home
06-05-11

Unde este Steaua?

Şi cu Olăroiu, şi fără Olăroiu, falimentul sportiv al Stelei lui Becali e evident. Nu ştiu dacă Becali a câştigat sau a pierdut bani de când e la Steaua. Dar se vede cu ochiul liber că a distrus total ceea ce însemna spiritul Stelei. Spiritul acesta, practic ceva nepalpabil, dar pe care îl simţea oricine venea pe Ghencea, nu se mai regăseşte nici în rândul jucătorilor, nici în cel al suporterilor. „N‑am mai fost de mult în Ghencea, dar m-a luat groaza ce am văzut la meciul cu Rapid. Acolo nu mai e Steaua, e cu totul altceva”, spune Alex Brădescu, autorul cronicii de la aşa-zisul derby de miercuri.

Poate că Becali a salvat Steaua în momentul în care a preluat-o de la Armată şi de la Viorel Păunescu. A dus-o apoi în primăvara europeană, cu Meme şi cu Zenga, a ajuns în grupele Ligii Campionilor după mulţi ani în care echipele româneşti nu prea miroseau, sau mai bine zis nu prea auzeau, imnul acestei competiţii. Sunt fapte concrete şi ele nu pot fi minimalizate. Dar Becali a transformat apoi clubul în propria maşinărie, jucărie, marionetă. Steaua pe care o ştiau fanii lui Lăcătuş şi Piţurcă s-a pierdut în istorie! A mai rămas doar un nume şi un om, care nu ştie ce înseamnă fani, jucători, palmares, foste glorii, antrenori. Toţi trebuie să-i satisfacă vanitatea şi egoismul.

Becali nu se va transforma niciodată. E posibil să-i mai păcălească o dată pe fani prin venirea lui Olăroiu, dar e incapabil să readucă în Ghencea spiritul, emoţia, trăirea meciurilor la mare intensitate, fără de care Steaua de azi nu există.

Florin Caramavrov(Prosport)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
25 ani de la 07-05-1986

Castigarea Cupei Campionilor Europeni


25 ani - CCE - OmBun

25 ani de la cucerirea CUPEI CAMPIONILOR - toc

1989_Milan_Steaua_program oficial - toc

10 ani de la...Sevilla... - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Deznodamant previzibil

Echipa familiei Becali continua sa distruga palmaresul fostei campioane a Europei in confruntarile directe cu rivalii din Stefan cel Mare, iar publicul de pe stadionul Ghencea scandeaza numele defunct