home
10-05-11

INSANATOSIRE GRABNICA, Mihaita Nesu! mihai.nesu@fcutrecht.nl

Fundasul roman al echipei olandeze FC Utrecht, Mihai Nesu, a fost transportat de urgenta la spital, dupa ce s-a ciocnit cu un coechipier in timpul antrenamentului de marti, suferind o fractură de vertebră cervicala.

UPDATE 19 mai: Mihai Nesu poate vorbi, sustine mama sa, care dezvaluie ca a vorbit la telefon cu fiul ei.

"Mihaita a inceput sa vorbeasca. Nora mea m-a sunat si mi-a zis ca are o surpriza pentru mine. Am auzit apoi: "Ciao, mami!". Eu pot sa imi stapanesc emotiile si la bine, si la rau si am reusit sa nu ma agit prea tare", a dezvaluit mama lui Mihaita Nesu in timpul emisiunii CanCan TV de la B1 TV.

~~~ ~~~ ~~~


Fanii şi toţi cei care doresc Îi pot adresa mesaje de simpatie fundaşului român la adresa de e-mail mihai.nesu@fcutrecht.nl, urmând ca ele să fie apoi trimise familiei acestuia, a anunţat clubul olandez.

Mihai Neşu are nevoie Îcă de suport pentru a respira, Îsă nu este conectat la aparate şi Îcă nu-şi simte picioarele şi mâinile.

Jucătorii echipei AZ Alkmaar, adversara formaţiei FC Utrecht Î meciul de duminică, din ultima etapă a sezonului regulat al campionatului din Olanda, au decis să-i transmită un mesaj de susţinere. De asemenea, jucătorii de la FC Utrecht vor ieşi pe teren duminică Îmbrăcaţi cu tricouri cu chipul lui Neşu, urmând ca şi fanii formaţiei să-i aducă un omagiu fotbalistului român.

"Este teribil ce s-a Îtâmplat. Este cel mai trist lucru cu putinţă. Nici nu vrem să ne gândim că un astfel de băiat ar putea ajunge un sportiv cu handicap. ÃŽnaintea meciului de duminică vrem să-i transmitem un mesaj de simpatie lui Neşu. A fost ideea jucătorilor. Este un gest frumos, deşi, evident, este doar o picătură Îtr-un ocean", a spus antrenorul celor de la AZ, Gertjan Verbeek.

ÃŽntr-un material apărut Î cotidianul "De Telegraaf" se scrie faptul că "revenirea sa Îtr-un sport de contact ca fotbalul este exclusă", dar se pare că aceasta este doar o presupunere a jurnaliştilor batavi din moment ce medicul Simon Goedegebuure a făcut declaraţii ceva mai echilibrate:

"Situaţia e Îcă foarte gravă şi este imposibil de estimat care vor fi consecinţele. Operaţia nu a evidenţiat existenţa unei paraplegii complete sau incomplete. Pentru a putea vedea exact, era nevoie să expui măduva, iar acest lucru ar fi mărit riscul infecţiei, iar chirurgii nu au dorit să rişte".

La rândul său, directorul tehnic al FC Utrecht, Foeke Booy, care a declarat, miercuri, că starea fundaşului român Mihai Neşu este stabilă, acesta fiind conştient şi putând vorbi, a mai spus şi că speră ca românul "să Îceapă mai târziu să-şi simtă corpul".

~~~ ~~~ ~~~


Internationalul roman a ramas imobilizat pe gazon dupa ce s-a ciocnit cu olandezul Alje Schut, fiind preluat imediat de o ambulanta, care i-a acordat primul ajutor iar apoi l-a transportat direct la spital.

Fostul nostru fundaş a fost operat cu succes, potrivit sitului oficial al grupării FC Utrecht, care citează şi o declaraţie a medicului Simon Goedegebuure: "Vom vedea Î următoarele zile sau săptămâni cum va evolua starea lui".

De asemenea, directorul tehnic al FC Utrecht, Foeke Booy, a declarat miercuri că starea fundaşului român Mihai Neşu este stabilă, acesta fiind conştient şi putând vorbi. "Ce s-a Îtâmplat cu Mihai este o tragedie personală. Starea lui e stabilă. Este conştient şi poate vorbi. Pentru FC Utrecht, viaţa este prioritară acum, apoi vine sportul", a mai spus Booy, care a adăugat că gruparea olandeză Îl va sprijini atât pe Neşu cât şi pe familia acestuia.

"Nu ne ramane decat decat sa ne rugam pentru Nesu in acest moment!", a spus Ogararu pentru Sport.ro

Si Steaua a emis un comunicat de sustinere pe situl oficial:

"Speram ca Mihaita Nesu sa isi revina cat mai repede, iar clubul nostru ii transmite pe aceasta cale insanatosire grabnica si sa intoarca cat mai repede pe terenul de fotbal.", scrie pe FCSteaua.com

UPDATE 15:16: Medicul nationalei Romaniei, Pompiliu Popescu a incercat sa explice cat de grava este situatia lui Nesu: "Depinde la ce nivel e, eu nu stiu acum despre ce e vorba. Vertebra are corp, are apofize transverse, are apofize spinoase... De aici rezulta gravitatea. Poate fi de la paralizie pana la o imobilizare de o luna. Nu se poate vorbi de o recuperare rapida, o sa-i ia ceva luni. In cel mai bun caz poate reveni peste o luna, doua, asta fiind cel mai optimist pronostic", a spus Popescu pentru Mediafax.

UPDATE 16:45: Danny Hesp, un apropiat al clubului Utrecht, a declarat pentru ElfVoetbal ca Nesu este operat in acest moment, insa "nu simte nimic de la barbie in jos!" Medicii se tem de paralizie!!!

