home
14-01-11

Renta...ce?

"Dorim rentabilizarea clubului." - MM Stoica, Narcis Raducan si restul baietilor care pupa mana ciobaneasca

In 2011, acesta pare a fi noul motto al Stelei. Toti doresc rentabilizarea acestui club de fotbal. Problema e ca ei nu stiu ce inseamna cuvantul "rentabil".

Luat din DEX, rentabil = avantajos, productiv, banos, profitabil. Dar, privind masurile luate de conducerea stelista, ajungem la concluzia ca "rentabil" inseamna fix inversul cuvintelor enumerate mai sus.

Ca sa nu ne mai tot lungim cu filozofii, e destul de clar ce incearca sa faca conducerea ros-albastra: reducerea cheltuilor.

Cum sa faca ei ceva rentabil cand au decis sa renunte la golgeterul Stelei din ultimele 2 sezoane? Si, atentie, sa RENUNTE GRATIS! Daca l-ar fi pus pe Kapetanos pe lista de transferuri si i-ar fi fixat un pret apropiat de valoarea sa, totul ar fi fost corect si i-am fi putut intelege. Becali nu mai are bani, lumea stie asta. Si, cum el are nevoie de bani pentru a-i plati pe toti colindatorii, manelistii si ziaristii care ii fac vizite la palat, nu e de mirare ca toate fondurile Stelei ajung la el in buzunar. Asadar, vanzarea golgeterului echipei ar fi un lucru logic, pentru ca Steaua are nevoie de bani pentru a supravietui.

Dar Kapetanos a fost pur si simplu dat afara, pentru un motiv de tot rasul: un cartonas rosu.

Ce a facut conducerea Stelei nu e rentabil, dar e logic, daca ne punem in locul lor. Conducerea stelista incearca sa scada cheltuielile dar sa si dea tunuri(obicei prost preluat de la creditor). Indepartarea lui Kapetanos e necesara daca Gigi vrea sa ia vreodata 6 milioane de euro pe Stancu. "Motanul" trebuie sa joace titular, trebuie sa fie linistit, sa nu isi faca griji ca si-ar putea pierde locul in favoarea grecului care a participat la un campionat mondial. Mai important, Stancu trebuie sa dea goluri. Dar de asta se ocupa restul echipei. In acest sezon se pare ca Steaua a preluat modelul dinamovist al golgeterilor prefabricati. Echipa poate sa piarda dar e absolut obligatoriu ca Stancu sa dea gol.

O alta masura nerentabila a conducerii steliste a fost indepartarea lui Zapata. Portarul columbian a fost dat afara si acum e in vizorul Galatei(ii tinem pumnii si speram sa ajunga acolo). Probabil gafele l-au adus in atentia uneia din cele mai titrate echipe din Turcia. Colac peste pupaza, Steaua cauta acum portar.

Sa fi incercat macar promovarea unor tineri. Dar nu, conducerea Stelei nu are de gand sa ii dea vreo sansa lui Lungu. Ei cauta inca o rezerva pe care sa dea bani multi.

Si daca tot am vorbit de tineri, saptamana aceasta, cel mai laudat tanar jucator din Ghencea a fost lasat si el sa plece liber. Dupa ce l-au comparat toti cu Messi si cu Hagi, dupa ce Steaua s-a batut cu nu stiu ce echipe ca sa-l pastreze, dupa ce baiatul a primit un contract de profesionist, Florentin Matei a primit o hartie prin care a fost lasat sa plece gratis.
E logica aceasta mutare? Nu.
E rentabila? Nici atat.

Steaua are mari probleme in ceea ce priveste centrul de copii si juniori, centru care nu a mai scos de la Ogararu si Paraschiv nici un tanar de valoare, care sa se impuna in prima echipa. Echipa a doua a inceput cu Bumbescu antrenor, a avut rezultate foarte bune desi jumatate din lot a fost dat la Urziceni si, pentru ca la Steaua conteaza pe cine stii, nu ce stii, fostul fundas de la Sevilla a fost dat afara pentru a fi inlocuit de eternul Strizu, mega antrenor care a dus satelitul clubului pe pozitii de unde se vede foarte bine liga a treia. Si pentru ca nici o fapta rea nu ramane nerasplatita, Strizu a fost promovat ca sef al centrului de copii si juniori, in locul sau venind "Lita" Dumitru, ca antrenor al Stelei II.

Desi are o lista destul de lunga de despartiri(nu vanzari, atentie!), la capitolul achizitii Steaua nu s-a prea miscat. Am tot auzit povesti despre Moraes, despre nu mai stiu ce baieti de la Galati, despre Wesley, Chipciu, Gaman, Mihai Costea sau Szukala - POVESTI! A venit Dica, liber de contract si cam "liber" si de fotbal, ca in ultimii 2 ani mai mult a jucat numele lui pentru el. Si din vara o sa mai vina, teoretic, o sa mai vina si Gabi Matei, un fundas dreapta tanar. Asta inseamna a te intari? Pana in vara, Gabi Matei poate sa se transforme din super tanara speranta in, "m-am pacalit cu el" si "imprumut la gloria buzau" - vezi cazul Tatarusanu, care a avut nevoie de vreo 2 ani ca sa faca ceva la Steaua.

NERENTABIL! NERENTABIL! NERENTABIL!

Era o vreme cand conducatorii Stelei(MM, Argaseala) erau laudati. Pe vremea aia ei nu erau niste pupindosisti. Pe vremea aia lucrau la Steaua, nu la Becali. Atunci era pus binele Stelei pe primul loc. Acum e pus binele lui Becali.

Cand Geraldo, cel mai bun fundas al Stelei din acest sezon, vine si spune ca se simte bine la Steaua, ca vrea sa ramana si ca, daca sunt probleme cu banii, ii asteapta oricand pe conducatorii stelisti sa renegocieze contractul(care, fie vorba intre noi, pentru un fundas de valoarea sa nici nu e asa de mare, mai ales in 2011), chiar nu e rentabil sa incerci sa scapi de el.

Dar poate ca nu intelegem noi ce vor sa faca acesti baieti pentru clubul nostru drag. Ce ziceti, MM, Vali, Narcis, Gigi, ne explicati si noua ce intelegeti voi prin "rentabilizarea clubului"? (Este, evident, o intrebare retorica.)


Adrian

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Pentru veteranii Armatei Romane: suntem alaturi de voi!

Clubul Sportiv al ARMATEICand spui "Armata Romana" spui "Steaua" si invers. De la infiintare si pana-n zilele noastre, cele doua institutii s-au confundat. Intr-un fel, ambele au (re)prezentat demnitatea, mandria si gloria ac

[handbal] Interviu Stefan Birtalan

Stefan BirtalanReporter steaua.ro: Buna ziua domnule Birtalan. De la AISS suntem, ne puteti acorda un scurt interviu? Stefan Birtalan: Aaaa…Sunteti draguti voi. Bravo, ma bucur pentru voi ca faceti o treaba foarte