home
28-04-11

Fariseu' l-a pus pe Marcel Popescu director sportiv

Vă mai amintiţi de behăielile asurzitoare de mai oieri, alaltăoieri cu "Arsenal de România"? Dar de alea cu "n-ooo săăă maaai cumpăăăr străăăini în viiiaaaţa meeea!" ?

Ei, bine, se pare că, din vară, Fariseu' se ţine de cuvânt: va urma exemplul "ungurilor" de la CFR Cluj, urmând a-l angaja în club pe cel care a transferat în Gruia destui jucători străini foarte buni, Marcel Popescu.

Acesta a fost numit joi în funcţia de director sportiv, în locul lui Narcis Răducan:

"Marcel Popescu o să lucreze cu mine. Azi va veni şi îl angajez deja la Steaua. Va fi director sportiv, în locul lui Narcis Răducan. Va rămâne şi el acolo la club, în staf, dar director sportiv va fi Marcel Popescu pentru că e mai deştept, ştie mai bine, a demonstrat-o. Nu mă despart nici de cei din club, dar îi dublez, n-am ce face. N-au dat rezultate".

"Marcel Popescu e în relaţii bune şi e impresarul lui Conceicao, aşa am înţeles. Îl recomandă faptul că a făcut din Braşov o echipă care joacă cel mai frumos fotbal. Ei şi cu Pandurii Târgu Jiu. Ce înseamnă asta? Conceicao şi ăla de la Pandurii sunt antrenori. Mie de ăia îmi place. Iei de colo de colo şi faci o echipă care combină frumos, asta e mână de antrenor. Din nimic a făcut bici şi ăla la Braşov, şi ăla la Târgu Jiu. Cum fac, bă, ăia şi noi nu putem? 150 de jucători am luat şi tot nu facem aşa. Dar o să facem din vară!"


*** *** *** *** ***


Marcel Popescu este numele rostit de Gigi Becali pentru reclădirea Stelei. Actualul impresar este un nume vechi în fotbalul românesc: acesta a fost preşedintele Craiovei la ultimul event reuşit de olteni, în 1991. Atunci, pe banca Ştiinţei era chiar actualul tehnician al roş-albaştrilor, Sorin Cîrţu. În ultima perioadă Marcel Popescu a reapărut în prim-plan, fiind omul de care se leagă performanţele din ultima perioadă ale celor de la CFR. Jucătorii transferaţi de Popescu la Cluj au adus echipei lui Arpad Paszkany şapte trofe: două titluri, trei Cupe ale României şi două Supercupe.

- Domnule Marcel Popescu, Gigi Becali a anunţat că veţi veni în Ghencea pentru a vă ocupa de transferuri.
- Dacă aşa a spus, înseamnă că Steaua şi Gigi Becali îmi recunosc meritele. Cînd Steaua vorbeşte de tine, atunci nu poţi fi decît măgulit.

- Cînd veţi merge să vorbiţi cu domnul Becali?
- Săptămîna aceasta mă voi întîlni, aşa e politicos. Vom vedea ce vor ei de la mine şi ceea ce eu le pot oferi.

- Veţi fi oficial stelist sau colaborator?
- Să fie clar un lucru: nu merg la Steaua pentru funcţii. Vreau să fiu numărul unu în ceea ce fac, vreau să ajut Steaua cu experienţa mea, să fim eficienţi în ceea ce ne propunem să facem! Steaua e un club care vrea performanţă, pe care l-am respectat întotdeauna.

- Aveţi deja un plan în ceea ce va însemna colaborarea dumnevoastră cu cei din Ghencea?
- Repet, vom discuta. Poate Steaua îl vrea pe Cristiano Ronaldo, iar eu, normal, nu îl pot aduce. Sper ca discuţiile să aibă finalitate pentru că mie îmi place să lucrez cu premianţii!

- Jucătorii pe care dumneavoastră i-aţi transferat la CFR au schimbat faţa acestei echipe, aducînd multe trofee în ultima perioadă.
- Nu-mi place să mă laud singur. Sincer, sînt nemulţumit de mine. De ce? I-aş fi vrut pe clujeni în primăvara Champions League! Asta îmi doream, însă nu s-a putut din cauza unor disfuncţionalităţi.

