home
06-01-11

Mihai Stoica: "Rentabilizarea clubului, cel mai important obiectiv"

Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a organizat joi, 6 ianuarie, o conferinţă de presă, în care a vorbit despre planurile conducerii clubului şi despre alte chestiuni pe marginea cărora presa a tot bătut apa-n piuă.

Iată cele mai importante declaraţii ale lui Mihai Stoica:

Acest club a suferit din punct de vedere managerial, iar pentru asta am venit eu aici în primul rând. Nu pentru a obţine rezultate peste noapte pentru că e foarte greu, dar nu imposibil, însă cel mai important lucru pentru mine este rentabilizarea clubului. Când am plecat de la Steaua eram la plus, când am părăsit Unirea Urziceni eram la plus. E practic imposibil să mai reuşim performanţa de a fi la plus, cheltuielile au crescut, doar în situaţia în care vom ajunge din nou să jucăm în Liga Campionilor, dar sunt reţinut când vorbesc de Liga Campionilor, suntem pe locul şapte.

Deocamdată, de la venirea mea, nu s-a propus niciunui jucător să i se reducă salariul. Este foarte posibil ca eu să-i propun unui jucător să-şi reducă salariul. Dar n-are importanţă numele lui acum. Salariile nu sunt toate justificate. Sunt unele mult prea mari. Cea mai mare cheltuială a unui club este cea ocazionată de achitarea salariilor. Până când vom reuşi să ajungem la un algoritm pe care l-am pus în practică nu cu mult timp în urmă, va dura. Va trebui să aducem jucători noi, e foarte greu să-l aplicăm acum când contractele jucătorilor sunt în derulare. Toţi jucătorii care vor veni, cât eu voi fi aici, vor avea un alt sistem. Vor fi plătiţi în funcţie de performanţa realizată, în niciun caz nu se vor mai încasa salarii uriaşe, cum încasează unii jucători iar evoluţiile lor nu justifică asemenea salarii.

Problema noastră este omogenizarea acestei echipe formate oarecum peste noapte şi aştept cu nerăbdare, cum n-am aşteptat în viaţa mea, reunirea lotului şi aştept şi acum, număr orele, nu zilele, până la plecarea în cantonament. Este probabil cel mai bine organizat cantonament din istoria unei echipe de club de fotbal din România. În a doua perioadă de pregătire vom întâlni cinci adversari de cupele europene.

S-a scris, s-a spus mult în această perioadă, cu părere de rău spun că majoritatea chestiilor pe care le-am citit sunt total neconforme cu realitatea şi tocmai de aceea am ţinut neapărat să clarific anumite aspecte. Există o conclucrare perfectă la Steaua, indiferent de ce vor unii să insinueze sau chiar să zică clar, că sunt disensiuni între Marius Lăcătuş şi mine. Nu este adevărat. S-a spus că toate deciziile le ia patronoul. Nu este adevărat. Sigur că decizia finală îi aparţine, cum este şi normal.

S-a scris că a fost impusă aducerea lui Gabriel Caramarin. Nu este adevărat. Gabriel Caramarin este un antrenor tânăr în care eu am foarte mare încredere, un antrenor cu care eu am colaborat la Unirea Urziceni. Având în vedere că el părăsea gruparea ialomiţeană, mai nou ilfoveană, i-am adresat rugămintea lui Marius Lăcătuş şi l-am întrebat dacă el consideră oportună cooptarea în staful tehnic al echipei. Răspunsul a fost un "da" răspicat pentru că, întâmplător, Gabriel Caramarin a lucrat cu Marius Lăcătuş la FC Naţional. Iar Gabriel Caramarin este un profesionist desăvârşit. Nu vine în locul nimănui. E normal ca o echipă cu pretenţiile noastre să aibă un staf care să corespundă şi din punct de vedere numeric. E fără dubii că sufeream la acest capitol.

Am multe certitudini legate de Dică, una este de modul cum se pregăteşte şi faptul că va fi un catalizator şi o personalitate importantă în vestiar, ceea ce îi lipseşte Stelei la momentul actual. E problema lui şi a antrenorilor cum se va integra în noua echipă a Stelei. Anumite principii mai trebuie încălcate. Eu am un principiu foarte clar, nu-mi plac repatrierile, reîntoarcerile, dar când este vorba de un jucător special cum este Nicolae Dică, sau cum ar putea fi Mirel Rădoi, situaţia se schimbă. În această situaţie nu sunt consecvent.

Ştiu că patronul a declarat că nu vom mai aduce decât jucători români. Şi eu prefer jucătorii români, dar în anumite situaţii, dacă vom găsi jucători străini accesibili ca preţ, care să aducă un plus, vom recurge şi la transferul jucătorilor străini. Din păcate, eu am venit total nepregătit.

Urmăream jucători pe anumite posturi, pentru că activam la un alt club. Dar deja avem nişte jucători pe care îi urmărim şi pe care probabil din vară îi vom transfera, în niciun caz nu vom face un transfer peste noapte decât dacă se va ivi o oportunitate pe care nu putem să o ratăm. În orice caz, nu vom participa la nicio licitaţie, pentru niciun jucător din România pentru că nu e stilul casei. Sau a fost, dar nu mai e.

Există şi preţuri prohibitive stabilite de cluburi, există şi pretenţii oarecum nejustificate din partea unor jucători. Tocmai de aceea noi am avut câteva ţinte pe care le-am bifat rapid, le-am tăiat de pe listă. Jucătorii cereau gen 300.000 la semnătură, 300.000 pe an. Le-am recomandat Serie A, Primera Division, de ce nu Premier League. Pe noi nu ne interesează. Noi avem o politică foarte clară.

Căpitanul echipei este Cristian Tănase, dar nu este o problemă atât de importantă. Când eram analist tv, am lansat această şaradă, presa a preluat-o cu un elan incredibil şi toată iarna s-a trăit din povestea asta. Deocamdată căpitanul echipei este Cristian Tănase.

Va veni un portar, nu ne permitem să rămânem cu Tătăruşanu şi Lungu, şi Măcelaru de la echipa a doua.

Aş vrea să transmit gândurile mele bune către un mare sportiv, antrenorul echipei de rugby Dinamo Bucureşti, Ştefan Demci, care se află internat în stare gravă. Sper din toată inima ca totul să fie în regulă. Un om puternic, aşa cum este el, un sportiv de valoarea lui, să revină printre noi aşa cum îl ştim.


Antrenorul principal al dinamoviştilor a fost internat din cauza unei infecţii la plămâni, iar starea sa s-a agravat din cauza unor complicaţii cardiace.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gabi Balint - parte din Steaua

Anii de sus ai gloriei lor...Dupa despartirile de Marcel Raducanu si Lita Dumitru, inceputul anilor `80 era marcat de necesitatea remanierii unui lot care avusese sansele lui (multe), dar care, acum, se considera, pe buna dreptat

ROŞU’

Nicolae UngureanuNicolae Ungureanu, un fotbalist de mare valoare, provenit din şcoala craioveană, a evoluat sub culorile alb-albastre 10 sezoane. Cum părul său bătea în roşcat, tribuna l-a alintat „Roşu’