, Cr. Ionescu - Toloza - Viveiros, Ilyeş, Cristescu , Chipciu - Teixeira.
Rezerve: Kajcsa, Voicu, Martinovic, Stângă, Mateiu, Cardoso, Distefano.

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Marinescu, Brandan - Nicoliţă, Dică, Tănase - Bilaşco.
Rezerve: Stanca, Iliev, Szekely, Răduţ, Onofraş, Bicfalvi, Maicon.

Marius

Statistica meciului FC Braşov - Steaua, potrivit gsp:

39,4 % Posesie 60,6 %
423 Mingi jucate 618
17 Mingi jucate în careul advers 65
3 Şuturi la poartă 10
1 Şuturi pe poartă 7
2 Ocazii 3

Declaraţii după meci:

Cosmin Olăroiu: " E meritul lor, i-am felicitat pentru că au meritat, am dominat tot meciul de la cap la coadă, adversarii au ajuns o singură dată în careul nostru, a fost acea greşeală la penalti. La fotbal mereu sunt emoţii. Mai e mult de muncă, eu vreau doar să ajut Steaua şi să lucrez la moral. A spus Duckadam că 80% rămân dacă luăm Cupa? A greşit 'puţin'... cu 80%. Gigi a spus că meritul e în totalitate ale meu? Daaa, dacă spune el, el şi cunoaşte foarte bine fotbalul. Nu-l mai ascultaţi pe el, ascultaţi-mă pe mine, că ştiu mai bine, jucătorii au tot meritul, ei trebuie felicitaţi!

Cătălin Necula: "A fost un meci pe care l-am dominat din toate punctele de vedere. A fost un meci reuşit, am fost net superiori celor din Braşov. A fost un an greu pentru jucători, meritau mai mult, sper să câştige Cupa şi să salveze acest sezon. A fost o calificare meritată. Degeaba am ajuns în finală dacă nu vom câştiga Cupa."

Gigi al II-lea: "Suntem fericiţi pentru că avem ocazia să spălăm ruşinea din acest sezon. Avem şansa să ne luăm revanşa de la rivalii de-o viaţă. Dacă aş fi putut alege jucătorul care să marcheze, l-aş fi ales chiar pe Dică. A avut o execuţie "marca Dică". Venirea lui Oli s-a simţit indiscutabil. El a reuşit să ajungă foarte rapid la sufletele jucătorilor. Chiar dacă la un moment dat calificarea părea compromisă, ei au sperat până în ultima clipă. Avem jucători cu probleme foarte mari după această partidă. Mă refer la Tănase şi la Geraldo. Acum chiar nu mai contează cine va intra cu Dinamo, pentru că atunci tot vor da 1500% din ce pot oferi.

Eu cu Oli suntem mai mult decât prieteni. Este o legătură ce nu poate fi ruptă şi este o bucurie imensă că s-a reuşit această calificare, deoarece cu el împreună am avut cele mai mari rezultate. Dacă ar fi după mine, ar trebui să stea 10 ani. Am meritat victoria pentru că ne-am dăruit până în ultimul minut".


Jegu' Întâiul: "Cu golul ăsta s-a spovedit, s-a împărtăşit... A făcut şi el ceva. A meritat banii pe care i-a luat în aceste câteva luni. Să-i dea Dumnezeu sănătate! Să‑l păstrez din vară? Păi, ce, acum dacă a dat golul ăsta o să rămână? Nu, tată, la Steaua vor veni jucători de mare valoare din vară! Dacă Maicon a dat trei goluri, ar trebui să-l păstrez cinci ani la Steaua? Aşa şi cu Dică...

Va fi o zi fericită atunci când vom bate pe Dinamo în finală şi vom câştiga Cupa. Am controlat tot. Au jucat ceva? Am stat numai la ei în careu, am avut bară. Am avut o presimţire că vom marca. Nu sunt eu chiar atât de nenorocit încât să mă pedepsească Dumnezeu în halul ăsta. Nu cred că Balaj putea să dea un penalty inventat, la experienţa lui. Eu n-am văzut, dar daca a dat, cred că a fost. Atitudinea şi dăruirea jucătorilor mi-au plăcut.


Antonio Conceicao: "Suntem foarte trişti pentru ce s-a întâmplat, dar din păcate fotbalul oferă şi astfel de momente dure, crude... Vreau să-mi felicit jucătorii cu toată sinceritatea pentru felul în care au muncit de când am venit aici. Nu o să comentez niciodată ce spune un alt antrenor. În repriza a doua am jucat bine tactic. E adevărat că ne-am retras în ultimele 15 minute şi adversarul a putut urca. Vreau să remarc şi că am fost forţat să fac toate cele trei schimbări şi în momentul în care mi-aş fi dorit să închid jocul, nu am mai avut modificări".


Robert Ilyes: "Blestemul ultimelor minute ne-a lovit din nou. Îmi cer scuze publicului că nu am reuşit să-i facem fericiţi. Nu am cuvinte. Sunt foarte, foarte dezamăgit. Fotbalul este nedrept, din păcate. Am făcut două egaluri şi nu am reuşit să mergem mai departe. Fostul meu coleg, Eugen Nae, a venit şi ne-a felicitat. Probabil o să fie dureros pentru noi să vedem finala Dinamo - Steaua aici, la Braşov. Dar trebuie să trecem peste asta".


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
CSA Steaua-CSU Suceava, 26-32 (16-17) - OmBun

CSA Steaua-CSM Bucuresti, 22-18 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Asa a vrut Dumnezeu

RonaldicaSteaua s-a calificat in finala Cupei Romaniei, editia 2010/2011, dupa o "dubla" deloc agreabila cu FC Brasov, in semifinalele intrecerii. Daca in Ghencea a fost 0-0, elevii lui Olaroiu (sau ai lui Car