home
13-04-11

Nea Gigi, om bun

Nea Gigi este un om, bun, suflet cald si pios. El ii ajuta pe cei mai putin norocosi in viata, chiar daca gurile rele sustin ca unii dintre cei care cauta compasiune la poarta vilei din Pipera nu primesc decat niste vorbe... bune.

Nea Gigi, ilustru necunoscut pana sa ajunga, in conditii neelucidate nici acum, patron al clubului Steaua, a avut ocazia de a-i avea alaturi, oarecum conjunctural, pe fotbalistii care au adus cel mai important trofeu al Romaniei - Cupa Campionilor Europeni din 1986. Hagi, Balint, Boloni, Iordanescu, Ienei, Duckadam, Lacatus, Sames si altii au interactionat, voit sau nu, cu nea Gigi in decursul anilor.

Fane Sames, dat afara din Ghencea la inceputul primaverii, traieste o adevarata drama, fiindu-i descoperita o tumoare ce nu poate fi operata in zona urechii drepte. Situatia lui a fost dezvaluita publicului larg abia in aceasta saptamana, insa ea era cunoscuta de oficialii Stelei si alti oameni de fobal de mai mult timp. Sotia fostului fotbalist marturisea chiar ca, solicitand ajutorul clubului pentru care Fane a facut istorie, Valeriu Argaseala i-a recomandat un medic cardiolog (!!!) de la Spitalul Militar. In rest, tacere, in timp ce Sames se lupta cu el insusi si cu sistemul pentru a avea o sansa in plus de a trai.

Un lucru mai putin obisnuit s-a petrecut marti seara. Cosmin Olaroiu, alt om care a scris istorie in Ghencea, la doua decenii dupa generatia lui Sames, intra in direct la un cunoscut post TV. Moderatorul era nerabdator sa afle parerea lui Oli despre preluarea echipei nationale, despre meciurile din Liga Campionilor, despre Steaua, despre orice, mai putin un lucru.

"Nu mai am chef nici de fotbal, nici de meciurile din Champions League, nici de analize, nici de nimic! Am aflat vestea ingrozitoare despre Fane Sames si nu pot sa-mi revin, eu sunt prieten cu el, cu familia lui, mi-a fost antrenor si nu e normal ca Statul Roman sa-l abandoneze, dupa ce a adus glorie tricolorului. Eu o sa-l ajut, sa stea linistit, dar nu eu trebuia sa fac asta, ca nu pentru mine a jucat, ci pentru Romania", a fost, in mare reactia lui Olaroiu.

Pe o alta linie, nea Gigi a ascultat atent, intreband de cateva ori, cinci sau sase, despre ce e vorba. In momentul in care i s-a explicat, bunatatea a explodat.

"Pai care-i problema? Cat costa? Ii platesc eu tratamentul! N-auziti, ba, ca-i platers eu tot! Becali plateste! Vorba lunga saracia omului, PLATESC EU TOT!"

Nu mai conteaza ca, inainte de a publica povestea lui Sames, nea Gigi a fost sunat pentru a i se cere parerea despre acest caz, pentru a-l intreba de ce Steaua nu-si ajuta o fosta glorie. Raspunsul, uluitor de simplu, "Asa, si? e problema mea?" a fost uitat.

"Dar n-am stiut despre ce-i vorba, ca a aparut in ziar, nu stiu unde, o declaratie de-a mea, cica am dat-o eu... m-a sunat un ziarist si nu mai stiu ce i-am zis, dar nu stiu eu nimic, n-am spus eu asa ceva", a sunat explicatia.

Sigur, important este ca Stefan Sames va primi in cele din urma un tratament adecvat si, poate, o noua sansa. Nu conteaza nici trufia unora, nici dezinteresul altora si nici macar starea deplorabila a societatii in care faptele de omenie se fac in exclusivitate, in direct si la ora de maxima audienta.

Ziare.com

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Fanii Stelei din Chisinau au protestat contra lui Becali!

Mesaj al suporterilor stelisti din Basarabia Faptul că suporterii Stelei nu-l mai "înghit" pe Gigi Becali nu mai este demult o noutate. Sezoanele trecute au fost marcate de proteste violente contra europarlamentarului, acestea finalizându-