home
16-12-10

Napoli - Steaua 1-0 (0-0) - VIDEO

Ultimul meci din 2010 a insemnat pentru Steaua si ultima sansa de a salva un an dezastruos, un an in care echipa s-a facut mai mult de rusine si in care performantele au lipsit. Napoli, cea mai in forma echipa din grupa Stelei de Europa League, voia performanta si, deci, victoria. Pentru Steaua era destul un egal.

Tatarusanu - Bonfim, Martinovic, Geraldo, Latovlevici - Gardos(Bicfalvi, 65) - Szekely(Matei,94), Ricardo, Anghelov(Radut, 89), Surdu - Stancu

Lacatus a inceput meciul ultradefensiv. A trimis in teren 7 jucatori defensivi, dintre care 5 au fost fundasi. Gardos a inceput ca inchizator dar a coborat des, trecand al treilea fundas central, un libero. Si, cum era normal, prima ocazie a partidei a apartinut napoletanilor. Dupa o greseala a mijlocasilor stelisti, Cavani a primit o pasa pe culoar, a inaintat pana langa careul stelist, a sutat dar mingea a trecut peste poarta lui Tatarusanu.

Realizand pericolul, Steaua a incercat sa raspunda cat mai rapid. In acest meci, Steaua a avut la centrul terenului un om care a ordonat aproape perfect tot jocul stelist: Stanislav Anghelov. Bulgarul a facut faza defensiva, a muncit mult si a dat si pase geniale, din prima, contribuind la aproape fiecare ocazie periculoasa a Stelei. Din bocancul lui a plecat in minutul 15 o pasa pentru Stancu iar acesta a retrimis in centru pentru Ricardo. Brazilianul a inaintat cu mingea la picior dar, in momentul in care a intrat in careu, s-a incurcat, trimitand penibil, dupa ce s-a mai ciocnit si cu Surdu si ratand cea mai mare ocazie stelista.

In continuare, meciul s-a linistit. Ambele echipe au devenit mai prudente, preferand sa joace pe contra-atac. A existat, bineinteles, un plus la dominare pentru Napoli. Repriza s-a incheiat cu o alta ocazie stelista, Geraldo trimitand cu capul in minutul 45, dupa o centrare de pe dreapta. De Sanctis a prins insa fara probleme.

A doua repriza a inceput tot cu o mare ocazie ratata de Cavani. Atacantul uruguaian a scapat singur cu Tatarusanu in minutul 51 dar a fost blocat de portarul stelist. Tatarusanu a iesit din nou in evidenta dupa doar cateva minute, respingand incredibil sutul din lovitura libera trimis de Sosa.

Accidentarea lui Gardos a insemnat retragerea Stelei in propria jumatate si renuntarea la aproape orice intentie ofensiva. Presiunea lui Napoli a crescut, la fel si numarul ocaziilor la poarta lui Tatarusanu.

Si, asa cum e mai dureros, Napoli a reusit sa loveasca decisiv, din nou in prelungiri. Era minutul 92, Hamsik a batut un corner de pe dreapta, Cavani a atacat coltul scurt si a marcat, parca tinand sa le arate comentatorilor protevisti ca nu e doar o umbra a atacantului care se afla pe locul 2 in topul golgeterilor din Italia.

Pana la fluierul final, Martinovic, ca un razboinic, a reusit sa obtina eliminarea capitanului Napoletan, Cannavaro, o realizare prea putin importanta.

Steaua a terminat pe locul 3 in grupa K a Europa League, strangand 6 puncte, cu o victorie, doua egaluri si trei infrangeri, golaveraj 9-11. Primavara europeana a fost un pod prea indepartat pentru o echipa care in campionat a reusit sa se claseze doar pe locul 7 dupa prima jumatate a sezonului.

Adrian


Napoli-Steaua 1-0
Încărcat de Nila179. - Check out more sports and extreme sports videos.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Danciulescu si Stelea, sau de ce nu ne mai facem bine

Tu in ce piesa joci, stelistule?Duminica, 5 decembrie, a fost ziua de nastere a lui Bogdan Stelea. Luni, 6 decembrie, a fost ziua de nastere a lui Ionel Danciulescu. S-a considerat (ca sfat si parere, nu ca impunere) ca doua arti

Legea fair-play-ului financiar, spaima fotbalului romanesc

În 2011 va intra în vigoare legea fair-play-ului financiar, o modalitate prin care UEFA încearcă să controleze cheltuielile exagerate ale unor cluburi. Pentru fotbalul românesc înseamnă însă