Nesu va fi operat astazi de urgenta! Doctorul echipei olandeze, Simon Goedegebuure, a mentionat ca nu poate spune cat este de grava accidentarea, decat dupa ce va fi efectuata operatia, iar despre perioada de recuperare a lui Nesu se va putea vorbi doar peste doua saptamani. "Numai in cateva saptamani vom putea vorbi despre cand ar putea reveni pe teren Mihai", a spus el.

www.sport.ro

UPDATE 20:30 / "Neşu Îşi simte puţin mâinile şi picoarele", a declarat directorul tehnic Foeke Booy. ÃŽntr-o declaraţie oferită Radio M, el a spus că jucătorul "are cel puţin o vertebră fracturată. Acum este Î operaţie. Are cel puţin o vertebră cervicală ruptă, ceea ce este foarte grav. Ce efect va avea? Nu pot spune. Åži jucătorul cu care s-a ciocnit este foarte afectat. ÃŽn fotbal se poate Îtâmpla orice, Îsă asta este foarte ciudat", a afirmat Booy pentru postul Radio M.

UPDATE 21:10 / Mesajul lui Ciprian Marica: "Am citit azi după prânz pe site-uri o ştire care m-a Îtristat: internaţionalul Mihăiţă Neşu, jucător Î Olanda, la Utrecht, s-a accidentat la antrenament, iar verdictul a fost crunt, vertebra ruptă Î zona superioară a colonei vertebrale. Conform presei olandeze, colegii săi au Îceput să plângă, iar Neşu a fost dus la spital şi a intrat imediat Î operaţie. Doamne-ajută ca Mihăiţă să revină cât mai curând, să nu fie aşa de gravă afecţiunea. ÃŽţi ţin pumnii, Mihai, tu ai fost tot timpul un băiat puternic, ai pus mereu capul Î gheată, sper din suflet să Îvingi şi problema asta!"

UPDATE 21:25 / "Nu am văzut accidentarea. Când am ajuns la el, mi-a spus că nu-şi poate mişca mâinile şi picioarele şi că simte durere la gât. Ne-am dat seama că este vorba despre o accidentare gravă şi am chemat imediat ambulanţa. Este greu să spunem cât va dura recuperarea. Este important ca imediat să aibă loc decompresia vertebrei fracturate. Apoi vom vedea cum vor reacţiona nervii. Nu avem Îcă nimic important de spus. Ar putea dura zile, săptămâni sau luni Îaintea de se da un pronostic final. Suntem extrem de afectaţi, trebuie să aşteptăm şi să vedem ce se va Îtâmpla", a spus medicul echipei olandeze FC Utrecht, Simon Goedegebuure.

UPDATE 22:30 / Åži FRF a reacţionat: "Staff-ul tehnic al echipei naţionale a României, precum şi cel administrativ al Federaţiei Române de Fotbal, se află alături de Mihăiţă Neşu şi de familia sa Î aceste momente cumplite, cauzate de groaznicul accident suferit de el Î timpul antrenamentului echipei sale, FC Utrecht. Ne exprimăm credinţa că, aidoma căpitanului echipei noastre naţionale, Cristian Chivu, şi Mihăiţă va găsi resorturile şi tăria de a trece peste o perioadă de cumpănă a vieţii şi, mai mult, de a reveni cât mai curând posibil pe terenul de fotbal, la cel mai Îalt nivel. ÃŽnsănătoşire grabnică, Mihăiţă!"

Apărătorul Jan Wuytens şi-a amintit: "ÃŽn primele secunde, credeam că se va ridica. ÃŽnsă el nu se putea mişca. Era Îtins la pămÎt. Urla. Ne-am simţit atÎt de neajutoraţi!".

Dries Mertens, atacantul alb-roşiilor, a completat: "SÎtem Îgroziţi, a fost teribil. Iar Alje Schut, cel care s-a prăbuşit peste Mihai, e devastat".

"Olanda, Î stare de şoc!"
Cotidianul batav De Telegraaf, cel mai popular Î Țara Lalelelor, a dedicat aproape o pagină gravului accident de la FC Utrecht. "Olanda, Î stare de şoc", a apărut pe copertă, iar la interior s-a titrat: "Neşu, risc de paraplegie!". "Natura şi severitatea leziunii sÎt unice Î fotbalul profesionist olandez", s-a precizat, un doctor renumit din Amsterdam, specialist Î recuperare medicală, oferind un verdict dur: "Dacă măduva e secţionată complet, nu se mai poate face nimic. Reabilitarea ajută doar pacientul să Îveţe să se descurce fiind paralizat".


SUPORTERII STELEI II TRANSMIT SANATATE SI INSANATOSIRE GRABNICA!!! SUNTEM ALATURI DE "BICHON"!!!

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
CSA Steaua Turabo-Gaz Metan Medias, atmosfera 2 - OmBun

CSA Steaua Turabo-Gaz Metan Medias, atmosfera 1 - OmBun

CSA Steaua Turabo-Gaz Metan Medias, 83-77 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Bal sa fie!

Urrraaa!!!Daca e sa ma enerveze mai mult ceva, in afara celor care judeca lucrurile fara a le pune in context, sunt trestiile care se dau stejari. Am multe prietene care nu-si parasesc partenerul de viata pe

Biata Cupa. Biata Steaua. (1947-1955)

Cand Zeii umblau pe pamantEditia cu numarul 73 a Cupei Romaniei isi disputa finala intre echipa care detine recordul numarului de trofee, Steaua Bucuresti (20), si Dinamo (locul 3, cu 12 trofee). Considerata, pe buna drepta