home
13-01-11

Pentru veteranii Armatei Romane: suntem alaturi de voi!

Cand spui "Armata Romana" spui "Steaua" si invers. De la infiintare si pana-n zilele noastre, cele doua institutii s-au confundat. Intr-un fel, ambele au (re)prezentat demnitatea, mandria si gloria acestui popor. Istoria Armatei Romane s-a facut pe front, acolo unde milioane de reprezentanti ai ei si-au dat viata pentru tricolor si gloria Stelei s-a nascut in lupta, dar intr-una sportiva.

In orice tara care isi respecta eroii, si deci care se respecta pe sine, veteranii Armatei Nationale sunt pretuiti si respectati. Cum actuala Romanie si-a pierdut legatura cu fiinta sa, am putut afla ca cei care au imbracat camasa militara si-au stat de veghe la hotar sau la cutremur, au fost umiliti. Li s-au redus pensiile pentru care au muncit si au cotizat toata viata!

Astfel pensiile a peste 83.000 de militari ai Armatei Romane au fost reduse ca urmare a Legii 119/2010/ si HG 735/2010. Mai mult aceasta lege este una care incalca Constitutia Tarii, cea pe care militarii sunt chemati s-o apere cand e nevoie, incalcandu-se principiul retroactivitatii.(art. 15, alin. 2 ) Reducandu-li-se pensiile pentru care au muncit, acestia au devenit niste oameni oare-care, anulandu-se practic trecutul lor de militari. Pentru ca trebuie sa fim sinceri: ei nu au fost niste oameni oarecare! Cel care este la dispozitia tarii in orice clipa,cei aflati mereu "in stare de lupta" , sunt oameni deosebiti. Cati dintre noi nu se simt jigniti si ofensati cand seful le cere sa stea peste program sau cand sunt chemati sambata sau duminica la munca? Atunci ce sa mai zica militarii, pentru care o zi obisnuita de munca poate insemna, statistic dovedit, moartea? Doar acest considerent este suficient pentru a intelege ca ei nu sunt niste oameni obisnuiti. Ei, asemenea profesorilor, doctorilor, inginerilor, avocatilor sau politistilor, reprezinta coloana vertebrala a societatii! Si ar trebui tratati ca atare in toate tarile civilizate ale lumii.

Din pacate, in Romania ultimilor 20 ani, s-a urmarit incovoierea pana la rupere a acestei coloane. Iar in ceea ce priveste componenta armata, noi avem obligatia si dreptul de a nu tacea.

Acesti oameni au ridicat clubul Steaua si l-au servit. Trecand peste generatii, bucuriile pe care vi le-a adus acest club se leaga de Armata Romana si de militari. In aceste momente grele, consider ca este de datoria noastra sa le fim aproape. Sa le transmitem mesajul nostru de sustinere si de apropiere sufleteasca. In luptele lor nu au fost singuri, gandindu-se mereu la cei de-acasa. Acum a venit randul nostru sa le aratam ca nu s-au sacrificat degeaba.


Onoarea si patria, traiasca Armata Romana!

Suporterii Stelişti

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Pentru veteranii Armatei Romane: suntem alaturi de voi!

Clubul Sportiv al ARMATEICand spui "Armata Romana" spui "Steaua" si invers. De la infiintare si pana-n zilele noastre, cele doua institutii s-au confundat. Intr-un fel, ambele au (re)prezentat demnitatea, mandria si gloria ac

Inceput de drum

Cupa RomanieiData de 19 decembrie este o data de referinta in istoria glorioasa a Stelei. Putini cunosc acest fapt si chiar mai putini cunosc de ce aceasta data este una istorica. Pe 19 decembrie 1949, Steaua, pe