home
10-02-11

Steaua - Crvena Zvezda: 0-0

Steaua a terminat la egalitate, scor 0-0, al şaptelea amical din Antalya, cu Crveda Zvezda, acesta fiind primul meci din 2011 în care nu am reuşit să înscriem. Sau Steaua Roşie Belgrad, pentru microbiştii mai distanţi de "fenomen". Sârbii sunt antrenaţi de fostul uriaş mişlocaş Robert Prosinečki (care a împlinit 42 de ani pe data de 12 ianuarie).
Elevii lui Marius Lăcătuş nu ne-au surprins cu nimic: au evoluat fără nicio idee tactică, se vede de la o poştă că nu se exersează nicio schemă de joc în timpul antrenamentelor, iar "fotbaliştii" noştri derulează cu succes concursul "cine face cele mai mari greşeli tehnice personale".


Echipa de start: Stanca - Bonfim, Geraldo, Galamaz, Brandan, Marinescu, Ricardo, Nicoliţă, Dică, Szekely, Bilaşco. După pauză, pe teren au mai intrat Lungu, Martinovici, Bicfalvi, Surdu, Onofraş, Baciu şi Emeghara.

Dică este unicul jucător al echipei noastre, în acest moment, care este capabil - când are chef - să dea o pasă dintr-o singură deviere, care se mai descurcă să pună un stop decent, care (încă) nu a uitat cum se şutează pe poartă din afara careului.
Merită remarcat şi Laurenţiu Marinescu, un mijlocaş care stă bine pe picioare, cu un simţ decent al anticipaţiei, care pare să ştie binişor să pună piciorul pe balon.
Galamaz şi Geraldo Alves încep să se sincronizeze, dar, la capitolul fundaşi centrali, mai avem de muncă.
Nu în ultimul rând, să spunem şi că Marius Lăcătuş ne propune, meci de meci, o tânără speranţă: Eugen Baciu. Oricum n-are rost să-i încerce pe babacii de la Steaua II...

În rest: multă nimereală, mulţi jucători evoluează fie din entuziasm, fie din determinare - cum ar fi Surdu ori Szekely - iar alţii dau senzaţia fie că aşteaptă un telefon de la o altă firmă de construcţii, fie că s-au cam săturat şi că aşteaptă o lege a pensiilor mai blândă.

Duminică, 13 februarie, Steaua va juca ultimul amical al acestui cantonament, cu locul al patrulea din Ungaria, Debrecen.

Declaraţii după meci:

George Galamaz: Am întîlnit o echipă foarte puternică şi trebuie să privim şi partea bună a problemei, nu am luat gol. Am făcut un meci bun, am avut ocazii destule, dar avem timp să îndreptăm lucrurile care nu au mers astăzi. Burdujan e un jucător foarte bun şi sînt sigur că va fi la fel de bine primit şi de suporteri. Orice jucător care poate să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul e binevenit. Trebuie să arătăm pe teren că sînte mai puternici decît echipa de anul trecut.

Narcis Răducan: A fost un meci bun, un meci al Stelelor Estului. Este bine că nu am pierdut, chiar dacă a fost un meci amical. Este bine că nu au fost jucători accidentaţi pentru că se anunţa un meci tare. A fost un meci de pregătire bun, cu plusuri şi minusuri. Pe Burdujan l-am primit frumos. Este în urmă cu pregătirea, dar a intrat în program cu preparatorul fizic. Este un jucător care a jucat la un nivel bun în România, este un stângaci autentic şi un bun marcator. Are toate calităţile necesare pentru a se adapta la Steaua. Dacă va juca bine, cred că toată lumea îl va susţine. Deocamdată, nu se mai pronunţă numele Moraes la Steaua.

Helmuth Duckadam: Aşteptările au fost mai mari, dar, din păcate, marcăm destul de greu, iar asta e o problemă serioasă. Poate că problemele se vor rezolva pînă la meciul de duminică şi atunci vom vedea, probabil, şi echipa cu care Lăcătuş va începe returul. Faptul că nu am marcat astăzi e îngrijorător prin prisma turului, cînd am avut probleme serioase din acest punct de vedere. Cu siguranţă echipa e mai puternică decît în turul de campionat. Steaua e mult mai agresivă acum şi numai aşa pot apărea şi rezultatele. Singura problemă care o mai avem e faptul că ne creem situaţii, dar nu marcăm atît de mult cît ne-am dori.

Geraldo Alves: N-am mai reuşit să finalizăm, ca jocul trecut. A fost bine că nu am primit gol, ofensiv am jucat mai bine, dar nu am avut noroc, ultima pasă nu a mai fost perfectă, ca să înscriem, ne-a lipsit un centimentru ca să marcăm. Burdujan e timid, trebuie să se obişnuiască, e binevenit aici, ca oricine vine aici. Îi vom oferi tot sprijinul pentru a avea prestaţii bune.

Steaua a disputat până acum 6 amicale în Antalya, bilanţul fiind de 3 victorii, 2 egaluri şi o înfrângere:

Steaua 2-0 Hoffenheim II
Steaua 1-1 Kapfenberg
Steaua 4-1 Sheriff T.
Steaua 1-1 D. Zagreb
Steaua 1-2 Lech Poznan
Steaua 1-0 Koper

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

LA MULTI ANI, GICA!!!

Pe Curand, HAGICIANULE!!!În data de 5 februarie 2011, UNICUL Gică Hagi împlineşte vârsta de 46 de ani! FCSteaua.ro, în numele Suporterilor Stelişti, îi urează "Regelui" un călduros LA MULŢI ANI! cu un fragment a

Destinul lui Ştefan Sameş: întîi operat de coxartroză, acum dat afară de la Steaua: "Aşa au vrut să scape de mine?"

Stefan SamesEste 11 dimineaţa şi gerul înveleşte Complexul Sportiv Steaua. Un bărbat de 59 de ani stă în cabinetul doctorului echipei secunde şi povesteşte. Nu, acum nu are probleme medicale, doar că nu