home
19-03-11

Steaua - FC Vaslui 1-1 (0-0)

Asa cum ne-am obisnuit, la Steaua orice minune dureaza maxim o etapa. Cei care s-au asteptat sa il vada din nou pe Radut titular, cei care sperau sa nu il mai vada pe Nicolita macar la mijlocul terenului, cei care visau sa vada noul brazilian Stelist, Maicon, toti au fost dezamagiti in momentul in care cele doua echipe au iesit pe teren.

Tătăruşanu - Bonfim, Gardoş, Geraldo, Brandan - Nicoliţă, Bicfalvi(Radut,46), Ricardo, Szekely(Latovlevici) - Surdu - Bilaşco

Desi suporterii stelisti au fost foarte galagiosi, Vasluiul a parut a fi echipa care joaca acasa. Echipa lui Porumboiu a controlat prima repriza, Steaua multumindu-se sa joace pe contraatac. Adailton si Wesley au semanat panica in careul stelist de fiecare data cand au inaintat cu mingea la picior spre poarta lui Tatarusanu. Cei doi au combinat frumos in minutul 6 iar Adailton a trimis pe langa poarta.

Pe contraatac, Steaua a raspuns prin Szekely si Surdu. Szekely, jucand mijlocas stanga, in locul lui Tanase, care si-a rupt spatele in baie(macar atat, daca tot nu vrea sa-si rupa nimic pe teren pentru Steaua) a avut cele mai mari ocazii ale primei reprize, trimitand in bratele lui Kuciac sau peste poarta, din pozitii foarte bune. La randul lui, si Surdu a aratat ineficienta in fata portii.

Simtind ca jocul Stelei nu merge la mijloc, Cartu l-a schimbat, la pauza, pe Bicfalvi cu Radut. Steaua a devenit mai prezenta in jumatatea Vasluiului si, dupa alte cateva ocazii, a reusit sa deschida scorul. In minutul 51, Nicolita a profitat de o eroare a fundasilor centrali vasluieni, a scapat singur cu portarul si a inscris pentru 1-0.

In minutul 63, Cartu l-a trimis pe Latovlevici in locul lui Szekely. Tanarul fundas stelist a revenit dupa operatia la rinichi si a jucat primul meci oficial din acest an, facandu-si imediat prezenta simtita pe teren. La doar un minut dupa intrare, Latovlevici a ratat o buna ocazie de gol, trimitand din careu, un voleu pe langa poarta lui Kuciac. De asemenea, Szekely a iesit de pe teren in uralele galeriei steliste, aceasta scandandu-i numele.

Incet, incet, Stelistii au renuntat sa mai controleze jocul si au facut pasul inapoi. Pentru Vaslui a fost destul. In minutul 79, Adailton a trimis perfect o lovitura libera de la marginea careului, lasandu-l fara replica pe Tatarusanu si restabilind egalitatea pe tabela.

Pentru batranul stadion Ghencea a fost, probabil, picatura care a umplut paharul. Nocturna cea care a vazut cum Steaua matura pe jos, candva, cu echipe ca Vasluiul, a "protestat", meciul fiind intrerupt 10 minute.

Cu prelungiri prelungite, Steaua - Vaslui s-a terminat la egalitate, 1-1, un rezultat care dezavantajeaza ambele echipe.
Despre meci multe nu sunt de spus. Joc greoi, greseli multe si pline de haz, plictiseala mare. Desi a avut in spate o galerie galagioasa, Steaua nu a reusit prea multe.

Din tot meciul trebuie sa spunem doar un lucru. Gardos a fost cel mai bun stelist de pe teren. A jucat bine, fara greseala, a facut un cuplu foarte bun cu Geraldo. E destul de clar de pe acum ca Steaua, desi trece printr-un sezon dezastruos, a castigat un jucator care poate ajunge mare de tot.


Adrian




FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
74 ani de la 22-03-1937

Ziua de nastere a lui Emerich Jenei

Antrenor emerit, Jenei a reusit cu Steaua, ca antrenor, castigarea CCE in '86, trei Campionate ale Romaniei si doua Cupe ale Romaniei.
30 ani de la 22-03-1981

Ziua de nastere a lui Mirel Radoi

Capitanul Stelei, el este omul ce da siguranta apararii avand insa si un sut care de multe ori a invins portarii adversi
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Piturca, portret in oglinda sparta

Victor PiturcaDupă anii în care am încercat să înţeleg cum Craiova l-a pierdut, lăsându-l să joace pe la Târgu Jiu şi pe la Scorniceşti (ultima era o promovare!), Piţurcă la Steaua mi s-a părut cea m

Costelinho

Tunar În afară de şuturile din lovitură liberă, Gâlcă n-avea mai nimic din harul brazilienilor. Şi atunci de ce fusese numit Costelinho? Din simplu motiv că Gâlcă nu se preta la nici un alint. A