- Acum sînteţi la Braşov alături de Toni Conceicao.
- Da, lucrez foarte bine cu el. Am început treaba în februarie şi sper ca la finalul sezonului Braşovul să cîştige Cupa. Cînd ai performanţe la o echipă mică eşti mult mai respectat. Noi avem un proiect pe şase luni la Braşov şi vrem să-l încununăm cu un trofeu.

- Venirea dumnavoastră în Ghencea înseamnă şi aducerea lui Conceicao la Steaua?
- Nu este obligatoriu acest lucru. Eu mă ocup de jucători, decizia de a numi un antrenor îi aparţine lui Mihai Stoica.

- Sînteţi pregătit pentru o colaborare cu actualul manager stelist?
- Normal că pot lucra cu Mihai Stoica. Şi el caută jucători de calitate în Portugalia, în Spania şi în America de Sud. Important este să găsim cea mai bună soluţie calitate-preţ. În Portugalia sînt mulţi jucători interesanţi pentru România, pe piaţa din Spania e greu de pătruns şi de adus fotbalişti în ţară.

*** *** *** *** ***


Yazalde Gomes Pinto, vîrful dorit de Mihai Stoica în Ghencea de la vară, e tot mai aproape de Steaua. Transferul fotbalistului de 22 de ani este mai uşor de perfectat acum, deoarece Marcel Popescu este reprezentantul jucătorului care evoluează la Rio Ave. Impresarul deţine chiar o hîrtie din partea Bragăi, club de care aparţine Yazalde, pentru a-l putea transfera în România.

În urmă cu o săptămînă, Miohai Stoica a mers în mod expres în Portugalia pentru a se întîlni cu Yazalde. Managerul stelist a asistat la Rio Ave - Naval, iar în final a vorbit cu fostul internaţional de tineret lusitan. "Mihai Stoica mă vrea la Steaua. I-am spus să trateze cu Braga, mi-aş dori să ajung în România!", a recunoscut în urmă cu cîteva zile Yazalde pentru Gazeta Sporturilor.

4 goluri a marcat Yazalde în actualul sezon pentru Rio Ave, el evoluînd în 23 de meciuri.

Gazeta Sporturilor

*** *** *** *** ***


Acestea fiind spuse, sperăm că o să terminaţi şi voi, "drogaţilor şi bagabonţilor", cu acuzele că Fariseu' şi Gigi al II-lea nu-şi doresc performanţă, că-şi bat joc de club, că nu-şi doresc continuitate, că alte mizerii de-astea atât de uşor de demontat.

A-propos de continuitate şi de mizerii: se pare că preferaţii voştri, Marius Bilaşco, Marius Onofraş, Romeo Surdu sunt în pericol:

"Junior Moraes va fi cât de curând jucătorul Stelei. În 2-3 săptămâni el va semna cu noi. Vor mai veni Matei şi Mihai Costea, probabil vor mai veni şi Spadacio şi Bălan. Vor semna contracte pe 6 luni să vedem dacă sunt în stare să joace la Steaua, dacă nu, să îşi vadă de treaba lor", a spus Fariseu' oieri seară.

Păi, bă, hai să-i numărăm: pe Maicon îl punem? Mihai Costea, Spadacio, ăia doi negri, Moraes. Ar mai fi mers şi Romeo Surdu acilea, da', cum numa' papagalu' ăla de "Beethoven al fotbalului" l-a văzut atacant, n-are rost...

Deci: umflaţi-vă chepturileee, acodardaţi-vă corzile vocaleee, scuipaţi în palme de parc-aţi fi la Tribuna I în Grant şiii haaaai:


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
1987_RiverPlate_S - toc

2010.12.15_Napoli_S - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Deznodamant previzibil

Echipa familiei Becali continua sa distruga palmaresul fostei campioane a Europei in confruntarile directe cu rivalii din Stefan cel Mare, iar publicul de pe stadionul Ghencea scandeaza numele defunct