home
17-12-10

Ghinion ? Nu, doar sfarsitul norocului !

Ca de obicei dupa un esec, corul "comentatorilor" se porneste. Daca si cu parca, daca fluiera arbitrul, daca ar fi ratat Cavani, daca Ricardo nu s-ar fi speriat de minge precum becaliotii de obiectul acela misterios din hartie, cu pagini si coperti, etc, etc ....

Nu o sa pierd vremea sa nominalizez pe X sau Y, ca n-are rost. Tema lor, repetata papagaliceste de 5 sau 6 ani incoace, este cea a "ghinionului" care ar urmari echipa asta. Pierdem in campionat cu rivalii, cu echipe de coada clasamentului ? Ghinionul e de vina. Pierdem meciuri in serie in cupele europene ? Acelasi ghinion nenorocit, care nu doarme nici ziua nici noaptea si se tine scai de Steaua. Mereu ghinionul e unica si singura cauza a esecului. Sau in cel mai fericit caz, eterna circumstanta atenuanta pentru lipsa de profesionalism, lene, nesimtire crasa, samd.

Chiar crede cineva ca suporterii pot fi pacaliti la infinit cu astfel de perle ? Norocul sau ghinionul fac si ele parte din jocul de fotbal, insa doar neghiobii isi inchipuie ca exista echipe "favorizate" sau "defavorizate" de astfel de elemente. Norocul e orb, ca si ghinionul, nu are nici culori preferate, nici echipe detestate. Poti avea ghinion intr-un meci si noroc in urmatorul, dar niciodata nu poti avea "doar noroc" sau "doar ghinion" 5-6 meciuri la rand.

Cand am avut ghinion la Napoli ? Cand a tras Cavani in bara ? Cand Tatarusanu a iesit ca un habauc la plimbare si alt napoletan a trimis cu capul milimetric peste poarta goala ? La cele 52 de mingi (din 53) aruncate de italieni in careul Stelei fara sa se inscrie am avut noroc sau ghinion ? Oare nu cumva am avut de fapt noroc timp de 92 de minute si apoi norocul s-a terminat ?

Se tot vorbeste despre mentalitatea paguboasa a jucatorului roman si pe buna dreptate. In loc sa-i tot cocoloseasca si sa le caute scuze gen "ghinion", antrenorii romani mai bine le-ar citi o zicala veche de peste 2000 de ani, dar mereu actuala : "Audentes fortuna iuvat". Soarta ajuta pe cei indraznet.

strezahuzum

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Danciulescu si Stelea, sau de ce nu ne mai facem bine

Tu in ce piesa joci, stelistule?Duminica, 5 decembrie, a fost ziua de nastere a lui Bogdan Stelea. Luni, 6 decembrie, a fost ziua de nastere a lui Ionel Danciulescu. S-a considerat (ca sfat si parere, nu ca impunere) ca doua arti

Legea fair-play-ului financiar, spaima fotbalului romanesc

În 2011 va intra în vigoare legea fair-play-ului financiar, o modalitate prin care UEFA încearcă să controleze cheltuielile exagerate ale unor cluburi. Pentru fotbalul românesc înseamnă însă