home
16-04-11

Sportul Studentesc - Steaua: 1-2

Brazilianul Maicon a fost arma letala a lui Sorin Cartu in meciul din Regie, o partida dominata copios de Sportul mai mult de 70 de minute. Cristi Irimia a inscris pentru gazde in minutul 65 un gol fabulos si meciul parea ca se indreapta spre o victorie surprinzatoare dar meritata a studentilor. Maicon a intrat insa pe teren, a inscris de doua ori in sase minute si a dus victoria si cele trei puncte in Ghencea.

Prima ocazie de gol a apartinut studentilor, in minutul 14 Sportul scapand pe un contraatac supranumeric incheiat cu un sut al lui Postolache la bara din stanga, dar Tatarusanu a retinut la coltul scurt.

Dupa un minut a venit si primul sut la poarta al Stelei, Latovlevici sutand pe langa poarta de la aproape 30 de metri. Minutul 19 a adus a doua faza periculoasa a Sportului la poarta lui Tatarusanu, care a fost salvat de fundasi dupa ce a respins slab o centrare a lui Patriche. Sportul a ramas in atac si a mai trimis inca o data periculos pe poarta, dar si de aceasta data stelistii au rasuflat usurati.

Singura data cand a reusit echipa lui Sorin Cartu sa creeze emotii la poarta adversa a fost in minutul 23, cand Nicolae Dica a executat o lovitura libera din extrema stanga. Executia stelistului l-a prins mai prost pozitionat pe Viciu, dar portarul Sportului s-a intins cat a putut si a respins in lateral de la coltul lung.

Farmache si apoi Ferfelea au sutat pe rand la poarta lui Tatarusanu, primul trimitand peste poarta, iar al doilea puternic in blocaj, in timp ce ros-albastrii pareau ca inoata pe teren fara sa stie unde e colacul de salvare. Curelea a fost iar aproape de gol in minutul 36, cand a trecut la cativa milimetri de o centrare de pe stanga. Capitanul Sportului putea relua cu capul din 7 metri, singur in fata lui Tatarusanu.

Prima repriza s-a incheiat cu studentii in careul Stelei. Elevii lui Multescu au scapat in viteza spre poarta, Postolache a primit in stanga si a patruns in careu perpendicular pe poarta, insa sutul sau lobat din 13 metri a fost retinut de goalkeeper-ul ros-albastrilor.

Echipa din Ghencea a revenit in teren mult mai determinata in repriza secunda. Stelistii au echilibrat raportul posesiei si au inclinat terenul spre careul lui Viciu. Insa pericolul real la poarta a aparut mult mai tarziu. Intre timp, Eric Bicfalvi a intretinut atmosfera din tribune cu un sut care a depasit peluza stadionului, spre amuzamentul spectatorilor. Postolache l-a imitat pe Bicfalvi cateva minute mai tarziu, cand a trimis tot in afara stadionului cu un sut din marginea careului.

Prima ocazie de gol a Stelei a aparut abia in minutul 62. Cristi Tanase a primit de la Latovlevici in stanga, a centrat lung pentru Onofras la bara a doua, dar lovitura acestuia de cap a fost retinuta de Viciu langa bara.

La cateva minute distanta Sportul a demonstrat cum se finalizeaza spectaculos o faza. Tibi Balan a centrat excelent din corner de pe dreapta, mingea a ajuns la 14 la Cristi Irimia (65'), al carui sut fenomenal din voleu lateral s-a dus direct la vinclu, lasandu-l pe Tatarusanu sa numere licuricii din fata portii. La doua minute distanta, Tibi Balan putea face 2-0, dar a fost blocat in momentul sutului.

Cu trecerea timpului, disperarea Stelei a facut ca echipa din Ghencea sa apara tot mai des in preajma careului advers, insa problemele la finalizare au fost evidente. Sorin Cartu l-a trimis astfel in teren pe Maicon, in speranta ca brazilianul va avea mai multa inspiratie la poarta adversa. Iar acest lucru s-a intamplat chiar in minutul 80, cand Maicon a restabilit egalitatea cu o lovitura de cap din 6 metri, dupa o centrare din faza fixa.

Sportul a pierdut tot mai mult din viteza, s-a lasat dominata de Steaua si in minutul 86 Maicon a intors tabela in favoarea echipei sale. Brazilianul a inscris tot din marginea careului mic, dar de aceasta data cu piciorul drept, sutul sau in diagonala lasandu-l fara sanse pe Viciu. Atacurile disperate ale studentilor din ultimele minute nu si-au mai atins tinta si Steaua se intoarce in Ghencea cu toate cele 3 puncte.

Onlinesport: Irina Maxim


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/
 
82 ani de la 18-04-1929

Ziua de nastere a lui Ion Voinescu

"Top" Voinescu debuteaza in 1939 la Olimpia Bucuresti.
In 1950 este cerut de Steaua Bucuresti, de unde se va retrage din activitatea competitionala in 1965.
Voinescu a acumulat 22 de selectionari in Nationala Romaniei, o participare la Olimpiada de la Helsinki (fiind considerat de presa finlandeza drept "cel mai bun portar al lumii"), a castigat campionatul Romaniei in 1951, 1952, 1953, 1956, 1959-60 si 1960-61, jucand in total aproximativ 400 de partide in Divizia A si a castigat 5 cupe ale Romaniei.
Pentru meritele sale sportive deosebite, i-au fost decernate Ordinul Muncii Cl. a II-a si Steaua Republicii, fiind, pana in prezent, singurul sportiv roman al tuturor timpurilor onorat cu aceste distinctii.
A obtinut titlul de maestru emerit al sportului si calificarea de antrenor categoria I.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Fanii Stelei din Chisinau au protestat contra lui Becali!

Mesaj al suporterilor stelisti din Basarabia Faptul că suporterii Stelei nu-l mai "înghit" pe Gigi Becali nu mai este demult o noutate. Sezoanele trecute au fost marcate de proteste violente contra europarlamentarului, acestea finalizându-