home
01-05-11

Steaua - Gloria Bistrita: 3-1 (2-1)

Steaua pastreaza sanse la cupele europene dupa ce a invins fara emotii cu 3-1 pe Gloria Bistrita si se afla pe locul 5 al clasamentului. Marius Onofras si Nicolae Dica de doua ori au marcat pentru Steaua, golul ardelenilor fiind inscris de Ionut Balba.

Cu doar cateva sute de suporteri in tribunele din Ghencea, Steaua a luat greu startul in meciul cu Gloria Bistrita. Cristi Tanase a tras primul sut spre poarta al partidei, dar a trimis departe de tinta. Keita l-a imitat cateva minute mai tarziu la cealalta poarta. Apoi Martinovici a cautat pe cineva in peluza cu un sut de la distanta, facandu-l pe Sorin Cartu sa se infierbante de nervi.

Tehnicianul si-a dat jos vesta, fiind aproape sa scape si de bluza de trening dupa ce Dica i-a scos in evidenta reflexele lui Albut cu o lovitura de cap din 5 metri. Au urmat alte gafe care mai de care mai amuzante ale stelistilor, Brandan executand o lovitura libera direct in Onofras care era in zid, sau alunecarea spectaculoasa a lui Emeghara in momentul centrarii in careul advers.

Pana la urma, in minutul 25 Onofras l-a salvat pe antrenorul Stelei de un show gratuit de streaptease si a deschis scorul cu o lovitura de cap din cativa metri. Insa principalul artizan al fazei a fost Cristi Tanase, care a creat atat actiunea de patrundere, cat si centrarea de pe stanga.

Dar faza lui "Dodel" a fost umbrita aproape total de actiunea urmatoare de atac a lui Bajenaru. Acesta a patruns splendid pe dreapta, i-a trimis dupa seminte pe Brandan si Martinovici, i-a dat mingea printre picioare lui Gardos, si apoi a trimis din marginea careului in gura portii pentru Ionut Balba. Iar acesta a indeplinit o simpla formalitate la un metru de linia portii, Tatarusanu fiind iesit aiurea pe centrare.

Tot Balba putea produce surpriza in arena ros-albastrilor in minutul 28, insa si-a batut joc de o pasa magnifica de la Bajenaru si a luftat incredibil fata in fata cu Tatarusanu.

La cealalta poarta, Albut a devenit partenerul de pase al stelistilor, Radut si apoi Tanase trimitand mingea direct in bratele portarului. La fel a facut si Onofras in doua faze consecutive, pentru ca in minutul 43 Nicolae Dica sa-si faca aparitia la finalizare dupa ce pana atunci a fost responsabil cu pasele, constructia si centrarile. Emeghara a fost la serviciu cu pasa decisiva de pe dreapta, iar Dica a deviat frumos cu capul spre coltul lung, stabilind avantajul la pauza al gazdelor.

Pentru a fi treaba si mai clara, in startul reprizei secunde Nicolae Dica a dus scorul la 3-1 pentru Steaua, dupa ce Nicolita a centrat gresit de pe dreapta, Tanase a recuperat in cealalta extrema de unde a centrat decisiv. De aceasta data, Dica a inscris cu un sut cu latul de la mijlocul terenului.

Din acest moment, jocul s-a transformat radical. Steaua n-a mai fortat, desi a atacat aproape in permanenta, iar Gloria a pierdut treptat din puteri si n-a mai reusit sa faca altceva decat sa se apere. Doar sutul lui Anton din minutul 61, si ratarea uriasa a lui Szekely de peste un sfert de ora au mai salvat dat impresia ca cei 11 oameni din teren sunt acolo pentru fotbal si nu pentru plimbarea de seara, sau iesirea la iarba verde de 1 Mai.

Onlinesport: Irina Maxim

Steaua: 12. Tătăruşanu - 3. Emeghara, 18. Martinovici, 6. Gardoş, 14. Latovlevici - 16. Nicoliţă (91. C. Matei '68), 5. Brandan, 8. Răduţ. 20. Dică, 10. Tănase (7. Szekely '57) - 11. Onofraş (17. Bilaşco '80). Antrenor: Sorin Cârţu.

Gloria Bistriţa: 22. Albuţ - 14. Achim (15. Nalaţi '46), 27. Szukala, 6. Corallo, 5. Velcovici - 29. Anton, 3. Tudose - 21. Keita, 30. Băjenaru, 23. Mandea (16. Mărginean '81) - 11. Bâlbă (2. C. Petre '40). Antrenor: Nicolae Manea.



Declaraţii după partidă:

Sorin Cârţu: "Probabil că pe Onofraş l-au ajutat discuţiile pe care le-am purtat cu el. Greşim prea multe pase simple, am avut o cădere după primul gol şi nu înţeleg de ce, mai ales că înainte de joc le-am prezentat un material cu Băjenaru pe care îl ştiam că poate să dribleze cu uşurinţă orice jucător.

Dică a răspuns la încrederea pe care i-am acordat-o şi de aceea ne-am felicitat reciproc la golurile sale. Aşa face un fotbalist. El are experienţă, are atîţia ani de fotbal şi ştie să exploateze asta şi să speculeze greşelile adversarilor. Are stofă de fotbalist!

Rezultatul contează în meciul cu Rapid, este al doilea derby al campionatului. Sper ca stadionul să fie plin ca la meciul cu Dinamo. Aş vrea să repetăm jocul bun din prima repriză cu Dinamo. "Îi chem pe fani să fie alături de echipă la partidele viitoare. Vom încerca să ne revanşăm, mai ales că vine derby-ul cu Rapid, dar trebuie să înţeleagă şi ei că este un moment dificil cu această densitate de jocuri. Sînt mulţi jucători accidentaţi, iar atunci şi starea lor de concurs este modificată, este într-un anume fel.


Helmuth Duckadam: "Echipa s-a dăruit. Am muncit mult pentru a marca. În sfârşit, am dat mai mult de un gol, e o victorie meritată. Tănase şi Bănel au fost menajaţi. Dacă puteam, mai schimbam trei-patru jucători. S-a văzut pe final oboseala. Bistriţa era terminată, s-a văzut că echipa era obosită. Totul este de atitudine. Dacă echipa are atitudine şi începe meciul în forţă, nu avem probleme. Mă aşteptam ca Bistriţa să practice alt fotbal, dar ne-am înşelat, atât au putut. Aşa au făcut şi cu Dinamo. Cred că s-au menajat".


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
61 ani de la 04-05-1950

Ziua de nastere a lui Anghel Iordanescu.

Ca fotbalist, a activat doar la Steaua, timp de 20 de ani (performanta neegalata). 318 jocuri - 155 goluri. Palmares ca antrenor: CCE '86 (antrenor-jucator), 3 semifinale CCE, 2 finale CCE, Supercupa Europei, 4 titluri si 4 cupe.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Deznodamant previzibil

Echipa familiei Becali continua sa distruga palmaresul fostei campioane a Europei in confruntarile directe cu rivalii din Stefan cel Mare, iar publicul de pe stadionul Ghencea scandeaza numele defunct