home
10-04-11

Astra - STEAUA: 1-0 (0-0) - VIDEO

Strict fotbalistic, Steaua aştepta meciul de la Ploieşti, cu Astra, ca pe un prilej de a profita de eşecul lui Dinamo de la Vaslui, scor 0-2, şi de a-şi băga pe mâneca un atu pentru un loc de Europa League. Într-un trecut nu prea îndepărtat, această poziţie era motiv fie de crâncene "războaie de galeria", fie de demisii, fie de luat vreo atitudine, ceva...

Revenind la oile unora, iată echipele care au evoluat în acest meci:

12. Tătăruşanu (căpitanul echipei) - 29. Bonfim, 23. Gerlado, 4. Iliev (21. Ricardo '46), 14. Latovlevici - 16. Nicoliţă, 26. Bicfalvi (20. N. Dică '62), 6. Gardoş, 27. L. Marinescu - 11. Onofraş (9. Burdujan '75), 17. Bilaşco.
Iată şi echipa Astrei, antrenată de fostul internaţional, Tibor Selymes: 77. C. Grigore - 2. Măţel, 4. Mihalache, 6. L. Goian, 13. Junior Morais - 8. Takayuki Seto, 78. N'Doye - 18. Strătilă (3. Oprsal '86), 11. Tigoianu (20. Al. Stan '75), 16. Ţigănaşu (21. Fatai '62) - 14. Miranda.

De menţionat că Surdu, Tănase, Răduţ au fost accidentaţi, iar argentinianul Pablo Brandan a fost suspendat pentru această partidă.

Venind după un meci aproape excelent la Timişoara, etapa trecută, Astra a început jocul după modul în care obişnuia să evolueze şi Tibor Selymes: disciplinată tactic, dispusă la efort continuu şi mai degrabă atentă în apărare, decât preocupată de atac. De remarcat că prahovenii s-au apărat pe două linii la atacurile echipei noastre, cu o linie care număra în multe momente chiar şi cinci fundaşi.

Să mai spunem, în treacăt, şi faptul că marea majoritate a acţiunilor de atac purtate în bandă de Astra (în general, nu numai în acest meci) au ca om de bază un anume Sorin Strătilă (aflat la meciul 50 în Liga I), pe partea dreaptă. MULTĂ BAFTĂ ÎN CONTINUARE, STELISTULE!!!

Steaua a răspuns aşa cum ştim: o linie de mijloc dominată, parcă, de orice adversar, atacanţi puţin (ori deloc) dispuşi să se demarce în viteză (nu s-or mai face la antrenamente exerciţii de dejucarea jocului la off-side, ori de desfacere a apărărilor supraaglomerate, cine ştie...). Oricum, pare că degeaba s-ar demarca atacanţii, întrucât despre pasele care s-ar vrea decisive ale jucătorilor noştri se poate vorbi ca de banii lui Becali din club: ai jura că sunt acolo, şi totuşi...

Primul şut al meciului i-a aparţinut lui Bonfim ('2), iar, cu siguranţă, locuitorii din apropiere au mulţumit călduros conducerii clubului Astra pentru înalta plasă de protecţie din spatele porţii.

Să zicem că următorul şut din acest meci i-a aparţinut lui Junior Moraes ('23). Un fel de-a spune şut: ai noştri şi-au făcut norma obişnuită de faulturi la 25-30 de metri de poartă, iar fratele viitorului nostru atacant a centrat în careu, Tătăruşanu putând reţine acel balonul şi holbându-se la nori.
În rest, meci de Liga I: un dans tribal indefinit, în care 22 de inşi greşesc multe pase, fac exerciţii inutile de a trimite pase exacte pe o distanţă mai mare de 15 metri, sunt incapabili să facă preluări elementare, sunt rareori capabili să aibă dueluri regulamentare unu-la-unu cu adversarul direct, se vaită la fiecare duel mai tare...

În minutul 27, Latovlevici a executat în braţele lui Grigore o lovitură liberă obţinută de Onofraş. Că veni vorba de el: în multe momente ale jocului, Nicoliţă era mult mai avansat ca el, chiar şi în cazul atacurilor poziţionale, deşi el a jucat vârf, iar Bănel...

