home
29-03-11

Ieftineală

Ieri mi-am luat celular, unu’ şucar, era la ofertă, ieftin, cât o brichetă, am dat un şfanţ găsit într-un şanţ, unde voiam, pe furiş, să... culeg măcriş, că n-am mai prins la promoţie, era să fac şi comoţie, atac vascular, da-i bun că mi-am tras celular !

Goria de la tejghea dormea pe ea, am întrebat-o de codu’ imei, ea scutura din cercei, neştiutoare, a naibii... şutoare, l-a chemat pe unu’, cică reparator, un manglitor, mi-a zis să-i pun codu’ pin, da’ n-am putut de la vin, nu eram matol, momentu’ era nasol că una stătea aplecată, scria factura stresată, avea unghii ca mâţele, i se vedeau... iţele, prins în încrengătură am şi uitat de factură, i-am zis lu’ ăla că mă duc să-i bag codu’ puk, direct, fără pin, să-l scap şi pe dânsu’ de chin. A venit aia cu factura, că se grăbea să schimbe tura, sprintenă ca o gazelă a şi uitat de cartelă, voia să-i dau semnătură, turuia din gură, îmi explica de oferte, io mă uitam la... pomete, mi-a zis de concursuri cu premii, io cântăream... starea vremii, surprins de protuberanţe uitasem de circumstanţe.

I-am dat cartea de identitate ştampilată pe spate, i-am arătat c-am votat dar dânsa a scos un oftat, i-am zis că-s cetăţean responsabil, circul pe carosabil, plătesc rovignete, diverse tichete, facturi şi chitanţe, taxele la finanţe, dau bani la biserici şi popi şi culmea, tot dau în gropi ! Dar ea mi-a tăiat tupeu’, mi-a notat cenepeu’, seria şi număru’, a ridicat umăru’ şi dându-şi păru’ pe spate mi-a zis de oferte în rate. Mi-a spus că dacă-mi fac rată, primesc de îndată, un tichet valabil, direct, amiabil, la mare meci mare, de calificare, un derby de lux, noi cu Benelux.

Atunci mi-am amintit că sunt suporter, fan, că am o ţară, nu-s orfan, am retrăit istoria cu toată gloria, de la daci şi romani până la români şi ţigani, de la Apolodor din Damasc până ce eu să mă nasc, de la cnezatele lu’ Glad şi Gelu până în zilele lu’ Nea Nelu, cum tot băteam hunii pe rupte până la Udrea şi Lucian Bute, vedeam moşnenii, răzeşii, iobagii, vedeam cum s-a dus la turci Hagi, pe turci i-am bătut, da’ le plăteam tributu’, mă uit şi mă mir, ce tare e Mutu, ce fotbalist, ce maşini, ce neveste, o viaţă desprinsă dintr-o poveste, la fel şi Florescu şi alte vedete, mă duc la meci ca să-i văd pe-ndelete, să-i admir, să-i stimez, să-i aplaud frenetic, chiar şi când scuipă pe gazonu’ sintetic, o viaţă am şi-o gaură-n... spate, ocazii ca asta nu vin peste noapte, mă duc deci la meci, voi, capete seci, ce tot cârcotiţi, contestaţi şi huliţi, nu vă convine, n-aveţi ruşine, nu sunteţi români, nici creştini, doar păgâni, nu ştiţi că Nea Gigi face biserici, că-i binecuvântat de clerici, uns şi împărtăşit, la Muntele Athos năşit, dă bani la călugări şi la toţi săracii, voi sunteţi tartorii, diavolii, dracii !

La meci o să fie şi oficialii, toţi federalii, vine Corleone şi Naşu’, doi într-unu’, ca arpacaşu’, mai vine şi Lupescu Ionuţ, băieţaş finuţ, mai vorbeau unii, adică nebunii, c-ar fi avut partipriuri cu casele de pariuri, dar nimeni n-a dovedit c-aşa-i, vine şi Kassai, trezorieru’, e tare boieru’, vine Nea Vali, adjunctu’ Ligii, păcat că nu vine Nea Gigi, poate mai vin şi vedete mondene, deja am văzut maşini ilfovene.

Cel mai rău îmi pare de Răzvănel, ce naiba tot au unii cu el ?! Mie mi-a plăcut din scurt, de când făcea reclamă la iaurt, când întindea guaru’ pe pâine ziceai că-i rahat de... calitate, e gagiu modern, balaoacheş la ten, nu-i purisan neghiob, are cercel într-un lob, în lob la ureche, n-are pereche, un cercel e destul că altfel credeam că e jvul, da’ omu-i şi familist, nu-i unu solist, de ce să-l dea afară, doar aşa, într-o doară, ce dacă-i băiatu’ lu’ tata, doar nu l-a făcut de-a gata, i-a trebuit şi o mamă care plânge sărmană când vede că puiu’ dă chix şi-apare pe Wikileaks. Io zic să-l lăsăm să-şi facă treaba, să nu-l stricăm cu graba, să-l mai lăsăm o rundă că poate norocu’ abundă, să-l mai lăsăm chiar un tur că şi-aşa suntem rupţi în... prejur, s-avem răbdare, doar nu dau hunii, la anu’ vine sfârşitu’ lumii !

Am activat cartela sim, sănătoşi să fim, am primit un mesaj de reclamă, să bag de seamă, că po’ să-mi fac horoscopu’, să-mi aflu scopu’, destinu-n tarot, într-o zi voi fi mort, configuraţii astrale, da’ mă ardeam la parale. Mi-au mai zis că po’ să câştig optzeci de mii de parai, c-o să ajung în Rai, de parcă n-aş fi fost, vorbe fără rost, că doar trăiesc într-o ţară de vis, greu de descris, nici nu poţi crede, noroc că avem frunza verde ! Hai România, forza băieţi, onoraţi frunza cu tot cu scaieţi, tot ce atârnă, stă într-o rână, paragini pe margini sau lături pe laturi, în rest prostie până te saturi, manele şi fum de grătare, cenuşiu pe alocuri cu raze de soare, raţiuni sterpe ce nasc doar otrepe, puneţi preţ pe gunoi, pe arama din voi, faceţi din aur cocleală şi din orice, ieftineală !

LDS

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
52 ani de la 01-04-1959

Ziua de nastere a lui Duckadam

A fost portarul care a aparat patru lovituri de la 11 metri in finala CCE '86. Palmaresul lui la Steaua include: 2 titluri si o cupa a Romaniei. In '86, a fost votat fotbalistul anului. A marcat si un gol, din penalty, in 1986 (Cupa Romaniei).
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Fanii Stelei din Chisinau au protestat contra lui Becali!

Mesaj al suporterilor stelisti din Basarabia Faptul că suporterii Stelei nu-l mai "înghit" pe Gigi Becali nu mai este demult o noutate. Sezoanele trecute au fost marcate de proteste violente contra europarlamentarului, acestea finalizându-