home
04-05-11

STEAUA - Rapid

Astăzi, de la ora 20:30, interzişii (a.k.a. golanii, drogaţii, bagabonţii, naziştii, tra-la-la-ii) & alia vor urmări derby-ul Steaua - Rapid pe DigiSport - ori LIVE VIDEO pe fcsteaua.ro - în timp ce alte categorii de suporteri, constant confundaţi de Ilie Dumitrescu, Jean Pădureanu ori de alţi "profunzi" cunoscători ai realităţilor de la Tribuna I (care ar trebui poreclită fie "Ilfoveanca", fie "Argăseală"), vor merge (sau vor fi duşi) pe stadion.

Sau să sperăm şi la surprize plăcute?


Un derby este, de regulă, atât un moment de bilanţ - cum ar fi, de pildă, faptul că unii fulgi stau la locu' lor, pe Ghencea, din 2002, de 9 meciuri, adică de 9 sezoane! - fie de bucurie că-i arăţi/aminteşti rivalului (blestemat fie momentu' în care masele i-au ridicat la rang de "rivali" pe rebu-sişti) unde le e locu'.

În prezent, nu ne-a rămas decât să blestemăm, şi mai abitir, fiecare moment în care iLojică izbuteşte zilnic să-nngrească blazonul acestui club mai ceva decât alb-vişiniu': trecând peste bucuria că, în toamnă, Romeo Surdu a făcut un grătar de pasăre, tocmai sub pod, ba şi cu un "sfert" de Cupă de spumant Şumudică drept bonus, şi meciurile cu rapizii aruncători de brichete au fost trecute tot la capitolul "ce derby-u' meu poate merge şi mai prost, dacă patronu' borăşte pe blazon zi de zi?".

Ca şi în meciurile cu Dinamo, partidele cu triburile de la nord-est de Capitală din ultimii ani ar trebui să reprezinte un alt motiv de căpătâi pentru care finu' câinelui, oaia, ar trebui privit ca cel mai mare duşman al Roş-Albastrului. Şi majoritatea chiar aşa îl şi privesc. Da' în surdină, ori doar din vorbe, sau doar când pierdem, să nu cumva să...

Gigi I şi Gigi al II-lea au fost fermi: căcărezele lor sunt suficiente în Templu, nu (mai) e nevoie şi de nişte găinaţ. Deh... când eşti în rahat până în gât, orice strop lipsă de pe ochi, gură ori nas poate fi şi o binecuvântare...

De 105 ori au avut onoarea rapidiştii să evolueze contra Stelei: 41 de victorii noi, 26 ei, 38 de remize, golaveraj: 164-126.

Echipe probabile:

Steaua: 12. Tătăruşanu - 18. Martinovici, 6. Gardoş, 23. Geraldo, 14. Latovlevici - 5. Brandan - 16. Nicoliţă, 8. Răduţ, 10. Tănase, 24. Surdu - 99. Maicon.Antrenor: Sorin Cârţu. Rezerve: 1. Stanca, 3. Emeghara, 4. Iliev, 10. Dică, 11. Onofraş, 91. C. Matei, 17. Bilaşco. Absenţi: Ricardo, Galamaz, Bicfalvi (accidentaţi), Bonfim (exclus din lot).

Rapid: 1. Coman - 2. Rui Duarte, 3. M. Antonio, 27. Glauber, 19. Bozovici - 14. Roman, 15. Lazăr, 8. Grigore, 7. Cesinha - 10. Herea, 77. Pancu. Antrenor: Marian Rada. Rezerve: 33. Bornescu, 5. Vidanov, 20. Grigorie, 11. Frunză, 81. Candido, 3. Ezequias, Olberdam. Absenţi: Cassio, Sburlea (accidentaţi), Spadacio (plecat de la echipă), M. Constantin (trimis la echipa a doua).

Arbitri: Robert Dumitru (central) - Adrian Vidan, Aurel Oniţă (asistenţi) - Teodor Crăciunescu (rezervă). Observatori: Nicolae Grigorescu şi Adrian Ionescu. Supervizor: Adalbert Kassai.

Am păstrat pentru final declaraţiile antrenorului secund Gabriel Caramarin, ca să intraţi cum treb'e în atmosfera derby-ului:

"Este o partidă importantă, atât pentru echipă, antrenori, cât şi pentru suporteri. Venim după un eşec acasă cu Dinamo, un duel care reprezintă foarte mult, şi dorim să spălăm această ruşine. Vrem să obţinem cât mai multe puncte pentru a ocupa un loc de Liga Europa şi să ne concentrăm pe Cupa României. Ne aşteaptă o deplasare dificilă la Mediaş. Şi cei de la Mediaş speră la un loc de calificare în Liga Europa şi credem că am tranşa locul de Liga Europa prin partida de mâine.

Rapidul trece printr-o perioadă destul de dificilă. Are în componenţă jucători foarte valoroşi. Pierderea lui Spadacio este foarte importantă în angrenajul echipei, dar şi revenirea lui Lazăr este determinantă.

Suporterii au dreptate să fie supăraţi, sper să-i facem să vină la finala Cupei României. Este dorinţa noastră să-i facem pe oameni să vină la stadion, la finala Cupei".


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
61 ani de la 04-05-1950

Ziua de nastere a lui Anghel Iordanescu.

Ca fotbalist, a activat doar la Steaua, timp de 20 de ani (performanta neegalata). 318 jocuri - 155 goluri. Palmares ca antrenor: CCE '86 (antrenor-jucator), 3 semifinale CCE, 2 finale CCE, Supercupa Europei, 4 titluri si 4 cupe.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Deznodamant previzibil

Echipa familiei Becali continua sa distruga palmaresul fostei campioane a Europei in confruntarile directe cu rivalii din Stefan cel Mare, iar publicul de pe stadionul Ghencea scandeaza numele defunct