home
08-01-11

Paradoxul Steaua: Multi nepoti, putini fotbalisti

Gigi Becali, finantatorul Stelei, a oferit, la inceput de 2011, inca o proba a competentei sale in ceea ce priveste conducerea unui club de fotbal.

Mai intai, latifundiarul a anuntat ca Steaua va renunta la doi jucatori - Pantelis Kapetanos. Grecul era cel mai bun marcator strain din intreaga istorie a "ros-albastrilor" si singurul stelist prezent la Cupa Mondiala din Africa de Sud. Bulgarul, unul din cei mai inteligenti mijlocasi din Liga 1, fotbalist ce se plia pe orice stil de joc, aprecieri facute Ilie Dumitrescu, fost antrenor in Ghencea.

Motivul oficial? Salariile prea mari, daca 250.000 sau chiar 300.000 de euro pe sezon pot fi considerate salarii mari la un club ce are pretentia de a juca in grupele Ligii Campionilor. Neoficial, cei doi au fost concediati pentru ca asa a vrut Becali, lucru recunoscut chiar si de latifundiar. Nu salariile mari au fost problema, ci faptul ca Anghelov si Kapetanos au crezut ca Steaua are o conducere profesionista, capabila sa respecte termenii unui contract.

In locul lor n-a venit inca nimeni, insa se prefigureaza deja noi achizitii "low budget", vizati fiind jucatorii liberi de contract.

Imaginea este completa daca amintim si faptul ca antrenorul Marius Lacatus nu a fost consultat, ba chiar a indurat o umilinta publica atunci cand i s-a reamintit ca parerea lui nu conteaza.

La nici o saptamana distanta, acelasi Becali anunta cooptarea in staff a lui Ionut Lutu, fost fotbalist de mare talent, insa fara vreo afinitate sau calitate care sa il recomande in aparatul administrativ de la Steaua. Practic, a fost adus in Ghencea pentru ca se intelege bine cu patronul. Imediat a fost dezvaluit si salariul lui Lutu, 3.000 de euro pe luna, dar si postul sau - acela de sofer!

Aici ne lovim de paradoxul numit Steaua, club care nu-si permite sa plateasca salarii mari unor fotbalisti ce produc pana la urma sume importante (sa nu uitam ca golurile lui Kapetanos din sezonul trecut au calificat echipa "ros-albastra" in Europa League), dar achita remuneratii fabuloase... soferilor!

Iar cazul Lutu nu este singular, ca el sunt o multime de nepoti, veri, prieteni sau cunoscuti ai lui Gigi Becali carora li s-au gasit locuri caldute si bine platite in staff-ul administrativ. Antrenori, team-manageri, directori de departamente, simpli functionari, toti au fost impusi pe post dintr-un singur motiv - apropierea de patron.

Ca in fiecare pauza competitionala, Gigi Becali anunta din nou restructurari masive in lot. Din nou se vorbeste despre concedieri si reduceri ale salariilor. Cum bine spunea Kapetanos, s-a ajuns ca Steaua sa aiba nivelul contractelor sub cel al cluburilor de mana a treia din Grecia. Insa pretentiile nu scad odata cu ratele contractuale, ba chiar se maresc.

In conditiile astea, nu prea mai mira pe nimeni pozitia Stelei din clasament si nici faptul ca echipa din bulevardul Ghencea n-a mai castigat un trofeu de ani buni. Iar marile economii facute la fiecare jumatate de an se duc pe apa sambetei, alimentand fondul de salarii al nepotilor.

ziare.com

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Voteaza utilizatorul anului 2010!

Votarea pentru concursul "Userul anului 2010", se va desfasura pe forum, la ACEASTA ADRESA, pana Duminica 16 ianuarie 2011, orele 23:59. Mult succes participantilor!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gabi Balint - parte din Steaua

Anii de sus ai gloriei lor...Dupa despartirile de Marcel Raducanu si Lita Dumitru, inceputul anilor `80 era marcat de necesitatea remanierii unui lot care avusese sansele lui (multe), dar care, acum, se considera, pe buna dreptat

ROŞU’

Nicolae UngureanuNicolae Ungureanu, un fotbalist de mare valoare, provenit din şcoala craioveană, a evoluat sub culorile alb-albastre 10 sezoane. Cum părul său bătea în roşcat, tribuna l-a alintat „Roşu’