home
02-04-11

Poli Timisoara - Steaua Bucuresti 0-0

Etapa cu numarul 23 a adus pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, doua echipe decise sa profite de pasii gresiti ai Otelului si sa atraga titlul de partea lor. Timisoara si Steaua au aratat spectatorilor un meci de lupta dar fara spectacol si un fotbal limitat.

Tatarusanu - Bonfim, Geraldo, Iliev(Ricardo, 70), Brandan - Nicolita, Gardos, Bicfalvi, Surdu(Latovlevici,89) - Maicon(Onofras, 52), Bilasco

Amandoua echipele au aratat inca din primul minut ca isi doresc cele 3 puncte. Astfel, suturile de la distanta au reprezentat arma cea mai des utilizata in prima repriza. Din pacate, se pare ca jucatorilor romani le lipseste tehnica necesara pentru a inscrie de la distanta, Curtean, Alexa, Bonfim sau Nicolita facandu-se mai mult de rusine prin incercarile lor.

Ultimul, Nicolita, a avut in gheata cele mai mari ocazii ale primei reprize. In doar 10 minute, fostul mijlocas al Timisoarei a incercat de 3 ori poarta lui Pantilimon, facandu-se de rusine de fiecare data. Prima data, in minutul 25, Nicolita a lovit prost o minge pe care oricine ar fi trimis-o in poarta lui Pantilimon. Din 9 metri, Nicolita aproape ca a dat pe langa minge, trimitand-o penibil pe langa poarta Timisoreana. Tot el a trimis dupa 5 minute un sut de la distanta, mult peste poarta, in plopi. Si-a incheiat festivalul rusinii in minutul 34, cand a fost blocat de Cisovsky, dupa o pasa buna data de Maicon.

Atacantul brazilian nu a fost acelasi ca cel din meciul cu Dacia Chisinau. Un lucru normal, daca ne gandim ca Steaua a fost aproape 0 in ceea ce priveste constructia. Cum la mijlocul terenului Cartu i-a pus pe Bicfalvi si Gardos, jucatori cu rol mai mult defensiv, sarcina constructiei a cazut pe umerii lui Nicolita si ai lui Surdu. Insa cei doi, fiind scapati de "problema Szekely", au fost total inexistenti. Banel mai mult a stricat, in timp ce Surdu a fost mai tot timpul pe jos.

Cu toate acestea Maicon a fost cel mai activ jucator ofensiv al Stelei, singurul care chiar s-a vazut pe teren. S-a batut mult, a fugit mult, a muncit mult si, chiar daca nu a primit multe pase utile, a fost mult mai prezent in joc decat Bilasco, fotbalist care a jucat rolul omului invizibil in prima repriza.

Inceputul reprizei secunde a adus partea a doua din filmul "Nicolita - Cand mingea e mai tehnica decat tine". Minutul 46, Banel a inaintat pe flancul drept, avea 2 coechipieri in careu in pozitii foarte bune, a centrat prost. Dupa doar 1 minut a fost din nou blocat de defensiva timisoreana. Au mai trecut alte cateva minute si baiatul din Faurei a lansat din nou o racheta Tomahawk in directia Libia. De data asta, insa, Nicolita a avut o scuza. Atmosfera din tribunele stadionului Dan Paltinisanu a fost foarte, foarte incinsa. Si asta la propriu, fanii timisoreni reusind performanta de a-si da singuri foc.

Desi unii poate ca nu au inteles de ce, in minutul 52,a iesit Maicon, inlocuit de Onofras, si nu Bilasco sau Surdu sau Nicolita, raspunsul a venit aproape instantaneu. Oficialii stelisti au facut aceasta mutare pentru a-l salva pe tanarul atacant brazilian, pentru ca acesta sa nu fie infectat cu boala care-l mistuie pe Nicolita si care-l impiedica sa joace fotbal. Din pacate, Bilasco nu a fost asa de norocos. Daca anul trecut era considerat unul dintre fotbalistii romani cu cel mai bun joc de cap, in meciul cu timisoara am fost martorii unei schimbari de roluri. Bilasco nu a mai lovit mingea cu capul. Mingea a ajuns sa il loveasca pe Bilasco in cap. Si nu o data, ci de doua ori.

A continuat jocul haotic, fara idei, si au reaparut suturile de la distanta, la ambele porti. Alexa a luat si el boala lui Nicolita si s-a facut de rusine in minutul 62, nereusind sa inscrie dintr-o pozitie extraordinara. Daca in prima ora de joc Timisoara a parut sa acuze absentele din lot, in ultima jumatate de ora jocul Timisoarei a crescut vizibil, ocaziile inmultindu-se la poarta lui Tatarusanu. Curtean a cerut penalty, in minutul 69, dupa o intrare aiurita a fundasului bulgar. Cristi Balaj nu a dat, insa, nimic.

Dupa o noua centrare in aut de poarta a lui Banel Nicolita, a venit si randul lui Surdu sa isi arate limitele. Atacantul nu a reusit, in minutul 75, sa-l invinga pe Pantilimon din pozitie de 1 la 1, dupa o gafa a apararii timisorene.

Inca doua ocazii pentru Steaua, in minutele 83(Bicfalvi) sii 87(Nicolita) si meciul s-a incheiat cu un 0-0 care mentine Otelul pe primul loc.

A fost un meci care a aratat foarte clar limitele celor doua echipe. Timisoara e dependenta de cativa jucatori cheie in timp ce Steaua pur si simplu nu poate.


Adrian


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Fanii Stelei din Chisinau au protestat contra lui Becali!

Mesaj al suporterilor stelisti din Basarabia Faptul că suporterii Stelei nu-l mai "înghit" pe Gigi Becali nu mai este demult o noutate. Sezoanele trecute au fost marcate de proteste violente contra europarlamentarului, acestea finalizându-