home
04-04-11

Licitatia drepturilor TV Liga 1: S-au vandut doar trei pachete, spre stupefactia lui Dragomir [update]

Licitatia drepturilor TV pentru Liga 1 sezoanele 2011/2012, 2012/2013 si 2013/2014 s-a incheiat. Asa cum noi am anticipat in momentul anuntarii procedurii si cand LPF a anuntat ca doreste minim 100 de milioane de euro, acest lucru nu s-a intamplat. Televiziunile nu s-au aruncat si nu au cumparat toate pachetele, RDS (Digi), Romtelecom si Antena 1 cumparand fiecare cate un pachet, din cele 9 totale. In acest moment, din sezonul viitor, vom vedea doar trei partide din Liga 1, daca lucrurile raman asa si nu se va anunta o licitatie ulterioara. Cele trei pachete s-au vandut cu 36 de milioane de euro plus TVA, pe trei sezoane, fata de 80 de milioane de euro plus TVA pe cei trei ani anteriori.

Licitatia pentru vanzarea drepturilor de televizare din Liga 1 pentru urmatorii trei ani s-a transformat intr-un adevarat esec pentru Liga Profesionista de Fotbal. Dumitru Dragomir spera sa obtinta cel putin 100 de milioane de euro, insa in cele din urma a vandut doar trei pachete. Televiziunile s-au inteles intre ele si au cumparat doar trei pachete, iar Dumitru Dragomir a ramas socat: "Felicitari, ne-ati tras-o!"

Licitatia a inceput promitator. A fost scos in fata primul pachet si ochii lui Dragomir straluceau de fericire cand a vazut ca Dolce si RCS concureaza direct. Primul pachet a fost adjudecat de RCS (Digi) pentru 13.2 milioane de euro + TVA, pentru urmatorii trei ani.

De la al doilea pachet, lucrurile s-au complicat. Dolce a fost singura televiziune interesata si a cumparat drepturile pentru 12.9 milioane de euro + TVA, pentru urmatorii trei ani.

Incepand cu vanzarea pachetului trei, lucrurile s-au oprit, spre stupefactia lui Dragomir. Pentru pachetele 3, 4, 5, 6 si 7 nici o televiziune nu a licitat, astfel ca pachetele au ramas nevandute. Dragomir s-a inrosit la fata si nu isi mai gasea cuvintele, nestiind ce sa faca.

Pachetul 8 a fost luat de Antena 1, pentru 10.5 milioane de euro plus TVA, in timp ce pachetul 9 a ramas nevandut (TVR nu a mai participat la licitatie).

In total, drepturile TV au fost vandute pentru suma de 36,6 milioane de euro, o suma mai mica de trei ori decat anticiparile lui Dumitru Dragomir.

Ce se va intampla in continuare

Daca lucrurile vor ramane asa, din sezonul urmator la TV vor fi transmise doar trei meciuri pe etapa (din noua). Totusi, mai mult ca sigur se va organiza o noua licitatie, pentru vanzarea celorlalte pachete.

Dumitru Dragomir a recunoscut acest lucru si a trimis chiar si un mesaj amenintator pentru reprezentantii televiziunilor. "Vedem cine rade la urma", a avertizat Dragomir.

De ce s-au suparat televiziunile.

Suma mare de pornire pentru vanzarea fiecarui pachet nu a reprezentat principala problema la licitatia de luni. Reprezentantii televiziunilor au fost deranjati de modul in care au fost impartite optiunile, deoarece acestea nu erau certe, ci se schimbau de la o etapa la alta. Practic, intr-o etapa o televiziune transmitea optiunea unu, iar etapa urmatoare optiunea numarul noua.


OnlineSport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
47 ani de la 05-04-1964

Ziua de nastere a lui Marius Lacatus

Atacant, remarcat prin viteza si un simt al portii foarte dezvoltat. Palmares: 10 titluri, 6 cupe, 2 finale CCE (una castigata), 3 semifinale CCE, Supercupa Europei ('87), finalist in Cupa Intercontinentala ('86). Peste 350 de jocuri si 90 de goluri.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Fanii Stelei din Chisinau au protestat contra lui Becali!

Mesaj al suporterilor stelisti din Basarabia Faptul că suporterii Stelei nu-l mai "înghit" pe Gigi Becali nu mai este demult o noutate. Sezoanele trecute au fost marcate de proteste violente contra europarlamentarului, acestea finalizându-