home
07-04-11

Remember 6 aprilie 2006: Sfertul "UEFAntastic"!

Au trecut zile. Au trecut ani şi ne aducem aminte cu bucurie de eliminarea Rapidului din sferturile de finală ale Cupei UEFA.

De atunci a trecut fix 5 ani, returul acelei duble manşe s-a disputat pe 6 aprilie 2006, pe stadionul "Lia Manoliu", încheiat la egalitate, 0-0.

Dacă acum cele două rivale se zbat în mediocritate, performanţele pe plan intern şi extern au lipsit cu desăvârşire în ultimii ani. Dar, cu toate acestea, în urmă cu 5 ani, cele două formaţii uimea întreaga Europă cu prestaţiile lor în acel sezon european.


În urmă cu un sezon, sezonul 2004-2005, Steaua s-a încununat Campioana României, urmând să participe în preliminarile Ligii Campionilor. A intrat direct în turul doi preliminar al competiţiei, unde a eliminat fără probleme echipa irlandeză Shelbourne FC, cu scorul general de 4-1, calificându-se astfel în ultimul tur preliminar, unde, din păcate a fost eliminată dramatic de norvegienii de la Rosenborg BK, cu scorul general de 4-3. Cu toate acestea, Steaua s-a calificat în Cupa UEFA, urmând să aibe parte de un sezon fantastic. În ultimul tur înainte să acceadă în grupele competiţiei, Steaua a eliminat fără probleme, tot o echipă norvegiană, Vålerenga, cu scorul de 6-1 la general, calificându-se în grupele competiţiei. A făcut parte dintr-o grupă cu RC Lens (Franţa), Sampdoria (Italia), Hertha BSC Berlin (Germania) şi Halmstad (Suedia). A terminat grupa pe prima poziţie, fără gol primit, după două victorii: 4-0 cu Lens (acasă), 3-0 cu Halmstad
(acasă) şi două rezultate de egalitate, ambele 0-0 cu Sampdoria şi Hertha Berlin, în deplasare.

În şaisprezecimi, Steaua a dat piept peste olandezii de la Heerenven SC, pe care i-a eliminat cu scorul general de 3-2. În optimile de finală, Steaua a căzut cu spaniolii de la Betis Sevilla. După un 0-0 acasă, a urmat o victorie categorică la Sevilla, 3-0, calificându-se în premieră în sferturile de finală ale Cupei UEFA.

Tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Cupei UEFA, care a avut loc pe 17 martie 2006, la sediul forului european de la Nyon (Elveţia), a programat un duel 100% românesc, între Steaua şi Rapid. Giuleştenii au ajuns în această fază a competiţiei după ce s-a calificat dintr-o grupă cu Rennes (Franţa): 2-0 acasă, Sahtior Donetk (Ucraina): 0-1, în deplasare; PAOK Salonic (Grecia): 1-0 acasă şi înfrângere cu 2-1 la Stuttgart (Germania). În optimi i-a eliminat pe nemţii de la Hertha Berlin, 3-0 la general şi pe Hamburger SV, 3-2 la general.

Partida tur al sfertului "UEFAntastic" s-a disputat, joi, 30 martie 2006 pe stadionul "Valentin Stănescu - Giuleşti" şi s-a terminat la egalitate, scor 1-1, după golurile lui Bănel Nicoliţă pentru Steaua, respectiv Viorel Moldovan pentru Rapid. Returul s-a jucat o săptămână mai târziu, pe 6 aprilie 2006 pe stadionul naţional "Lia Manoliu". Meciul s-a terminat, la fel ca în tur, la egalitate, însă de data această fără goluri, astfel că Steaua şi-a adjudecat biletele pentru semifinalele competiţiei, datorită golului înscris în deplasare.

Din păcate, drumul echipei Steaua Bucureşti s-a oprit în semifinale, mai exact în Anglia, la Middlesbrough, după o seară de coşmar, fiind eliminată după o victorie cu 1-0 acasă şi un eşec usturător, 4-2 în Anglia.

Flory_steaua23

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Fanii Stelei din Chisinau au protestat contra lui Becali!

Mesaj al suporterilor stelisti din Basarabia Faptul că suporterii Stelei nu-l mai "înghit" pe Gigi Becali nu mai este demult o noutate. Sezoanele trecute au fost marcate de proteste violente contra europarlamentarului, acestea finalizându-

free html hit counter