În minutul 37, are loc un eveniment epocal: Bilaşco a reuşit să lovească balonul cu capul, după un duel cu un adversar (în urma unei lovituri de colţ executate decent de Bicfalvi), dar mingea, încet de tot, se scurge în afara terenului, la vreun metru juma' de poarta adversă. Cică ăsta a fost al doilea şut spre poartă al meciului, tot în dreptul nostru...

După două minute, Geraldo acordă corner după o intervenţie fantastică, din spatele lui Miranda. Unii tâmpiţi şi-au pus problema penalty-ului... Alţi "tâmpiţi" şi-au pus problema: "Cum de era să ajungă mortu' ăla faţă în faţă cu Tătăruşanu?". Una din puţinele scăpări ale defensivei în prima repriză.

Iată statisticile unei prime reprize mai plictisitoare decât ar putea cineva s-o descrie: suturi la poarta: 0-2, suturi pe poarta: 0-0, cornere: 1-1, faulturi: 7-5.

Aşadar, prima parte a fost complet lipsită de faze de poartă: Astra nu a riscat nici măcar un contraatac, apărându-se foarte bine organizat la 30-35 de metri de poartă, Steaua a fost incapabilă să creeze faze de fotbal. De remarcat, totuşi, faptul că jocul defensiv se îmbunătăţeşte pe zi ce trece. Dar, trecând în revistă adversarii, mai degrabă te apucă depresia, decât visele frumoase.

La pauză, Iliev a fost înlocuit de Ricardo Gomes, iar Florin Gardoş a revenit pe postul de fundaş central, alături de Geraldo. De remarcat că, de trei ani, Steaua nu are un cuplu sudat de fundaşi centrali. Printre altele...

Primul şut spre poartă al părţii secunde a aparţinut gazdelor, prin Junior Moraes ('47), care a încercat, fără succes, să rupă partea superioară a plasei de protecţie. Cine zicea că nu se mai face nimic de calitate în ţara asta?

În minutul 50, Bănel Nicoliţă a executat un corner nu în primul fundaş, ci în al doilea. Din păcate, apărările adverse au prostul obicei de a avea mai mult de 3 jucători în careu la fazele fixe de la poarta lor, altfel am fi putut spera...

În minutul 52, Onofraş contemplă mistic modul în care Bilaşco şi Gomes nu izbutesc să pună stop unei mingi câştigate uşor de un adversar. O jumătate de minut mai târziu, Onofraş înscrie un eseu de toată frumuseţea de pe partea dreaptă, iar din contabilitatea clubului Astra va fi scăzută mingea ajunsă dincolo de stadion.

Ca să demonstreze că lumea l-a criticat mult mai aspru decât merita la fazele de mai devreme, în minutul 54, Onofraş izbuteşte şi un şut la firul ierbii. Faptul că s-a aflat la 8 metri de buturile adverse, nemarcat, şi că a trimis la un metru pe lângă cele două bare aflate la 7,3 metri distanţă una de alta sunt detalii...

În minutul 57, Nicoliţă trimite puţin pe lângă poartă de la 14 metri, fără preluare. Surprinzător, dar un şut chiar bun!

În minutul 58, Tătăruşanu scapă săpunu' după o lovitură liberă a lui Junior Moraes, pe la 10 metri, lateral dreapta. Corner. Respingem, iar Strătilă luftează de la 18 metri. Aşadar, lovitură liberă pentru Astra, potrivit arbitrului Istvan Kovacs. Măţel nu mai repetă execuţia din tur, dar Astra izbuteşte primul atac poziţional al meciului mai lung de un minut.

În minutul 61, iese Bicfalvi (ioi, o jucat băietu' aista?) şi intră Dică. Bănel marchează momentu' cu o nouă centrare în out de poartă. Nu fiţi răi, îl duela careva!

În minutul 63, Bilaşco trimite cu şpiţu' în out de poartă, la vreo 10 metri de poarta lui Grigore, de la 18 metri. Nu e, dom'le, vina lui că nu se afla nimeni pe direcţia mingii!

În minutul 65, Onofraş îi trage una-n talpă lu' N'Doye. Dacă un meci de Liga I face 60.000 de euro, faza asta ar trebui să coste singură vreo 5.000! Păi unde mai vezi aşa ceva? Pe bune, acu'...

