home
31-03-11

Strigat ros-albastru

Protestele vin şi de la Cluj. Un avocat şi un inginer îl acuză pe Gigi Becali că îşi bate joc de Steaua.

Puteau să-şi ocupe timpul cu altceva. Să-şi vadă de profesiile lor stresante. Ionuţ Oproae este avocat, iar Mihai Ciobanu este inginer. Ambii fac parte din Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti (AISS), filiala Cluj, care numără 40 de membri. Sînt catalogaţi drept ultraşi, iar asta sună strident în urechile bunilor cetăţeni. Sînt pur şi simplu doi tineri care iubesc Steaua. De ce au căutat reporterul? “E dureros pentru un suporter să vadă că Gigi Becali îşi bate joc de Steaua. De un an de zile nu mai mergem la meciurile echipei de fotbal. Singura excepţie am făcut-o la Alba Iulia, cînd a venit Piţurcă. Mergem la handbal, baschet sau polo. E tot vorba de Steaua. Nu mai merg la partidele Stelei cît timp e Gigi Becali, să ştiu că joacă o finală de cupă europeană”. Primele cuvinte i-au aparţinut, normal, avocatului. Continuă Mihai: “Gigi Becali a venit la Steaua doar să scoată bani, să-şi facă imagine. A scos bani din participările în Liga Campionilor”.

Pînă la mitingul, care va avea loc pe 17 aprillie, ora 15:00, în faţa Palatului lui Becali din Bucureşti, cei doi au trecut în revistă rechizitoriul: “Becali face pe antrenorul, ne-a jignit gloriile. Nu mai vrem să-şi critice jucătorii în public. Clubul nu are o organigramă bine definită, e plin de nepotisme. Nu există un proiect, Academia s-a desfiinţat”. N-au fost menajate nici fostele glorii, chemate să-i asigure pauze de respiraţie finanţatorului. ”Duckadam nu face absolut nimic. Este pus să liniştească spiritele. Lăcătuş mai are de învăţat ca antrenor. S-a întors pentru bani. Nu e puţin să iei 200.000 de euro în loc să stai pe plajă în Spania. N-am fi vrut să se întoarcă la Steaua. Lui Ilie Dumitrescu i-am dat sute de mesaje să nu-i accepte oferta lui Gigi Becali”, povesteşte Ionuţ, iar Mihai îl aprobă. Nici Meme Stoica nu a fost cruţat: ”A făcut o mare greşeală că s-a întors. Stă frumos, ascultă, nu i se potrivea mottoul de pe blog. S-a lăsat călcat în picioare, şi-a pierdut credibilitatea. A dispărut pentru noi”.

Îi rog să-mi spună în cine mai au încredere din familia roş-albastră. Îi enumeră dintr-o suflare: “Ienei, Tudorel Stoica şi Boloni”. Cum le răspund microbiştilor ce susţin că Steaua ar deveni un club falimentar fără aportul financiar al lui Becali? “Va veni cu siguranţă un alt om de afaceri. Sînt convins 100% că, dacă pleacă Becali, vine cineva. Un brand ca Steaua îţi aduce profit. Se umple stadionul, îţi faci o strategie de marketing”, e pledoaria lui Ionuţ.

Ce înseamnă un suporter adevărat? “Să fie independent. Să facă diferenţa între circul de pe sticlă şi performanţă”, e portretul schiţat de Ionuţ. Mihai îl completează: “Să aibă demnitate şi mentalitate de învingător. Mulţi acuză AISS-ul din cauza lui Becali, care ne-a făcut drogaţi şi derbedei. Majoritatea membrilor asociaţiei au şcoală, sînt mulţi băieţi cu doctorate şi masterate”. AISS-ul reprezintă Peluza Sud, în timp ce Nordul îi aparţine lui Mustaţă. Cele două peluze sînt scindate. ”Nordul e cumpărat de Becali. Oamenii lui Mustaţă ne-au cerut 500.000 de lei vechi pe un bilet la Cluj. Nişte bişniţari”.

E dimineaţă şi telefoanele sună. Se aude şi girofarul unei salvări. E undeva, departe. Mihai şi Ionuţ se ridică, gata să intre în jungla urbană. Nu-i mai întreb dacă nu fac o excepţie pentru derby-ul de la Timişoara. M-a lămurit Ionuţ: “Aş fi dispus să aştept doi, trei, zece ani, perioadă în care Steaua să nu prindă cupele europene şi Gigi să nu-şi scoată banii. N-aş suferi absolut deloc dacă ştiu că apoi Becali va pleca”.

Alin Fornade
blogsport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Fanii Stelei din Chisinau au protestat contra lui Becali!

Mesaj al suporterilor stelisti din Basarabia Faptul că suporterii Stelei nu-l mai "înghit" pe Gigi Becali nu mai este demult o noutate. Sezoanele trecute au fost marcate de proteste violente contra europarlamentarului, acestea finalizându-