home
08-01-11

Speranta moare ultima... dar pana la urma tot moare

Este agramat, nu are cultura generala, nu are respect pentru nimeni si nimic, minte, injura, face ilegalitati, trateaza oamenii ca pe animale-in cazul de fata oi. Din aceste "calitati" deducem ca este o mizerie. Mizeria e tratata cu matura, apa si sapun sau cu ignoranta. In cazul de fata, oricat ne-am minti pe noi insine, aceasta mizerie ne-a schimbat vietile. Noua, celor care suntem cititi, educati si ne consideram destepti, demni si drepti. Pare paradoxal, nu?

Spiritul de independenta dar si increderea in fortele propriine-au facut de multe ori, in mod natural, sa ii lasam pe altii sa ne influenteze viata. Chit ca au fost parinti, bunici, oameni de valoare, primul instinct a fost sa nu ii ascultam si sa ne facem viata asa cum vrem noi.

E uite, ca un mizerabil ca Gigi Becali ne-a schimbat vietile, unora chiar radical. Cum a reusit? nici nu ne-am dat seama. Cum anumite gaze toxice te omoara fara sa iti dai seama, asa si acest personaj diabolic si mizer s-a strecurat in casele noastra, de obicei prin intermediul televiziunilor si a ziarelor. Partea si mai proasta este ca s-a strecurat si in inimile noastre si a incept sa ne distruga incet dar sigur. Cum? S-a folosit de Steaua, acel spirit care ne domina trairile si sentimentele.

Cat de bucurosi eram cand se apropia ziua meciului pana acum cattiva ani? Acea bucurie nu mai exista. E inlocuita fie cu ura, fie cu resemnare. Cat puteam sa iubim oameni ca Duckadam sau Lacatus? Ii adoram. Am fi ascultat mai degraba un sfat de la ei decat de la parinti. Au fost idolii copilariei noastra, personaje dupa care ne ghidam viata. Acum au ajuns sa ne provoace un amalgam de sentimente ciudat de mila, greata, furie. Cum incepea inima sa o ia razna cand eram la 203 statii de tramvai de Ghencea in drums spre meci? Cum se auzeau cantecele si se simtea acea mireasma placuta de fum de tigara, fumigene si mirosul hartiei pe care erau printate stangaci biletele? Acum, multi nici nu mai luam acel tramvai spre meci, trecem prin zona doar daca avem treburi personale sau suntem in drum spre lucru. De acel miros, in care se simtea performanta si atmosfera de mare meci, nici vorba...Acum este un miros de oaie amestecat cu acel miros de cetateni care au alergie la apa si sapun si locuiesc deobicei in comunele din jurul Bucurestiului.

Cati baieti destepti, baieti cu facultate nu pot gasi slujbe pe masura pentru ca au dosare penale facute la nimereala de niste polististi analfabeti care au primit ordine de la el, animalul care pe nesimtite ne-a schimbat viata. Cator fotbalisti le-a intrat cariera in declin dupa ce au fost pacaliti cu vorbe si contracte false de acelasi nenorocit fara scrupule? Ce-or face copiii aia din asa zisa academie care a fost deschisa doar ca sa mai apara analfabetul prin ziare, dupa care a fost inchisa-fie si partial- la fel de subit? Cate mii de potentiali tineri suporteri a piedut Steaua din cauza acestui babuin?

Acest personaj mizer a creat o intreaga sleahta de fani, a schimbat mentalitatea unora slabi de duh devenind un ideal pentru ei-cei ce datorita lui sunt convinsi ca nu iti trebuie scoala, educatie si maniere ca sa te realizezi in viata. Presa noastra incompetenta si societatea bolnava au creat un monstru care la randul lui creaza alti monstrii, iar din pacate, fostul templu, locul in care am trait unele dintre cele mai tari senzatii din viata, a devenit pestera si locul de pelerinaj al acestor monstrii.

Bucuriile oferite de Steaua ne faceau viata mai usoara, mai frumoasa, ne faceau sa uitam de greutatile vietii in Romania si in timpul perioadei comuniste si a perioadei de dupa Revolutie. In ultimii ani, bucurii deloc. Stres, furie, pentru unii poate si depresie. Mintile noastre au fost asa de incetosate de ura si indignare pentru ceea ce a facut el Stelei, echipei noastre iubite, incat nici nu am bagat de seama ca acest nenorocit ne-a afectat negativ vietile noastre personale. Si noi suntem de vina ca am lasat asta sa se intample, insa si societatea din care facem parte e de blamat. Intr-o tara civilizata si normala, aceasta situatie al dracu de complicata nu ar fi fost posibila si aceasta mizerie umana nu ar fi iesit la suprafata niciodata. Hai ca am plecat sa imi fac pasaport...

Visan Bucur

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gabi Balint - parte din Steaua

Anii de sus ai gloriei lor...Dupa despartirile de Marcel Raducanu si Lita Dumitru, inceputul anilor `80 era marcat de necesitatea remanierii unui lot care avusese sansele lui (multe), dar care, acum, se considera, pe buna dreptat

ROŞU’

Nicolae UngureanuNicolae Ungureanu, un fotbalist de mare valoare, provenit din şcoala craioveană, a evoluat sub culorile alb-albastre 10 sezoane. Cum părul său bătea în roşcat, tribuna l-a alintat „Roşu’