Un minut mai încolo, Bilaşco sare la cap cu un adversar, după o centrare bună a lui Bonfim. El câştigă faultu', nu ploieşteanu'!

În minutul 69, Bonfim mai trimite o centrare bună, iar Grigore respinge din spatele lui Bănel şi a lui Bilaşco. Preeeaaa sus, bă!

În minutul 71, Marinescu ia pe cont propriu o fază pe partea stângă. Dacă nu se termina terenu', cine ştie...

În minutul 72, Gardoş se plasează excelent, în faţa lui Takayuki şi blochează şutul niponului. Dacă echipa şi-ar face treaba pe jumătate pe cât şi-o face Gardoş... SUNTEM SĂTUI DE "DACĂ"!!!

În minutul 74, Marinescu trimite cu capul mult pe lângă poartă, din colţul careului de 6 metri. Deşi centrarea lui Bonfim a fost din nou decentă, fundaşul Astrei s-a apărat excelent. După această fază, Burdujan i-a luat locul lui Onofraş.

În minutul 76, Strătilă era să înscrie, după ce Marinescu şi Latovlevici s-au invitat reciproc la un balon înalt, la 4-5 metri de poartă. Abia a doua desincronizare în defensiva noastră în acest meci.

Faulturi de liga a III-a, mingi greşite, pase în out, centrări în braţele portarilor, preluări în out, pase lungi direct în out (de poartă)...

În minutul 84, inevitabilul se întâmplă: şutul pe poartă îi aparţine lui Dică! Cătălin Grigore a reţinut cu aceeaşi uşurinţă care s-ar scărpina pe ceafă.

În minutul 86, Bănel execută tot în al doilea fundaş o lovitură liberă, ăia pleacă pe contraatac, dar Fatai îi pasează lui N'Doye în braţele lui Tătăruşanu. Nu a greşit decât cu vreo 30 de metri...

În minutul 88, Bănel se îngălbeneşte: Ricardo Gomes a şutat şi mai prost ca el, şi mai departe de poarta adversă! Halal coechipieri...

În minutul 90, Tătăruşanu respinge în corner un şut al lui N'Doye, de la 5 metri. Corner. Tătăruşanu respinge, Mihalache trimite al doilea şut pe poartă al echipei sale, după cel al lui N'Doye de mai devreme, mingea cade pe gazon în faţa lui Tătăruşanu şi intră în poartă: 1-0 pentru gazde! Acesta este cel de-al doilea gol primit în "era Cârţu", după cel din meciul cu FC Vaslui. Deci goluri primite - înfrângeri: 2-1!

La faza următoare, Tătăruşanu trimite cu capul mult pe lângă poartă lovitura de colţ executată de Dică, iar meciul se încheie.

Primul meci dintre cele două echipe a avut loc în 1998. De atunci s-au disputat 14 partide. Steaua are 6 victorii, iar Astra 5. 3 meciuri s-au încheiat la egalitate. La Ploieşti, Steaua nu a obţinut decât o victorie, în sezonul 2002/2003, graţie golului înscris de Marian Aliuţă, dintr-un penalty obţinut de Florentin Dumitru.

Statistica reprizei a doua: suturi la poarta: 2-5, suturi pe poarta: 2-1, cornere: 1-3, faulturi: 5-10.

CONCLUZII:

Meci extrem de slab făcut de elevii lui Sorin Cârţu!
Dacă fotbalul s-ar rezuma la o defensivă bună, Steaua ar fi o echipă decentă. Păcat, însă, că fotbal înseamnă faze de atac purtate într-o viteză cât mai mare, pase rapide cu scopul de a înscrie sau măcar de a şuta PE poartă, driblinguri în viteză, centrări exacte, de-astea... Din acest punct de vedere, jucătorii actualei Steaua ar trebui să dea bani grei doar pentru onoarea de a purta tricoul roş-albastru.

AFARĂ CU TOŢII DIN GHENCEA, păcălicilor!!!

Lari

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Fanii Stelei din Chisinau au protestat contra lui Becali!

Mesaj al suporterilor stelisti din Basarabia Faptul că suporterii Stelei nu-l mai "înghit" pe Gigi Becali nu mai este demult o noutate. Sezoanele trecute au fost marcate de proteste violente contra europarlamentarului, acestea finalizându-