home
29-04-11

Promisiunea făcută lui Sameş, neonorată de Gigi Becali

Nuntă mare în cartier. De fapt, cartierele rivale de-o viaţă se unesc. Ghencea şi Ştefan cel Mare. Borcea şi Becali. Gigi Becali. Dar nu mi-am propus să comentez viaţa personală a nimănui. Nici n-ar fi corect. Altceva e de adus aminte în contextul ăsta plin de belşug, de bunăstare, de lux ieşit din comun, de Shakire şi aşa mai departe. O promisiune făcută de Gigi Becali cam acum o lună unui om bolnav. Foarte bolnav. Ştefan Sameş: “Îl voi ajuta cu bani pe Sameş”, a spus atunci. Fostul mare fotbalist are o boală incurabilă, dar care cu operaţie şi tratament ar putea fi ţinută în frîu. Gigi Becali doar a promis. Pînă azi, Sameş n-a primit nici un ban de la el. Ba i-a fost greu să strîngă banii de drum de la Cluj la Bucureşti. A fost acolo la tratament. Ştiu că nunta-i nuntă şi boala-i boală. Dar mai ştiu şi că promisiunea sau cuvîntul dat, mai ales în asemenea situaţii, contează cît viaţa unui om. Nici mai mult nici mai puţin.

Dacă Becali n-ar fi garantat, n-ar fi fost nimic. E cunoscut ca un tip generos, chiar dacă face toate daniile ca să vadă lumea. Pînă la urmă, le face şi asta e cel mai important. De exemplu, am vizionat şi mi-a plăcut pelerinajul lui la Muntele Athos. L-a difuzat o singură televiziune şi rămîne de văzut care va fi preţul editorial şi de acum încolo în ceea ce-l priveşte pe şeful Stelei. Se spune că, în general, nu face nimic dezinteresat. Dar asta e altă poveste. Sigur că dărnicia lui Becali s-a simţit şi la călugării de la Sfîntul Munte.

Dar, domnule Becali! Aţi anunţat că i-o veţi aduce ofrandă lui Borcea, la nuntă, pe Shakira. Domnule Becali, cu banii de pe un singur toc de la pantofii acestei femei i se poate face un consult medical amănunţit lui Sameş. Perechea de pantofi ar însemna deja o anestezie. Cu banii de pe un sutien al ei sigur s-ar plăti mai multe zile de spitalizare, iar cu banii de pe o rochie oarecare a ei Sameş s-ar trezi deja operat cu succes într-o încăpere de reanimare dintr-un spital civilizat de la Viena. Onorariul acestei femei pentru a veni în România ar fi probabil destul de mare. O întrebare, domnule Becali: ar putea sta cu un sfert de oră mai puţin pentru ca şi Ştefan Sameş să fie salvat? Rugaţi-l şi pe fin să nu se supere. Poate renunţă şi el la mişcările alea celebre din bazin şi cu trabucul între degete, petrecute tot mai rar, cei drept, la loja lui Dinamo. Pentru Sameş, domnule Becali! Şi pentru un cuvînt dat şi neonorat!

Decebal Radulescu(blogsport.gsp.ro)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
1987_RiverPlate_S - toc

2010.12.15_Napoli_S - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Deznodamant previzibil

Echipa familiei Becali continua sa distruga palmaresul fostei campioane a Europei in confruntarile directe cu rivalii din Stefan cel Mare, iar publicul de pe stadionul Ghencea scandeaza numele defunct