home
01-02-11

Triunghiul Bermudelor

1 februarie 2011. Tocmai a trecut prima luna din noul an, o prima luna plina de -sa le zicem- aventuri pentru Steaua si stelisti. S-a terminat si perioada de transferuri in Europa si, desi asta nu conteaza la noi, ca suntem mai cu mot, nu ar strica sa analizam ce se intampla la Steaua.

Normal, aceste analize s-ar face la sfarsitul unui sezon. Insa, pentru ca la Steaua e o situatie mai speciala, nu ar strica sa le facem din luna in luna(desi ar trebui facute zilnic).

Sa incepem cu inceputul.
Piturca a venit ca manager in aceasta vara. Si-a adus oamenii lui in conducere(printre care multi fosti jucatori de-ai Stelei - la copii si juniori), a facut si transferuri destul de bune tinand cont ca banii au lipsit. Nu a trecut insa mult timp si si-a dat seama ca nu se poate lucra cu Becali. A plecat el, a plecat si o parte din oamenii lui din conducere. Becali a scapat repede de jucatorii care nu-i placeau.
Cum echipa era fara antrenor, oieroparlamentarul si-a intors privirea catre Spania, cautand frumosul caracter al lui Lacatus. A fost refuzat insa de cel numit pe vremuri "Fiara" si l-a pus antrenor pe Ilie Dumitrescu, care a venit cu oamenii lui si care a cerut un nou lot de jucatori. Asa a venit la Steaua "lotul Urizceni", jucatori luati in contul unei datorii, jucatori care ar fi preferat sa plece altundeva, in strainatate.
Ilie a facut a facut insa o mare greseala(l-a scos pe Nicolita din echipa) si, astfel, nu a stat nici el prea mult la echipa. Secundul lui, Edi Iordanescu, a trecut principal pentru cateva clipe dar nici el nu a facut fata cerintelor creditorului.
Vazand ca Steaua nu se misca foarte rau, ca adversarele se misca extrem de rau, momit cu "lotul urziceni" dar si cu un salariu pe masura(luat la punga, nu corect, ca noi, prostii), pe Lacatus l-a apucat din nou dragostea pentru Steaua si s-a intors pentru a "n"-a oara,
Si pentru ca performanta sa fie garantata, creditorul l-a mai adus si pe Mihai Stoica, zis MM.

Concluzie: La sfarsitul turului Steaua ocupa locul 7, cu 29 de puncte, la 10 de primul loc.

Dar a venit pauza de iarna si a inceput din nou perioada de transferuri, perioada preferata de toti suporterii stelisti, perioada in care visele pun stapanire pe toti si discutiile se aprind. Eric, Moraes, Kone, Dembele, Neagu, Rapa, etcetera, etcetera, etcetera... O mie de nume(in mare parte necunoscute) si doar un transfer: Dica, adus sa joace pe datorie.

Chiar daca la veniri Steaua sta prost, la plecari e pe primul loc.
Zapata, Kapetanos, Stancu, Florentin Matei, Abrudan, antrenorii de la copii si juniori, copiii si juniori... Te-ai gandi ca nu mai ramane nimeni la Steaua. Dar nu e asa. Desi a scapat de jucatori cheie si de antrenori care aveau ca scop formarea de noi jucatori, Steaua s-a intarit la capitolul antrenori secunzi. Astfel, echipa creditata de becali are nu mai putin de 3 secunzi: unul pus de Gigi, unul adus de Laca si unul propus de MM.

Oare ce vor face toti acesti secunzi la Steaua? Probabil ca vor intra pe teren in locul jucatorilor accidentati(Emeghara, Latovlevici, Tanase, Martinovic, etc).

Nu ai cum sa nu te minunezi cand observi cum lucreaza cei de la Steaua, exact ca niste politicieni care azi zic una si maine se contrazic.
Zapata a fost dat afara in suturi, ca nu avea valoare, dar a ajuns la Galatasaray. Imediat dupa ce acesta a plecat, Steaua s-a pus sa caute portar, aducandu-l inapoi pe Stanca, portarul de care a scapat cu doar cateva luni in urma.
Pe Stancu l-a dat la Galata pe 6 milioane dar Steaua va primi doar 3(ca 3 milioane apartin verilor creditorului, desi asta e ilegal) si din astea 3, cu siguranta in cont vor intra 0.
Pe Kapetanos Steaua l-a "trimis" la CFR pe post de "cal troian". Ramane de vazut cine se va bucura de cadourile grecului in acest retur. Statistica lui Kapetanos, aproape un gol la fiecare 2 meciuri, ar cam spune ca nu Steaua.
Dupa astfel de ispravi, se mai mira cineva ca Florentin Matei da probe la Fiorentina dupa ce a plecat gratis din Ghencea?

Insa totul e bine cand se termina cu bine. Iar ultimul amical al Stelei din luna ianuarie s-a terminat cu bine. Sheriff a fost calcata in picioare, 4-1, tripla Dica, tribunele sunt in delir, Becali a renuntat la transferul lui Moraes, MM e brazilian, Lacatus isi da cu mingea-n cap...de fericire.

Viitorul s-ar parea ca nu arata rau. Bineinteles, viitorul Stelei nu a aratat niciodata rau, nu din punct de vedere declarativ. Iar la noi, in locul unde lucrurile normale nu se intampla prea des, doar gura conteaza, pentru ca gura bate curu'. Eh, ca nu poate sa bata pe Otelul, Gaz Metan, Dinamo, Rapid sau alte echipe, asta nu conteaza. Cei 3 crai din club sa fie sanatosi, asta e tot ce conteaza. (Sanatatea noastra nu conteaza si nici cea a Stelei, pentru ca "poti sa arzi steagul Stelei da' sa nu-l injuri pe becali".)

Gigi, MM si cu Laca au pornit din nou la drum, avand ca scop hegemonia. Hegemonia Stelei, bineinteles, nu cea proprie. Doar niste rai, huligani si drogati ar putea spune ca cei 3 nu urmaresc binele Stelei. Si cum faptele vorbesc pentru fiecare in parte, s-ar parea ca cei rai, huligani si drogati sunt chiar Gigi, MM si cu Laca.

Iar Steaua se scufunda si sta sa dispara. Dar asta e deja ceva normal in triunghiul bermudelor.


Adrian

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
31 ani de la 03-02-1980

Ziua de nastere a lui George Ogararu

A plecat de la Steaua in vara anului 2006 cu destinatia Ajax Amsterdam. A revenit la Steaua in vara anului 2008 sub forma de imprumut pentru intreg sezonul.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Umbra Samanthei

Steaua 1978În ţara de origine al lui Eugen Ionesco, e o inflaţie de Ioneşti. Ia uitaţi-vă numai în fotbal: atacantul golgeter Ion Ionescu de la...Grant; suficientul preţios Jackie; harnicul mijlocaş O

Puiul de caprioara

Alin ArtimonA debutat la Steaua pe 20 septembrie, 1989, la numai 18 ani, intr-o victorie cu 5-0 impotriva defunctului Inter sibian, o echipa tare in acea perioada. Cariera tanarului subtirel si cu chica plina de