home
14-12-10

Ghid de supravietuire pentru suporteri pe Ghencea


Am citit oarecum amuzat Ghidul supravieturii la Napoli, insa buna dispozitie s-a terminat in momentul in care am ispravit lectura. Intr-un mediu normal, pentru suporterii Stelei, meciul cu Azzurii, ar fi fost una din sansele de reafirmare pe scena europeana, si mai presus pe cea italiana, care pentru unii dintre noi conteaza cu adevarat.

Pentru cei prea afectati de mizerile din ultima vreme va reamintesc traseul logic si frumos. Ennio Tardini a tremurat sub ploaia de torte ros-albastre, Artemio Franchi a ascultat cu respect cantecele romanilor, acum ar fi fost randul lui San Paolo sa guste putin dintr-o portie de fenomen romanesc.

Cum am mai spus, grupa asta a fost pe gustul orcarui ultras adevarat, cu deplasari la Liverpool, Utrecht si Napoli. Eu unul nu mi-as mai fi dorit nimic. Dar suntem in Romania lui Gigi Becali, a nonvalorilor, si a sarbatorilor in care pensionarii tanjesc in fata vitrinelor cu o conserva de pateu in geanta.

Ii respect maxim pe baietii care au decis sa mearga sa ne reprezinte la Napoli, si sunt sigur ca singurii expusi la probleme sunt cetatenii stabiliti acolo, care vor incerca sa vada pe viu o Steaua care inca le mai aminteste de valorile romanesti.

Cumva deplasarea asta imi aduce aminte de cea de la Budapesta de la inceputul mileniului, cand grupurile care au mers au ajuns relativ ok, insa cei veniti cu masinile personale sau grupulete razlete au intampinat probleme serioase.

Ma doare sufletul ca pe San Paolo „dogoriciul” „1947”si alte simboluri nu vor fi pe gardul unde meritau din plin sa se afle. Este inca o portie de injustete a vietii, insa imi doresc din toata inimia ca cei care vor fi acolo sa cante, nu pentru Steaua lui Gigi Becali, ci pentru a le arata celor de la Fedayn o mostra de tribuna ros-albastra. Cantecul Romania – Steaua, Europa Steaua a ajuns un fel de manea care nu mai reprezinta nimic, si in acest context l-as ruga pe cel care a intocmit ghidul pentru supravietuire la Napoli sa faca unul si pentru Ghencea. V-a cam pierit zambetul de pe buze nu-i asa?

Drum bun, sa ne faceti mandri!

Alex (keluboss)


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Danciulescu si Stelea, sau de ce nu ne mai facem bine

Tu in ce piesa joci, stelistule?Duminica, 5 decembrie, a fost ziua de nastere a lui Bogdan Stelea. Luni, 6 decembrie, a fost ziua de nastere a lui Ionel Danciulescu. S-a considerat (ca sfat si parere, nu ca impunere) ca doua arti

Legea fair-play-ului financiar, spaima fotbalului romanesc

În 2011 va intra în vigoare legea fair-play-ului financiar, o modalitate prin care UEFA încearcă să controleze cheltuielile exagerate ale unor cluburi. Pentru fotbalul românesc înseamnă însă